Uzice’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Sırbistan’ın sevilen şehirlerinden olan Uzice’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

‘’ Uzice’de Ne Yenir? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin birbirinden güzel tatlarını keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Karadjordje Şnitzel

Karadjordje Şnitzel, Uzice

Dana ve domuz etinin birlikte sarılıp kızartıldığı bu şnitzel türü Sırbistan’ın popüler tatlarından biridir. Farklı tadıyla meşhur olan bu şnitzelin domuz etsiz halini sipariş edebilirsiniz. Karadjordje schnitzeli denemeden Uzice’den ayrılmamanızı öneriyoruz.

2- Cabbage Rolls

Cabbage Rolls, Uzice

Avrupa’da olduğu gibi Sırbistan’da da lahana tüketimi oldukça fazladır. Lahanalardan yapılan sarma Sırbistan sofralarının vazgeçilmez tatlarından biridir. Kıymalı bir harçla sarılan sarmalar yoğurtla birlikte sıcak olarak servis edilmektedir.

3- Škembići

Škembići, Uzice

Sığır işkembesi, pastırma ve kerevizin birleştiği skembici, Sırbistan’ın en sevilen tatlarından biridir. Yanında genellikle şarap sipariş edilen bu yemeği yeni tatlara açıksanız denemenizi öneriyoruz.

4- Komplet Lepinja

Komplet Lepinja, Uzice

Sırbistanın en sevilen hamur işlerinden olan komplet lepinjayı yumurtalı pideye benzetebiliriz. Yuvarlak ekmeklerin içleri yumurtayla kaplanarak fırına veriliyor ve ortaya bu leziz ekmekler çıkıyor. Lezzetli bir sabah kahvaltısı için veya öğlen yemekleriniz için bu tadı tercih edebilirsiniz.

5- Sırp Usulü Musakka

Sırp Usulü Musakka, Uzice

Patlıcan yerine patatesle yapılan Sırp usulü musakka, yeni bir tarif keşfetmek isteyenlerin denemesi gereken yemeklerden. Kıymanın, yuvarlak patatesler ve soslarla birleştiği bu yemek Sırp sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir.

6- Ajvar

Ajvar, Uzice

Balkanların en popüler sosu olan Ajvar birçok restoran ve kafede servis edilen bir sos türüdür. İçerisinde közlenmiş patlıcan, domates sosu ve biber bulunan bu tadı kahvaltılarda tadabilirsiniz.

7- Ćevapi

Ćevapi, Uzice

Bosna Hersek ve Sırbistan’da ulusal yemekler arasında sayılan cevapi oldukça sevilmektedir. Kebap ürü olan cevapi ajvar sos, peynir ve biberle birlikte sunulmaktadır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

8- Krofne

Krofne, Uzice

Amerikan donutlarının Uzice versiyonu olan krofne, tadabileceğiniz lezzetli tatlılardan biridir. Farklı renkleri ve çeşitleri bulunan bu çörekler sokaklardan kafelere birçok farklı noktada tadılabilir.

9- Rakija

Rakija, Uzice

Balkan ülkelerinin popüler içeceği olan rakija,farklı alkollü aromaları denemek isteyenlere önerimiz. Rakjia üzümlü, elmalı, armutlu aromalarıyla size birçok seçenek sunuyor.

Uzice gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Uzice’de ne yenir yazımız hakkındaki yorumlarınızı aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin