Ufa’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Enfes Lezzet

Ufa mutfağı denince akla Rus, Çin ve Hint yemek kültürlerinin sentezlenmiş hali olan farklı bir mutfak geliyor.

Ufa’da ne yenir, ne içilir  başlıklı yazımızda şehirde mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri sıraladık. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Ufa’ya seyahat etme telaşı içerisindeyseniz, yemek konusunda şanslı olduğunuzu belirtelim. Çünkü şehir aç kalmayacağınız zenginlikte bir yemek menüsüne sahip. Bir kere bol bol çorba içebileceğinizin garantisini verebiliriz. 🙂

#1 Ufa’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Botwina Çorbası

Botwina Çorbası

Şehrin soğuk çorbalarından biri olan Botwina çorbası, en sevilen yemeklerden biri. Besin değeri yüksek olan bu çorbanın içerisinde başta ıspanak olmak üzere pek çok yararlı sebze yer alıyor. Yaz aylarında ise akşam yemeklerinin vazgeçilmez bir ögesi olarak mutlaka servis ediliyor.

2- Borsch Çorbası

Borsch

Avrupa ülkelerinin çoğunda tadabileceğiniz bir lezzet olan Borsch çorbası, Ufa’nın da popüler yemeklerinden biri. Ukrayna’ya ait olduğu bilinen çorbanın, Rus mutfağında da yeri bir hayli büyük. İçerisine iri parçalar halinde et; kuru soğan, kereviz, lahana, havuç ve tereyağı konularak hazırlanıyor.

3- Zakuski

Zakuski

Rus mutfağının yöresel lezzetlerinden bir diğeri de Zakuski.. Zakuski aslında bir yemeğin ismi değil. İçerisinde bölgenin geleneksel mezelerinin yer aldığı bir tabak. Sıcak ve soğuk olmak üzere iki türdeki mezelerin servis edildiği tabağa ise genelde; füme somon, patates ve salata koyuluyor. Hemen her restoranda rahatlıkla sipariş edebilirsiniz.

4- Mersin Balığı

Mersin Balığı

Mersin Balığı, Ufa’nın çok sevilen balık çeşitlerinden biri. Yoğunlukla Hazar Denizi’nde yer alan bu balık çeşidini birçok pişirme yöntemi var. Şehirdeki restoranlarda ise ızgara olarak servis ediliyor. Pişirme yöntemini tercihinize göre belirlemeniz de mümkün. Denemeyi ihmal etmeyin…

5- Havyar

Havyar

Ufa’da havyar çerez niyetine söyleyebileceğiniz deniz ürünlerinden biri.. Sabah, öğle ve akşam olmak üzere günün her öğününde rahatlıkla tüketilen bu yiyeceği, akşam yemeğinde denemenizi tavsiye ederiz. Henüz hiç havyar yemediyseniz farklı bir deneyim olabilir, zaten bildiğiniz bir lezzet ise farklı bir tat almayacağınız bilgisini verelim.

6- Ucha Çorbası

Ucha Çorbası

Ufa’da deniz ürünleri en sevilen yemekleri oluşturuyor… Bolca göreceğiniz taze deniz ürünlerinin yanı sıra balık çorbası olarak tanımlayabileceğimiz Ucha, şehrin en popüler yemeklerinden biri. İçerisinde balık, rezene, maydonoz, ot ve çeşit çeşit baharatın yer aldığı bu çorbanın doyuruculuğu sayesinde tek bir öğün yerine geçtiği de söylenenler arasında.

7- Smetena

Smetana

Smetena, bir yemek değil Ufa’da yemeklerin çoğunda göreceğiniz bir krema aslında.. Ekşi krema olarak tanımlayacağımız bu ürün, şehirde tadacağınız çoğu çorba ve makarnanın temel besin ögesi.. Yemeklere ayrı bir lezzet ve aroma kattığı bilgisini de verelim…

8- Risel ve Kompot

Kompot

Rusların tatlı anlayışı bizler gibi karşı konulamaz bir isteğe dayanmıyor. Bu sebeple tatlı menüleri de pek geniş değil. Bize garip gelse de ülkede elle tutulur, muhteşem diyebileceğimiz bir tatlı yok. Diğer mutfaklardan alıntı yapılanlar dışında tabi ki..  🙂 Şehirde Risel ve Kompot adı verilen orman meyveleri ve reçellerle hazırlanmış tatlılar tüketiliyor genellikle. Sizde bir akşam yemeği sonrası bu tatlı çeşidinden sipariş vererek,  tadım yapabilirsiniz.

9- Votka

Votka

Rus votkaları dünyaca ünlü. Sert ve çarpıcılığıyla ünlü votkalarını Ufa’nın, hemen her market ve pub tarzı mekanında bulabilmeniz mümkün… Buraya kadar gelmişken namı dünyanın dört bir yanına ulaşmış bu alkol çeşidini denemenizi tavsiye ederiz. Tabi içerken dikkatli olmak da fayda var. Çarpabilir… 🙂

*Ufa Gezilecek Yerler için..

Ufa’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlere paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin