Vilnius’ta Ne Yenir? Ne İçilir?

Litvanya’nın en büyük şehri Vilnius’ta ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

Sizler için derlediğimiz ‘’ Vilnius’ta Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızda şehrin geleneksel ve popüler lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Cepelinai

Cepelinai-Vilnius

Litvanya’nın geleneksel patates köfteleri görüntüsüyle ve tadıyla sizleri mest edecek. Bütün patateslerin içleri köfteli harçla doldurularak kızartılıyor. Sonrasında kremalı sosla servis edilen cepelinai Litvanya ve Avrupanın birçok ülkesinde servis edilmektedir.

2- Kepta Duona

Kepta Duona-Vilnius

Çavdar ekmeklerinin kenarlarını atıyor musunuz? Litvanya usulü bu tarifle ekmek kenarları deneyebileceğiniz en lezzetli haline getirilmiş. Peynirlerle birleşen bu kenarlar içeceklerin yanında vazgeçilmez atıştırmalıklardan biridir.

3- Burokėlių Sriuba

Burokėlių Sriuba-Vilnius

Kırmızı rengiyle dikkat çeken buroleli sriuba çorbası denenmesi gereken leziz tatlardan biri. Havuç, pancar, soğan, patates ve daha birçok sebzenin içine girdiği bu çorba ana yemeklerden önce veya ana yemek olarak tercih edilebilir.

4- Chilled Borscht 

Chilled Borscht-Vilnius

Pancar ve kefirin birleştiği bu leziz yemek pancardan kaynaklanan pembe görüntüsüyle oldukça şeker duruyor. 🙂 Yemeğinizi yemeden önce Instagram için harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

5- Fried Curd Cakes

Fried Curd Cakes-Yaounde

Lor peynirinin küçük tuzlu keklerle birleştiği bu tarif denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor. Bu minik kekeler yemeğin gelmesini beklerken tadına bakabileceğiniz, hafif tokluk veren minik atıştırmalıklardır.

6- Potato Pancakes

Potato Pancakes-Vilnius

Avrupanın birçok ülkesinde yapılan patatesli gözlemeler, rendelenmiş patateslerden yapılmaktadır. Kızartılan bu patatesler hafif olması sebebiyle tercih edilmektedir.

7- Raguolis

Raguolis-Vilnuis

Litvanya’da Noel, yılbaşı, doğum günü veya düğün gibi özel günlerin vazgeçilmezi olan raguolis, meşhur lezzetlerden biridir. İçi boş hamurların üstleri vanilyalı sosla kaplanıp kızartılıyor. Lezzetine doyamayacağınız bu tat görüntüsüyle de anında dikkat çekiyor. 🙂

8- Grybukai 

Grybukai-Vilnius

Nedeni bilinmez bu mantar kurabiyeler Litvanya’da oldukça meşhur. Sokak satıcılarından kafelere kadar birçok noktada bulabileceğiniz grybukai denemeniz gereken tatlar atasında. Hindistan cevizli, kakuleli, tarçınlı tatlarıyla birlikte deneyebileceğiniz bu kurabiyeler şirin görüntüsüyle dikkat çekiyor.

9- Zagareliai

Zagareliai-Vilnius

Kızartılan hamurların pudra şekeriyle buluştuğu pratik bir tatlı olan zafarelia, Vilnius restoranlarında beş çaylarının yanında tercih edebileceğiniz lezzetlerden biri. Hafif bir tatlı olan bu tarif hamur işi olduğu için çok fazla yememeye özen göstermelisiniz. 🙂

Vilnius’un gezilecek yerleri yazımızı incelediniz mi?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin