Vietnam Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 20 Yer

Güneydoğu Asya’da, Çinhindi Yarımadası’da yer alan Vietnam, tüm dünyaya adını duyurmuş turistik ülkelerden biri.

Ülkenin kuzeyinde Çin, batısında Kamboçya ve Laos, güneyinde ve doğusunda ise Güney Çin Denizi yer alıyor. 1976 yılında tek ülke olarak bağımsızlığını ilan ettikten kısa bir süre yaşadığı bombardıman ve savaş sonucu ağır darbeler alsa da, bugün yine tarihi dokusu ve müzeleriyle mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri.

‘’Vietnam Gezilecek Yerler’’ yazımızda sizlere ülkede mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik;

Listenin ilk sırada;

Yeniden Birleşme Sarayı

yeniden birleşme sarayı

Eski adıyla Bağımsızlık Sarayı olarak bilinen Reunification(Yeniden Birleşme) Sarayı, büyük odaları ve tarihi mobilyalarıyla zamanı durdurmuş bir yapı. Savaşın son bulduğu tarihten bu yana ziyarete açılan saray, halk için hayli önemli ve ülkenin yeniden birleşmesini temsil ediyor. Saray bahçesinde, savaş zamanı bahçeye giren tankın da sergilendiğini görebilirsiniz.

Üstelik bu tarihi binayı her gün 07.30–11.30, 13.30–17.00 saatleri arası gezebiliyorsunuz.

Ha Long Koyu
ha long koyu

Quang Ninh ilinde yer alan Ha Long Koyu, Doğu Asya’nın önde gelen turistik tatil noktalarından biri. 1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan koyu adı ‘’Alçalan Ejderha’’ anlamına geliyor.  🙂

Dünya seyahat dergilerine kapak olan fotoğrafların çekildiği bölgede kendinizi cennette hissedecek, doğanın büyüleyici güzelliği altında harika saatler geçireceksiniz.

Vietnam’a seyahat etmeyi düşünüyorsanız Ha Long Koyu mutlaka uğramanız gereken gezi noktalarından biri.

Ho Şi Min Kenti Belediye Tiyatrosu

1900 yılında inşa edilen Ho Chi Minh Şehir Belediye Tiyatrosu, ülkenin en eski opera binalarından biri. Fransız Sömürge mimarisinin en güzel örneğini göreceğiniz bina, 1897’de Fransız mimar Eugene Ferret tarafından tasarlanmış.

Toplamda 800 kişilik kapasiteye sahip ve ülkenin pek çok önemli sanatsal etkinliğine ev sahipliği  yapıyor.

Marble Dağları

marble dağları

Vietnam’ın en ünlü dağlarından Mermer Dağları, beş elementi simgeleyen dağlar topluluğu.  Kim isimli dağ ‘’metali’’ simgeliyorken, Thuy ‘’su’’, Moc ‘’ahşap’’, Hoa ‘’ateş’’ ve Tho ‘’toprak’’ olarak isimlendiriliyor.

Dağların diğer bir önemi ise girişlerinde yer alan mağaralardaki binlerce tünel… Her bir dağda yer alan sayısız tünelde, Budist inancına ait kutsal alanlarda var.

Bu sebeple Vietnam halkı ve ülkeye gelen turistler içinde ayrı bir öneme sahip.

Trúc Lâm Tapınağı

truc lam tapınağı

Tuyen Lam Gölü yakınında Phurong Hoan Tepesi üzerinde yer alan Truc Lam Tapınağı, şehrin sık sık ziyaret edilen turistik noktalarından biri. 222 basamaklı tapınağın toplamda üç girişi bulunuyor.

24 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş ve Vietnam’ın Zen Budist tapınaklarından biri.

Phong Nha Ke Bang Ulusal Parkı

phong-nha-ke-bang-ulusal-parki

Hanoi’ye 450 kilometre mesafede yer alan Phong Nha-Ke Bang Parkı, ülkenin en güzel köşelerinden biri. Quang Binh’de yer alan milli park, toplamda 300 mağaraya ev sahipliği yapıyor.

Turistler için heyecanlı gezi noktalarından biri olan milli park, 2003 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne eklenmiş. Zengin biyoçeşitliliğe sahip parkı, gezi listenize eklemenizi tavsiye ederiz.

Savaş Kalıntıları Müzesi

vietnam savaş kalıntıları

İlk olarak farklı bir isimle kurulan müze, ülkenin Amerika ile ilişkileri düzelince Savaş Kalıntıları Müzesi olarak değiştirilmiş. 1975 yılında açılan müzede, tarihin en acı savaşlarından olan Vietnam Savaşı’na dair bilgiler paylaşılıyor. Savaşta kullanılmış aletlerin yanında bahçesinde, Amerikalılardan alınmış savaş araçları sergileniyor.

Şehir turunuza başlamak için neşeli bir durak olmasa da mutlaka görülmesi gereken bir yer. Müze haftanın her günü 07.30–12.00, 13.30–17.30 saatleri arası hizmet veriyor.

Phat Diem Katedrali

phat diem katedrali

1892 yılında inşa edilen Phat Diem Katedrali, eklektik tarzdaki mimarisiyle ülkenin en dikkat çekici yapılarından biri. Ninh Binh bölgesinde yer alan katedral, Vietnam’ın ve Avrupa’nın mimari özelliklerini üzerinde barındırıyor.

Bir dipnotta kilisenin 1972 yılında bombalanması ve yeni inşasında geleneksel Vietnam tapınak mimarisinin kullanılması.

Yine de bir Katolik Roma kilisesi olan Phat Diem Katedrali’ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Perfume Pagoda

perfuma pagoda

Vietnam’ın en ünlü tapınaklarından Perfume Pagoda, oldukça geniş bir alan üzerine kurulu kompleks. Budist tapınağı olan pagoda, ülke çapında pek çok hacı çeken dini bir festival noktası olarak gösteriliyor.

Kompleksin merkez yapısı ise Chua Trong olarak bilinen Huong Tich Mağarası’ndaki tapınak..

Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz! 🙂

Gök Leydi’nin Pagodası

Gök Leydi’nin Pagodası olarak isimlendirilen ikonik 7 katlı pagoda, Chua Thien Mu kentinin sembollerinden biri. Halkın sık sık ziyaret ettiği tapınağın, dış mimarisi de oldukça farklı bir tasarıma sahip.

Ha Khe tepesinde yer alan tapınak, 1961 yılında inşa edilmiş ve yapımı hakkında pek çok efsane üretilmiş. Bu etkileyici hikayeleri gidip yerinde dinlemeye ne dersiniz? 🙂

Phu-Quoc

phu quoc

Vietnam’ın en büyük adalarından biri olan Phu Quoc, 100 bin kişinin yaşadığı bir tatil cenneti. Kamboçya kıyılarının 12 kilometre güneyinde yer alan ada, turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği gezi duraklarından biri.

Muhteşem plajları, tatil köyleri ve lüks otelleriyle tam bir tatil cenneti olan Phu Quoc, KienGiang iline bağlı muazzam bir gezi alternatifi.

Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz! 🙂

İmparatorluk Kalesi

thang long imparatorluk kalesi

Ülkenin kültür kompleksi olarak gösterilen Thang Long İmparatorluk Kalesi,  kraliyet muhafazasını barındıran kapsamlı bir kompleks. İlk kez Ly Hanedanlığı tarafından inşa edilen kale yapısının kalıntıları bugün Hanoi Kalesi kalıntıları ile birlikte sergileniyor.

Merkez bölümü ise UNESCO tarafından koruma altına alınan değerlerden biri.

Kadın Müzesi

vietnam kadın müzesi

Vietnam kadınlarının günlük yaşamı ve yerel kıyafetleri hakkında her şeyi sunan müze, dünyanın her yerinde kadın olmanın zorluklarını da göz önüne seriyor. Müze ilk olarak, 1985 yılında eğitim faaliyetleri, geleneksel toplantılar, bilimsel görüşmeler ve kadınlar için kültürel alışveriş mekanı olarak kurulmuş.

Sonrasında genişletilip müze haline getirilmiş. Zengin bir kütüphanesi de bulunan Kadın Müzesi’ni her gün 07.30–11.30, 13.30–17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Vietnam Tarih Müzesi

vietnam tarih müzesi

Botanik bahçeleriyle çevrili Vietnam Tarih Müzesi, ülkenin Bronz Çağı’ndan 20. yüzyılakadar kültürel gelişimini gösteriyor. Kronolojik olarak organize edilen sergiler, Vietnam’ın eski etnik gruplarından eserler içeriyor. Bronz heykeller, Angkor Wat kalıntıları ve iyi korunmuş mumyalar özellikle ilgi çeken parçalardan birkaçı.

Müze binası da Fransız ve Asya mimari tarzlarının muhteşem bir birleşimi olmasıyla göz dolduruyor. Her gün 08.00–11.30, 13.30–17.00 arası açık olan müzeyi listenizde üst sıralara doğru çıkarın.

Golden Dragon Su Kuklası Tiyatrosu

Golden Dragon Su Kuklası Tiyatrosu, çocuklu aileler ve geleneksel tatlardan hoşlananlar için tercih edilebilir. Tarih Müzesi içinde bulunan tiyatroda, 50 dakika süren gösterilerle fantastik bir deneyim yaşayacaksınız.

Hem kuklaların hem de oyuncuların yeteneklerini sergilediği salonda oyunlar yerel dillerinde sunuluyor. Ancak gittiğinizde anlayacaksınız ki, bunun çok da önemi yok.

Doğuşu kırsal bölgelerde başlamış su kuklası tiyatrosu, yaklaşık 1.000 yıldır ülke topraklarında sergileniyor.

Notre Dame Katedrali

notre dame katedrali

Paris’teki Notre Dame Katedrali’nin küçük bir kopyası olarak inşa edilen katedral, 1883 yılında tamamlanmış. Fransız koloni döneminden kalan en önemli eserlerden olan yapı, neo-romanesk tarza bağlı kalınarak yapılmış.

Saat 9.00-11.00 arası İngilizce turlarla gezebileceğiniz katedrale pazar günleri de gidebilirsiniz.

Chua Ngoc Hoang

Chua Ngoc Hoang

Chua Ngoc Hoang, bir diğer adıyla İmparator Tapınağı, şehrin en ruhani ibadet mekânlarından biri sayılıyor. Çinliler tarafından yapılan bu Taoist tapınağı bünyesinde farklı farklı dini objeler ve heykeller de barındırıyor.

Her gün 7.00’dan 17.00’a açık olan tapınağı tütsü kokularının eşliğinde keşfedebilirsiniz.

Cu Chi Tünelleri

Ho Chi Minh City‘ye yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Cu Chi Tünelleri, Vietnam Savaşı sırasında Viet Cong’un askeri operasyonlarının temelini oluşturuyormuş. Askerler tünelleri gizlenme yerleri, hastane, iletişim üsleri ve hatta yaşam alanları olarak kullanmışlar.

Savaşın soğuk tarafını apaçık görebileceğiniz tünellerde kısa bir gezinti bile sizi hayli etkileyebilir. Mankenlerle daha da gerçekçi bir hale bürünen alanı dolaşmak için gününüzün yarısını ayırmanızda fayda var.

*Ho Chi Minh City Gezilecek Yerler Yazısı için…

Suoi Tien Waterpark

Suoi Tien Waterpark

Suoi Tien Su Parkı; Vietnam tarihi, geleneği ve tabii ki Buda’nın kendisi üzerinde yoğunlaşan bir eğlence merkezi. Aralarında dev bir altın ejder heykelinin de yer aldığı farklı tarzdaki oyun alanları ve parklarıyla doyasıya eğlenebileceğiniz bir yer.

İstediğiniz bir günü seçip 8.00-17.30 arasında gidebileceğiniz su parkında zamanın nasıl geçtiğiniz anlamayacaksınız.

Son Doong Mağarası

son doong mağarası

Vietnam’ın en dikkat çekici mağaralarından biri Son Doong… 1991 yılında Phong Nha- Ke Bang ulusal parkında Vietnamlı bir köylü tarafından bulunan mağara sisteminin büyüklüğü ise dudak uçuklatan cinsten. 2009 yılına kadar varlığından bir haber  yaşadığımız Son Doong mağarası yapılan ölçümlere göre toplamda 200 metre yüksekliğinde ve 150 metre genişliğinde..

Mağara sisteminin uzunluğunun 139 kilometreyi bulduğu biliniyor.  Dünyanın dört bir yanından pek çok ziyaret alan Son Doong Mağarası, Vietnam’ın görülmeden dönülmemesi gereken doğal oluşumlarından biri. Mutlaka ziyaret edin!

Vietnam gezilecek yerler hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan; sıra seyahat için hazırlıklarda. Uçak bileti fiyatları konusunda endişelenmene hiç gerek yok. Türk Hava Yolları’nın konforlu koltuklarıyla, 3000₺ ‘den başlayan fiyatlarla uçabilirsin!

*Asya’nın birbirinden ilgi çekici diğer ülkeleri hakkında bilgi almak için tık tık.. 🙂

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

 

“Vietnam Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 20 Yer” üzerine 3 yorum

  1. Bayağı Emek Vermiş Çok Güzel Bir Liste Yapmışsınız, Emeğinize Saygı Duyduğumu ve Teşekkürlerimi Belirtmek ve Küçük Bir Eklenti Yapmak istedim; Vietnam’ın Bile Neredeyse Önüne Geçen Dünya’ya Ün Salmış HANG SOON DONG Mağarasını Eklemeniz Naçizane Tavsiyemdir, Saygılar.

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin