Waterford Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 7 Yer

2014 yılında 1100. kuruluş yıl dönümünü kutlayan İrlanda’nın en eski şehirlerinden biri olan Waterford, Viking zamanlarına dayanan geçmişiyle büyük ilgi görüyor.

Suir Nehri kıyısında bulunan bir liman kenti olan Waterford’da Orta Çağ’ın ve Vikinglerin izlerini yakından görme şansına sahip olabilirsiniz. Hazırladığımız Waterford gezilecek yerler yazımızda bu tarihi liman kentinde görmeniz gereken yerler hakkında bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

Şehrin konaklama olanakları hakkında bilgi edinmek isterseniz Waterford’da nerede kalınır? Otel tavsiyeleri başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

#1 Waterford Gezilecek Yerler

1. Medieval Museum

Medieval Museum

Modern bir binada hizmet veren müzede, Orta Çağ Avrupa’sına dair pek çok önemli eşyaya ve canlandırma sahnelerine tanıklık ediyorsunuz. Waterford’a geldiğinizde bu güzel müzeyi mutlaka ziyaret edip, 15. yüzyılda keyifli ve etkileyici bir yolculuğa çıkmanızı öneriyoruz.

2. Waterford Kristal Evi

Waterford Kristal Evi

Waterford Kristali dünyada nam saldığına göre buraya gelmişken etkileyici Waterford kristallerinin dünyasında zevkli bir gezi yapmadan olmazdı herhalde! Bu modern fabrikada hem kristallerin ışıltılı dünyasında dolaşabilecek hem de üfleme odasında kristallerin dünyaya gelme serüvenine tanıklık edebileceksiniz.

3. Reginald’s Tower

Reginald's Tower

Waterford’un en eski yapılarından biri olan kule, zaman zaman 4 metreye ulaşan kalınlığı ile şehrin etkileyici mimari yapılarının başında geliyor. Kulenin 13. yüzyıldan günümüze kadar gelmeyi başarmış olması da etkileyiciliğini arttıran etmenlerden biri.

4. Bishop’s Palace

Bishop's Palace

1741 yılından kalma bir konakta bulunan saray, Waterford’un geçmişine dair pek çok önemli objeyi görmenizi sağlıyor. Rehberlik gezilerin düzenlendiği saraya giriş ücreti ise 10€.

5. Christ Church Cathedral

Christ Church Cathedral

Bu sevimli katedral Waterford’un merkezinde bulunuyor. Katedral, İrlanda’nın neoklasik tarzda yapılmış olan tek katedrali olma özelliği ile Waterford gezilecek yerler listenizde olması gereken bir yer.

6. Holy Trinity Cathedral

Holy Trinity Cathedral

18. yüzyıldan kalma bu Katolik katedral şehrin ziyaret edilmesi gereken önemli dini noktaları arasında bulunuyor.

7. The Clock Tower

The Clock Tower

1860’lı yıllardan günümüze kadar gelen Saat Kulesi, pek çok şehirde olduğu gibi Waterford’da da şehrin simgesi olarak kabul edilmektedir. Kule şehrin merkezi bir konumunda bulunuyor.

**Yazı ile ilgili eklemelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin