Verona’da Gezilecek 15 Muhteşem Nokta

İtalya’nın, en önemli turizm merkezlerinden biri olan Verona, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan mistik bir şehir.

Verona gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Romeo ve Juliet’in şehri olarak adını dünyanın dört bir yanına duyuran şehir, tam bir kültür başkenti. Görür görmez aşık olacağınız kentin gezilecek yerleri ise bir hayli fazla.. Tarihi dokusu, parkları ve bahçeleri ile dikkat çeken şehir mutlaka seyahat edilmesi gereken kentler arasında yer alıyor.

#1 Verona Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Garda Gölü

Garda Gölü

İtalya’nın en büyük gölü olan Garda Gölü, Venedik ve Milano kentleri arasında yer alan Verona’ya da oldukça yakın mesafedeki turistik bir nokta. Pek çok otel ve tatil köyünün yer aldığı göl kenarında, huzur dolu saatler geçirebilir harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

*Venedik Gezilecek Yerler yazısı için…

2- Castelvecchio

Castelvecchio

Şehrin eski yöneticilerinden Scaliger hanedanına ait Castelvecchio, şehrin önemli yapılarından biri. Çağın gotik mimarisinin en önemli  örneklerinden biri olan yapı kırmızı tuğlalar üzerine inşa edilmiş bir kale. Günümüzde Castelvecchio Müzesi’ne ev sahipliği yapan kalede, şehrin tarihine ilişkin pek çok bilgi edinebilmeniz mümkün.

3- Arkeoloji ve Tiyatro Müzesi

Arkeoloji ve Tiyatro Müzesi

Bir manastır içinde yer alan Arkeoloji ve Tiyatro Müzesi, 15.  Yüzyıldan günümüze kadar gelen tarihi eserlerin sergilendiği harika bir müze. Roma çağında şehri anlatan parçaların sergilendiği müzede, Jacoba Muselli gibi ünlü sanatçıların sanat eserlerine de yer veriliyor.

4- Palazzo Canossa, Verona

Palazzo Canossa

İtalya’nın en ünlü ailelerinden biri olan Canossa’nın Marquises ailesinin isteği üzerine inşa edilen Plazza Canossa Sarayı, şehrin 15. Yüzyıldan kalma yapılarından biri..

Rus Çarı Alexander, I. Avusturya İmparatoru Francis ve Napoleon Bonaperte gibi önemli tarihsel figürlere ev sahipliği yapan bina, yakın zamanda restore edilmiş ve şehirde kültürel etkinliklerin düzenlendiği bir adres haline gelmiştir. Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz! 🙂

5- Piazza dei Signori

Piazza dei Signori

Şehrin en ünlü meydanlarından biri olan Piazza dei Signori, Verona’nın en turistik köşelerinden biri. İçerisinde envai çeşit açık hava restoranı ve bar bulacağınız meydan, şehrin en önemli tarihi yapılarına ve saraylarına da ev sahipliği yapıyor.

Şehirde mutlaka uğramanız gereken noktalardan biri olan meydanda; Palazzo della Ragione ve Cortile Mercato Vecchio , Palazzo del Capitano ve Palazzo del Governo , Loggia del Consiglio ve Domus Nova gibi pek çok önemli yapıyı ziyaret edebilir, keyifli saatler geçirebilirsiniz.

6- Gran Guardia

Gran Guardia

17. yüzyılın ilk yarısında inşa edilen Gran Guardia Sarayı, barok mimarisi ile tasarlanan Verona’nın en seçkin binalarından biri. Yapımı tam 200 yıl süren binanın Domenico Cartoni tarafından tasarlandığı biliniyor.

Günümüzde ise şehrin en önemli sergilerine, kültürel etkinliklerine ve fuarlarına ev sahipliği yapan bir kongre merkezi olarak faaliyet gösteriyor.

Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz! 🙂

7- San Zeno Bazilikası

San Zeno Bazilikası

Kuzey İtalya’nın eşsiz mimarilerinden biri olarak gösterilen San Zeno Bazilikası,  dönemin evlilik törenlerine ev sahipliği yapan bir yapı. Kilise restore edildiği tarihten itibaren şehrin popüler gezi duraklarından biri haline gelmiş.. 🙂

8- Achille Forti Modern Sanat Galerisi

Achille Forti Modern Sanat Galerisi

Kent merkezinden kolaylıkla ulaşabileceğiniz Achille Forti Modern Sanat Galerisi, 1840 yılından günümüze kadar faaliyet gösteren halka açık bir müze. Çok sayıda heykel ve tablonun sergilendiği müzede; Francesco Hayez, Meditazione ve Giovanni Fattori, Angelo Morbelli, Felice Casorati gibi dünyaca ünlü sanatçıların koleksiyonlarına yer veriyor.

Şehre gelen sanat severlerin akın ettiği müze, sizler içinde keyifli bir gezi durağı olacak..

9- Lourdes Our Lady of Shrine

Lourdes Our Lady of Shrine

Roma Katolik Kilisesi’ne ait olan Lourdes Meryem Ana Tapınağı, aslında bir kompleks. Hristiyanların hac için kullandığı yapı, 1908 yılında inşa edilmiş. İkinci Dünya Savaşı’nda ağır darbeler alan tapınak, yeniden inşa edildi ve 1964 yılında kutsandı.

Günümüzde müzeye çevrilen tapınakta, ünlü ressam Aronne Del Vecchio’nun muhteşem tablolarını gözlemleme şansı elde edebilirsiniz.

10- Scaliger Mezarları

Scaliger Mezarları

Scaliger Mezarları, şehrin en etkileyici noktalarından biri. Gotik tasarımlı yapılar içerisinde yer alan mezarlar, 13. Verona Hükümdarı ve ailesi için yaptırılmış. Santa Maria Antica kilisesinden bir duvarla ayrılan mezarlar, İtalya’da Gotik sanatının en önemli örneklerinden biri olarak gösterilir.

Mastino II. , Cangrande, Cansignorio, Alberto ve Giovanni isimli kişilerin yer aldığı Scaliger ailesine ait mezarlıkta, Cangrande’nin orijinal atlı heykeliyle de karşılaşacaksınız.. Bu etkileyici nokta, turistik gezilerde mutlaka ziyaret edilen gezi duraklarından biri olarak gösteriliyor. 🙂

11- San Giovanni Kilisesi

San Giovanni Kilisesi

Verona’ya 3 saat uzaklıktaki Valle’nin tarihi üç kilisesinden biri olan San Giovanni Kilisesi, 1120 yılından günümüze kadar gelen tarihi bir dini yapı.

Lombards tarafından inşa ettirilen kilise eski bir mezarlık üzerine kurulmuş ve Romanesk tarzda tasarlanmış. 1164 yılında kutsanan kilise şehrin ana merkez kiliselerinden biri haline gelmiş ve günümüzde şehrin turistik gezi noktalarından biri olarak gösteriliyor. 🙂

12- Verona Katedrali

Verona Katedrali

Şehrin merkez kilisesi Verona Katedrali, İtalya’ya adanmış bir Roma Katolik kilisesi… Verona’nın en eski yapılarından biri olan kilise, 1117 yılındaki depremde bir hayli zarar gördükten sonra yeniden inşa edilmiş ve bu kez Romanesk mimari kullanılarak tasarlanmış.

1187’de kutsanarak katedrale çevrilen dini yapı, günümüzde şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği gezi noktalarından biri.

13- Palazzo Maffei, Verona

Palazzo Maffei

Saraylar kenti Verona’nın tarihi saraylarından biri de Palazzo Maffei…  15. Yüzyılda inşası başlanan bina 1668’de tamamlanmış. Üç katlı yapının dış cephesi Barok tarzda tasarlanmış.. Binanın en üst katında Herkül, Jüpiter, Venüs, Mercury, Apollo ve Minerva’nın heykelleri yer alıyor.

14- Verona Arenası

Verona Arenası

Yüzyılda Roma İmparatorluğu zamanında inşa edilen Verona Arena Amfitiyatrosu, ülkenin en eski yapılarından biri. 1749 yılında yangın sonucu yıkılan tiyatro, 1754 yılında orijinaline uygun bir şekilde yeniden inşa edilmiş ve dünyaca ünlü sanatçı Mozart ilk İtalya konserini burada vermiş. 🙂

15- Sant’Anastasia

Sant'Anastasia

Gotik mimarinin muhteşem motiflerini göreceğiniz Sant’Anastasia Kilisesi,  Verona’nın en eski bölgesi Ponte Pietra’da yer alır. 1280 yılında inşasına  başlanan kilise binasının yapımı tam olarak 120 yıl sürmüş..

Dominikli mimarlar tarafından tasarlanan kilisenin dış mimarisi kadar iç tasarımı da hayran kalacağınız cinsten.. 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin