Urumçi’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Enfes Tat

Uygur mutfağının hemen her lezzetine tanıklık edeceğiniz Urumçi’de, lezzetli bir yolculuk sizleri bekliyor.

Urumçi’de ne yenir, ne içilir başlıklı yazımızda şehirde mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentin hemen her restoranında bölgenin gelenekselleşmiş lezzetlerini tadabileceğiniz gibi, dünyaca ünlü restoranlara da rastlamanız mümkün…

#1 Urumçi’de Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Suykaş Çorbası

Sulu aş anlamına gelen Suykaş, Uygur yemek kültüründe yapılan çorbaların geneline verilen isim aslında. Urumçi’de hemen her çorba Suykaş ismiyle anılıyor. Genelde sulu yemeği andıran bu çorbaların içerisinde et, sebze ve bolca baharat yer alır. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Urumçi Mantısı

Urumçi Mantısı

Urumçi’ye seyahat ettiyseniz gezinize bir mantı molası vermenizi şiddetle tavsiye ederiz. Ülkenin en ünlü ana yemeklerinden biri mantı… Muhteşem lezzetteki bu yemeğin en önemli özelliklerinden biri de bol tereyağı ile servis edilmesi. Diğer yandan içerisinde kıyma yerine nohut koyan restoranlar da var. Büyüklükleri ise önce gözünüzü sonra karnınızı doyuran cinsten. Denemeyi ihmal etmeyin! 🙂

3- Uygur Pilavı

Uygur Pilavı

Uygur Türklerine ait lezzetli mi lezzetli bir ana yemek arayışı içerisindeyseniz; Uygur Pilavını mutlaka deneyin deriz. Tane tane pirinç pilavının kuş başı et; havuç, soğan, tarçın, biber ve kuru üzüm ile çeşnilendirerek bir lezzet bombası haline getirildiği bu pilavı, şehirdeki hemen her restoranda kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.

4- Samsa

Samsa

Samsa, Urumçi sokaklarında ve restoranlarında muhakkak göreceğiniz lezzetlerden biri.  İçerisinde isteğe bağlı olaraki peynir, brokoli, tavuk, sığır eti konulabilen bu börek, ülkede en çok tüketilen yiyeceklerden biri.

5- Havuç Salatası

Havuç Salatası

Urumçi’de akşam yemeklerinin vazgeçilmezi Havuç salatası, halkın en sevdiği salata çeşitlerinden biri. Havucun yararlarını oldukça iyi bilen halk, hemen her gün havuç tüketmeye özen gösteriyor.

6- Lagmen

Lagmen

Taze açılan hamurun makarna haline getirildikten sonra doğranmış sebzelerle birlikte pişirilmesinden oluşan Lagmen, oldukça lezzetli bir Uygur yemeği.. Özellikle suyunun çoğu hastalığa şifa olduğu söylenen bu yemek, Urumçi seyahatinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri.

7- Sangza

Sangza

Kızartılmış eriştelerden yapılan harika bir atıştırmalık Sangza..  Şehirdeki sokak satıcılarının vazgeçilmez yiyeceği.. 🙂 Buğday unundan yapılmış eriştelerin kızartıldıktan sonra halkalar haline getirilmesi ve üst üste istiflenmesiyle sunuma hazır olan bu fast food yemeği olarak tanımlayabileceğimiz atıştırmalık, seyahatiniz boyunca muhakkak deneyeceğiniz yiyeceklerden bir diğeri..

8- Kaymaklı Helva

Kaymaklı Helva

Urumçi’de canınız tatlı çektiyse size yabancı gelmeyecek bir tatlı önerimiz var! Kaymaklı helva.. Halkın en sevdiği tatlılardan biri olan bu helvanın en önemli özelliği bol kaymakla birlikte servis edilmesi ve harika bir lezzete sahip olması.

*Urumçi Gezilecek Yerler için.. 🙂

Urumçi’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin