Vitebsk’de Gezilecek 6 Yer | Merak Edilenler

Beyaz Rusya’nın sevilen kentlerinden biri de Vitebsk.. Ülkenin dördüncü büyük kenti ve görülmeye değer kentlerinden biri..

 Vitebsk gezilecek yerler yazımızda da sizlere o meşhur gezi  rotalarını derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Tüm Slav coğrafyası için bir de önemi var Vitebsk’in.. Slavianski Bazaar Sanat ve Müzik Festivali’ne ev sahipliği yapan şehir, özellikle de festival dönemi oldukça hareketli zamanlar yaşıyor.. Tarihi dokusu, coğrafyası ve müzeleriyle muhteşem bir seyahat garantisi veren şehrin belli başlı gezilecek yerleri var.

#1 Vitebsk Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Marc Chagall Müzesi

marc chagall museum

Vitebsk’in ünlü sanatçısının eserlerinin en büyük halk koleksiyonunun yer aldığı Marc Chagal Müzesi, ünlü ressam tarafından üretilen birçok tablonun sergilendiği harika bir merkez. 400’den fazla resim ve kara kalem çalışmasının yer aldığı müzeyi, Avrupa Birliği vatandaşları ücretsiz olarak ziyaret edebiliyor.

2- Zhenoy Vitebskoy Knyaginey

holy spirit monastery
Processed by: Helicon Filter;

1380 yılında kurulan Kutsal Ruh Manastırı, efsaneye göre Prenses Ulyanov Aziz Dukhovskoy’un mezarının yer aldığı bir dini bina. Şehrin ihtişamlı binalarından birinde yer alan manastır günümüzde kongre merkezi ve ruhani okul olarak kullanılıyor.

3- Vitebsk Modern Sanat Müzesi

Vitebsk Sanat Müzesi

1918 yılında açılan Modern Sanat Vitebsk Müzesi, 1921 yılının çağdaş sanatını temsil eden 120 tabloluk koleksiyonuyla şehrin en popüler sanat merkezlerinden biri. Daimi ve geçici sergileri olmak üzere iki ayrı salona sahip müzede, Nathan Atlman’a, Abram Brazer’e ve daha pek çok ünlü sanatçının sanat eserlerini bulabilirsiniz.

4- Kıyamet Kilisesi

Kıyamet Kilisesi

Kentin pazar meydanında yer alan Kıyamet Kilisesi, 18. Yüzyıldan kalma bir Ortodoks kilise.. İnşa edildikten bir süre sonra yıkılan dini bina, 2009’da yeniden inşa edilmiş ve dönemin başarılı mimarı Jozef Fontana tarafından Barok tarzda tasarlanmış. Beyaz Rusya’nın sevilen kentlerinden biri de Vitebsk.. Ülkenin dördüncü büyük kenti ve görülmeye değer kentlerinden biri..

5- Tanrının Annesi Kilisesi

Tanrının Annesi Kilisesi

Vitebsk’in UNESCO tarafından koruma altına alınan yapılarından biri olan kilise, dikkat çekici mimarisi ve tarihiyle şehrin en önemli gezi noktalarından biri. Dünyanın dört bir yanından hacıları ve tarih severleri ağırlayan kilisenin 11. yüzyılda inşa edildiği düşünülse de kesin bir bilgi yok.

Beyaz Rusya’nın Ortodoks tapınaklarından biri olarak anılan kiliseyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

6- Marc Chagall Sanat Müzesi

marc chagall museum

1902 yılından beri faaliyet gösteren Marc Chagall Sanat Merkezi, ünlü sanatçının sanat eserlerinin sergilendiği muazzam bir sergi salonuna sahip.

Chagal’ın bir zamanlar ikamet ettiği ev olan müze binasında, sanatçının mobilyalarından tutun da fotoğraf arşivine kadar akla gelebilecek her eşyasına ulaşmanız mümkün.. Chagal’ın Vitebsk’teki yaşamına dair hemen her bilgiyi edineceğiniz müze, şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği gezi noktalarından biri.

*Vitebsk hakkında yeterince bilgi edindiğini düşünüyorsan sıra seyahat hazırlıklarında.. Uçak bileti fiyatları hakkında endişelenmene hiç gerek yok. Senin için önceden hazırladığımız Vitebsk uçuşlar sayfasından dilediğin hava yolu firmasının en ucuz uçak biletini anında satın alma şansı elde edebilirsin.

*Beyaz Rusya’nın diğer şehirlerini incelemek için..:)

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin