Vladivostok’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Muhteşem Yemek

Rus mutfağının gelenekselleşmiş yemeklerini tadacağınız Vladivostok’a doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Vladivostok’da ne yenir, ne içilir başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri sizler için derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentte pek çok deniz ürününün tadına bakabilir, Rusya’nın yemek kültürü hakkında derinlemesine bilgi sahibi olabilirsiniz..

#1 Vladivostok’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Borsch

Borsch Çorbası
Borsch Çorbası

Borsch Çorbası yalnızca Rusya’da değil, Avrupa ülkelerinin çoğunda özellikle de Ukrayna’da sıklıkla tüketilen lezzetlerden biri. Bu çorbanın namı dünyanın dört bir tarafına yayılmış durumda. İçerisinde ise bol bol pancar ve isteğe bağlı diğer sebzeler yer alıyor.Göz alıcı mor rengini ise elbette ki pancardan alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Shchi

Shchi

Lahanalı ve balıklı bir çorba olarak bilinen Shchi, yoğun kıvamıyla ana yemek olabilecek nitelikte bir başlangıç.. Vladivostok’da sık sık tüketilen çorbanın, hastalıkların düşmanı olduğunu da söyleyebiliriz. Geziniz Rusya’nın soğuk dönemlerinden birine denk geldiyse mutlaka deneyin..

3- Deniz Ürünleri

Seafood

 

Rusya’nın deniz ürünleri ile ünlü olduğunu herkes bilir. Vladivostok’ta da hemen her restoranda ahtapottan tutun kalamara, kalamardan tutun da midye ve deniz börülcesine kadar hemen her deniz ürününün tadına bakabilmeniz mümkün. Deniz ürünlerini tadarken bir kadeh beyaz şarap sipariş vermenizi de tavsiye ederiz.

4- Şaşlık

Shashlyk

Vladivostok’da canınız biraz da kendi memleketinizden bir şeyler çektiyse, Şaşlık tam da size göre bir seçim olacaktır. Bizdeki şiş kebaba Ruslar ‘’şaşlık’’ diyor.. Kuzu etinden yapılan bu şiş kebapların tadı ise enfes. Yumuşacık kuzu etinin damağınızda bıraktığı aromaya hayran kalacaksınız.

5- Smetana

Smetana

Rus yemeklerinin çoğunda göreceğiniz Smetana kreması, bir süre sonra size hiçte yabancı gelmemeye başlayacak. Sebebi ise çorbalardan tutunda et yemeklerine ve hatta balık çeşitlerine kadar hemen her yemeğin yanında mutlaka yer alması. Ekşi krema olarak tanımlayacağımız bu lezzet, yemeklerin olmazsa olmaz malzemelerinden biri diyebiliriz. İçeriğinde ise bol tereyağı ve ekşi krema yer alıyor.

6- Kvass

Kvass

Rusya’da özellikle sert içkilerinin yapımında kullanılan bal, pek çok diğer lezzetinde temel ögeleri arasında yer alıyor. ‘’Kvass’’ ise çavdar ağırlıklı ve içerisinde bolca bal bulunan ağır bir içki.. Dikkatli tüketmenizi tavsiye ederiz.

*Vladivostok Gezilecek Yerler için.. 🙂.

Vladivostok’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin