Varşova’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 13 Enfes Lezzet

Köklü bir tarihe sahip olan Polonya’nın mutfağı da geçen yüzyıllar içerisinde şekillenmiş ve her gün büyüyerek daha da zenginleşmiştir.

Varşova’da ne yenir, ne içilir başlıklı yazımızda da şehirde mutlaka denemeniz gereken o yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Varşova’da ülkenin geleneksel yemeklerinin hemen hepsini bulabilmeniz mümkün. Bu güzel şehirde aç kalmayacağınıza eminiz..

#1 Varşova’da Ne Yenir?

Listenin ilk sırasında;

1- Sanok 

Sanok

Şehrin sevilen ana yemeklerinden biri olan Sanok, hemen her restoranda sipariş verebileceğiniz lezzetlerden biri. Sığır etinin özel sos ile servis edildiği bu yemek çeşidi, hem göze hem de mideye hitap eden lezzetlerden biri.

2- Bigos

Bigos

Jülyen doğranmış etlerin kuşkonmaz ile harmanlanarak pişirilmesinden oluşan Bigos yemeği, Varşova akşamlarının vazgeçilmezi.. Makarna ya da pilavla birlikte servis edilen yemeğin tadına bakanlar müdavimi oluyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Flaki Çorbası

Flaki Çorbası

Pek çok ülkenin yöresel lezzetlerinden biri olan Flaki çorbası, bizdeki işkembe çorbasıyla hemen hemen aynı.. Polonya’nın en önemli yöresel lezzetlerinden biri olan bu çorbanın içerisinde sığır eti, defne yaprağı, et suyu, havuç, maydanoz ve bol miktarda baharat yer alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Kielbasa

Kielbasa

Polonya’ya gelen turistlerin müdavimi olduğu yiyeceklerden biri de Kielbasa… Ukrayna’da da bolca göreceğiniz bu sosisler, ülkenin simgesi haline gelmiş. Bölgeye gelen pek çok turist evlerine götürmek için de satın alıyor. Yalnız denemeden önce dikkatli olmak da fayda var. Bazı sosisler tamamen domuz etinden yapılıyor. Diğer yandan sığır etinden yapılanları da mevcut.

5- Kartofle ile Kotlet Schabowy

Kartofle

Varşova’da canınız biraz fast food çektiyse akla gelebilecek yöresel lezzetlerden ilki Kotlet Schabowy… Şnitzel olarak tanımlayabileceğimiz bu yemeğin tamamen domuz eti içerdiğini belirtmek de fayda var. Yanına koyulan garnitürler ve patateslerin tadı ise enfes. Ülkenin en eski yemeklerinden biri olan Kotlet Schabowy’u denemenizi tavsiye ederiz.

6- Zapiekanka

Zapiekanka

Baget ekmeklerden yapılan pizza kıvamındaki Zapiekanka, Varşova’da pek çok restoran ve sokak satıcısında bulabileceğiniz harika bir lezzet. İsteğe bağlı olarak çeşitlendirilen bu atıştırmalık üzerine, sotelenmiş mantar, peynir, sucuk ve salam ekletebilirsiniz. Yemeğe uzun bir vakit ayırmak istemiyorsanız tam da size göre bir tercih olacaktır.

7- Bagels

Bagels

Varşova kahvaltılarının vazgeçilmezi Bagels, mutlaka deneyeceğiniz lezzetlerden biri. Sabah fırından yeni çıkmış yumuşacık çörekler eşliğinde harika bir güne başlayın.. Kahvaltı ettiğiniz yerde yoksa, şehirde yer alan pastanelerden satın alabilirsiniz.

8- Kotlety Mielone

Kotlety Mielone

Bu lezzetli köftelere asla hayır diyemeyeceksiniz.. Varşova’da hemen her restoranda bulabileceğiniz doyurucu ana yemeklerden biri olan Kotlety Mielone, turistlerin çok sevdiği lezzetlerden biri. Denemenizi tavsiye ederiz.

9- Napolyon

Napolyon Tatlısı

Varşova’da ne yenir sorusuna yanıt bulacağınız en güzel tatlılardan biri de Napolyon… Kremalı pasta olarak tanımlayabileceğimiz bu tatlı, milföy pastaya çok benziyor. Çıtır çıtır bir pasta olan Napolyon’u lezzet bombası yapan şeylerden biri de muhteşem kreması.

10- Makowiec

Makowiec

Rulo pastaya benzetilen Makowiec, haşhaşlı bir kek aslında. İçerisinde kıyılmış ceviz ve kestanenin yer aldığı bu tatlı çay sofralarının vazgeçilmezi. Genellikle Noel ve Paskalya gibi özel günlerde yapılan keki, Varşova’nın birbirinden renkli kafelerinden birinde tadabilirsiniz.

11- Ponçiki

Ponçiki

Varşova’nın içi dolu çörekleri çok sevilen lezzetlerden bir diğeri. Adı ise Ponçiki.. Yumuşacık çöreklerin içerisine doldurulan pastacı kremasının lezzeti ise bir başka. Mutlaka deneyin.

12- Pierniki

Pierniki

Şehirde özel günlerde yapılan lezzetli tatlılardan biri de Pierniki.. Özellikle yılbaşı zamanı Noel pazarlarını süsleyen bu kurabiyelerin tatları oldukça güzel. Genellikle de tarçın aromalı oluyor. Mutlaka deneyin!

13- Polonya Birası

Polonya Birası

Polonya’ya kadar gidip de ülkenin neredeyse milli içeceği haline gelmiş birasını içmeden dönmek olmaz. Akşam yemeklerin vazgeçilmezi Bracki Koźlak Birası mutlaka denemeniz gereken alkollü içeceklerden biri. İçimi ise oldukça yumuşak..

*Varşova Gezilecek Yerler için..

Varşova’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin