Trondheim’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Şehir Lezzeti

Norveç’in geleneksel yemeklerini deneyimleyebileceğiniz Trondheim’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

” Trondheim’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Trondheim’de aç kalmayacağınızdan eminiz. Norveç’in bu muhteşem kentinde yer alan restoranların hemen hepsinde ülkenin yöresel lezzetlerinin yanı sıra dünya mutfağından pek çok lezzet ile de karşılaşabilmeniz mümkün..

Listenin ilk sırasında;

1- Torsk

Torsk, Trondheim

Brokoli, havuz, kırmızı biber ve daha pek çok sebzenin balık suyuyla haşlanmasının ardından önceden pişirilmiş Morina balığı ile birlikte sunulduğu bu yemeğin ismi Torsk..

Trondheim ne yenir sorusuna muhteşem bir cevap veriyor. Denemenizi tavsiye ederiz!

2- Smørbrød

Smørbrød, Trondheim

Tereyağlı çavdar ekmeğinin üzerine eklenen garnitürlerle harika bir görüntüye sahip olan bu Norveç yemeğinin ismi Smørrebrød…

Kare kesilmiş çavdar ekmeklerinin üzerine genellikle et veya balık parçaları eklenerek hazırlanan bu açık sandviçler, Trondheim gezinize büyük aralar vermeden sizi tok tutacak hızlı ve kolay bulunabilir aperatif yiyecekler. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Somon Füme

Somon Füme, Trondheim

Ülkenin en ünlü deniz ürünü yemeklerinden biri olarak gösterebileceğimiz Somon Füme, Trondheim yemeklerinin büyük bir yoğunluğunu oluşturan lezzetli yemeklerin temel malzemesi.

Trondheim’de ne yenir endişesini tamamı ile ortadan kaldıran füme somonlu salatalar, ana yemekler ve ordövr tabakları ise kent restoranlarının favori yemekleri arasında. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Lutefisk

Lutefisk, Trondheim

Önceden kurutulmuş ve tuzlanmış beyaz balık ile yapılan bu lezzetli yemeğin ismi Lutefisk.. Trondheim’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran müthiş bir lezzet..

Lye balığı anlamına gelen yemeğin yanında patates, bezelye ve pastırma ise olmazsa olmazlarından…

5- Rakfisk

Rakfisk, Trondheim

Norveç’te balık, sürekli tüketilen yiyeceklerden biri. Sevilen alabalıklardan biri olan Rakfiskten yapılan bu lezzetli yemeğin en önemli özelliği en az iki üç ay tuzlu suda bekletilmesi. Rakfiskten Trondheim’de ne yenir karmaşasını ortadan kaldıran bir lezzet.

Kırmızı soğan ve haşlanmış patates olmadan da servis sunulmuyor söyleyelim. Ekşi krema da bu yemeğin olmazsa  olmazlarından..

6- Ravent Turtası

Ravent Turtası, Trondheim

Trondheim gezinize kısa bir kahve tatlı molası vermek isterseniz; filtre kahvenizin yanına Ravent Turtası sipariş etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Ravent bitkisinden yapılan bu lezzetli tatlı, kırmızı göz alıcı rengi ve muhteşem lezzeti ile parmak ısırtan cinsten..

7- Krumkaker

Krumkaker, Trondheim

Norveç’in ünlü gözlemelerinin tadına bakmak isterseniz Trondheim’de pek çok kafe sizler için akşam geç saatlere kadar hizmet veriyor. Kent geziniz sırasında canınız tatlı çekti ve Trondheim’de ne yenir diye düşünüyorsanız Krumkake harika bir alternatif olacaktır. Un, tereyağı, yumurta, şeker ve kremadan elde ediliyor.

İsteğe bağlı olarak içi krema ya da çikolata sosuyla dolduruluyor ve pek çok meyve eklenerek servis ediliyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. 🙂

Trondheim Gezilecek Yerler için..

Trondehim’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin