Türkiye’de Görülmeye Değecek 8 Doğa Harikası

Türkiye, bulunduğu coğrafi konum itibariyle birçok medeniyet tarafından yerleşim yeri olan, köklü bir tarihi geçmişe sahip bir ülke. 

Ülkemiz, büyük bir tarihi geçmişe sahip olmasının yanında muhteşem doğal güzellikleriyle de adeta keşfedilmeyi bekleyen gizli bir cennet. Ülkemizde görülmesi ve keşfedilmesi gereken o kadar çok doğal güzellik var ki… Sizler için bu doğal güzelliklerden 8 tanesini listeledik.

Türkiye’de Görülmeye Değecek 8 Doğa Harikası

1.Cennet Cehennem Obrukları, Mersin

Cennet Cehennem

Üçüncü jeolojik zamanda yeraltı sularından dolayı yer yüzündeki toprağın çökmesiyle oluşan iki çöküntü Cennet ve Cehennem olarak adlandırılmıştır. Silifke’de bulunan obruklar günümüzde turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Etkileyici görünüme sahip çukurlardan Cehennem olarak adlandırılan çukura özel teçhizat olmadan inmek mümkün değil; ancak Cennet’e merdivenlerden kolay bir şekilde inmek mümkün.

2.Karapınar Çölü, Konya

Karapınar Çölü

Çölde geçen birçok filmin set olarak kullanıldığı Karapınar Çölü, etkileyici görünümüyle insanı kendisine çekiyor. Bölgede yaklaşık 5o yıl önce başlatılan çölleşmeyle mücadele sonrasında bölgenin çehresi tamamen değişmiş durumda; ancak projeyi yürütenler bölgenin bir kısmında özellikle ağaçlandırma yapmayarak değişimin ne denli büyük olduğunu göstermek için o kısmı çöl olarak bırakmış. Burası da ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı başarıyor.

3.Göcek Koyları, Fethiye

Göcek Koyları

Mavi ve yeşil tonlarının en güzel ve en saf halini görebileceğiniz bu güzellikler ülkemizin hala bakir kalabilmiş doğal yerlerinden. Siz de Göcek’teki bu harikulade güzellikleri keşfederek ülkemizin doğal güzellik bakımından ne kadar şanslı bir bölge olduğuna bizzat şahitlik edebilirsiniz.

4.Yenice Ormanları, Karabük

Yenice Ormanları

1999 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından “Acil Koruma Altına Alınması Gereken Yerler” arasında gösterilen bu doğa harikası bölge, doğadaki her türlü renge rastlayabileceğiniz, doğal yaşam alanında birçok canlıyı izleyebileceğiniz bir güzellik. Bölgede birbirinden güzel yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunuyor. Dilerseniz Yenice Ormanları’nda kamp yaparak bu doğa harikasının tadını gece de çıkabiliyorsunuz.

5.Kızkumu, Marmaris

Kızkumu

Denizin üzerinde yürümeye ne dersiniz? 4 metre genişlikte ve 600 metre boyunca denizin üzerinde yürüme imkanı sunan Kızkumu Plajı kesinlikle görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Plaj, Muğla’nın Marmaris ilçesine 28 km. mesafede bulunuyor. Plajın olduğu bölgeye özel aracınızla, servislerle veya düzenlenen turlarla gelebiliyorsunuz.

6.Ihlara Vadisi, Aksaray

Ihlara Vadisi

Kapadokya Bölgesi’nin görülmesi gereken önemli noktalarından Ihlara Vadisi için en az 4-5 saatinizi ayırmanız gerekiyor. Vadide çok keyifli bir doğa yürüyüşü yapabilir, Melendiz Çayı’nın buz gibi suyunda serinleyebilirsiniz. Adeta bir açık hava müzesi olan Ihlara Vadisi ziyaretinizde geçmişten günümüze miras kalmış birçok kiliseyi inceleme fırsatı da yakalıyorsunuz.

7.Mençuna Şelalesi, Artvin

Mençuna Şelalesi

Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunan bu gizli güzellik ne yazık ki ülkemizde pek fazla bilinmiyor. Belli bir noktaya kadar araçlarla geldikten sonra yaklaşık 1 kilometrelik bir yürüyüşün ardından karşılaşacağınız manzara karşısında kelimeler anlamını yitiriyor. Mençura Şelalesi kesinlikle daha fazla kişi tarafından bilinmeyi hak eden ülkemizin güzelliklerinden biri.

8.Tuz Gölü, Konya

Tuz Gölü

Konya, Aksaray ve Ankara’nın kesişiminde bulunan ve ülkemizin tuz ihtiyacının %40’ını tek başına karşılayan Tuz Gölü muhteşem gün batımı manzarası ve kar gibi beyaz görüntüsüyle yolu buraya düşenlerin kesinlikle görmesi gereken yerlerden biri.

Siz de uygun uçak bileti kampanyaları ile biletinizi satın alarak ülkemizin bu muhteşem güzelliklerini keşfe çıkabilir, sevdiklerinizle unutamayacağınız hatıralar biriktirebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin