Tunus’ta Ne Yenir, Ne İçilir? | Yöresel Lezzetler

Kuzey Afrika Mutfağı, zengin menüsüyle görenleri kendine hayran bırakıyor.Tunus Mutfağı’da kıtanın en çeşitli yemek kültürüne sahip mutfaklarından biri..

Tunus’da ne yenir , ne içilir başlıklı yazımızda sizlere şehirde mutlaka yemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Tunus’da aç kalacağınızı asla düşünmüyoruz. Bazı yemekler damak zevkinize uymayacak olsa da seveceğiniz tatlar bulabilmeniz de mümkün..

#1 Tunus’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Şakşuka

Şakşuka

Tunus’un en lezzetli yemeklerinden biri Şakşuka.. Menemene benzetilen bu yemek bolca baharat ve yumurta ile yapılıyor.

2- Mechouia

Mechouia

Mechoua’ı, Tunus’un sen sevilen yiyeceklerinden biri olarak tanımlayabiliriz. Salata çeşitleri arasında en sevileni olan Mechoua’yı hemen her restoranda bulabilirsiniz.

3- Brik

Brik

Beş çayında çıtır çıtır bir böreğe ne dersiniz? Peynirle hazırlanan iç harcın yufkayla sarılmasından yapılan Brik, mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden bir diğeri..

4- Kuskus

Kuskus

Tunus’da kuskusa oldukça fazla önem veriliyor. İçerisine farklı sebzelerde eklenerek zenginleştirilen kuskus yemeğini hemen her restoranda kolaylıkla bulabilirsiniz. Mutlaka deneyin..

5- Bouza

Bouza

Bouza tatlısı ,ülkenin milli tatlılarından biri. Pek çok damak zevkine uymasa da birçok müdavime sahip bu tatlı, Tunus restoranlarında mutlaka yer alıyor. Fiyatı da oldukça uygun..

6- Mloukhia

Mloukhia

Molehiya bitkisinin yapraklarından yapılan Mloukhia’nın, içerisine kuzu ya da tavuk eti de eklenebiliyor. Pişirildiğinde asma yaprak görünümüne kavuşan bu yemek pek çok kişi turist tarafından da beğeniliyor. Denemenizi tavsiye ederiz!

*Tunus Gezilecek Yerler için Tık Tık.. 🙂

Tunus’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin