Vancouver’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Muhteşem Lezzet

Kanada, pek çok bölge ve ulusa göre şekillenmiş çok çeşitli ve zengin menüsüyle tatmin edici bir mutfağa sahip. Vancouver’i, ülkenin bazı geleneksel yemeklerinin doğduğu şehir olarak da tanımlayabiliriz…

‘’ Vancouver’de ne yenir , ne içilir ’’ başlıklı yazımızda sizlere şehrin geleneksel lezzetlerini derledik. Kentte bulunduğunuz süre boyunca mutlaka denemeniz gereken bu lezzetleri birlikte incelmeye ne dersiniz?

#1 Vancouver’de Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Akçağaç Şurubu

Akçaağaç Şurubu

Vancouver’de yiyeceğiniz tatlıların çoğunda Akçaağaç şurubunu göreceğinizin bilgisini verelim. Özellikle waffle ve pankeklerin içerisine muhakkak konan bu şurubun olduğu tatlıların farklı bir aromaya sahip olduğunu hemen hissedeceksiniz.

2- Pea Çorbası

Pea

Bezelye çorbası olarak tanımlayabileceğimiz Pea Soup, Vancouver’de ne yenir endişesini ortadan kaldırıyor.. Bu başlangıç yemeği bizde olmayan çorba çeşitlerinden biri olsa da şehre giden turistler Pea çorbasını çok seviyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Deniz Ürünleri

Deniz Ürünleri

Kanada’nın en sık tüketilen yemek çeşitleri arasında elbette ki deniz ürünleriyle yapılan yemekler geliyor. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olarak taze tutulmuş balıkları, midye, kalamar gibi deniz canlılarını örnek verebiliriz. Çoğu restoranda tadabileceğiniz deniz ürünlerinin yanında bir kadeh de beyaz şarap içmenizi tavsiye ederiz.

4- Poutine Yemeği

Poutine

Bize atıştırmalık gibi gelse de Poutine, ana yemek olarak tüketilen bir çeşit patates kızartması. Vancouver’de ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt olan yemek içerisinde peynir, lor ve bölgeye özgü bir sosun eklendiği yemeğin lezzeti ise oldukça güzel. Kanada’da pek çok ev ve restoran da akşam yemeği olarak sık sık tüketiliyor.

5- Tereyağlı Tart

Tereyağlı Tart

Vancouver’i gezerken gezinize küçük bir mola verip, bir fincan kahve eşliğinde tereyağlı tartı denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Tadına doyum olmayan bu tatlının isteğe bağlı olarak orman meyvelisi, limonlusu ve çikolatalısı da servis edilebiliyor. Seçim size kalmış. 🙂

6- Nanaimo Tatlısı

Nanaimo tatlısı

Kentte bizim en sevdiğimiz tatlı Nanaimo oldu..  Vancouver’de ne yenir endişesini o ortadan kaldıran bu lezzet içerisinde yulaflı bisküvi ve bolca badem yer alıyor. Ağızda dağılan bu lezzetin içerisine beyaz çikolata da eklenince tadından yenmiyor.

*Vancouver Gezilecek Yerler için..

Vancouver’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin