Trieste’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Lezzetleri

İtalya’nın balığa ve sebzeye doyacağınız şehri Trieste’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Trieste’de Ne Yenir , Ne İçilir ?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Trieste’de aç kalmayacağınızdan eminiz. Kentte muhteşem İtalyan yemekleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olabileceğiniz gibi deniz ürünleri ve sebze yemekleriyle de içli dışlı olacaksınız..

Listenin ilk sırasında;

1- Deniz Ürünleri

Deniz Ürünleri, Trieste

Trieste deniz ürünlerine doyacağınız kentlerden biri. İtalya’nın geleneksel lezzetlerinin yanı sıra sizlere daha çok taze balık ve Deniz Ürünleri sunan restoranlarla karşılaşırsanız şaşırmayın.. Kentin yemek kültürü bu yönde şekillenmiş.

2- Mısır Unlu Polenta

Polenta, Triesta

Bizdeki mıhlama yemeğine çok benzeyen bu Polenta yemeği, Trieste’nin geleneksel lezzetlerinden bir diğeri..

Tamamıyla mısır unundan yapılan bu yemek, günün her saati yenebilecek bir öğün olmasının yanı sıra bizim için ise kahvaltıların vazgeçilmezi bir lezzet.

3- Frico Peynirleri

Frico Peynirleri, Trieste

Kentin en ünlü yiyeceklerinden bir diğeri de Frico Peynirleri.. Bu lezzet bombası peynirler, Trieste’nin simgesi haline gelmiş ve bölgeye gelen turistlerin müdavimi olduğu lezzetlerden biri.

Kırmızı şarap tadımlarının vazgeçilmez yan ürünü bu peynirleri, Trieste marketlerinden satın alabilirsiniz..

4- Carni Alabalığı

Carni Alabalığı, Trieste

Balık cenneti Trieste’de mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri elbette ki Carni Alabalığı..  Kentin en sevilen ana yemeklerinden biri haline gelen bu alabalığın tadı oldukça lezzetli.. Hatta damağınızda lezzet patlamaları yaşatıyor diyebiliriz.

Bölgeye gelen turistler ise Carni alabalığının müdavimi olmuş durumda.. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- San Daniele del Friuli Jambonu

San Daniele del Friuli Jambonu, Trieste

Trieste’ye kadar gelip de dünyaca ünlü San Daniele del Friuli Jambonunu denemeden dönmek olmaz!

Bu lezzetli jambonlar kentin simgesi haline gelmiş, lezzetli atıştırmalıklar olarak restoranlar tarafından sunuluyor. Özellikle şarap tadımları için harika birer çerez görevi de görüyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Beyaz Şarap

Beyaz Şarap, Trieste

Trieste, pek çok şarap çeşidinin aksine Beyaz Şarapları ile dünyaya adını duyurmuş kentlerden biri. Şehirde yerel üretim yapan pek çok merkez var. Burada üretilen şarapların aroması ise tarif edilemez lezzete ve yumuşaklığa sahip. İlk yudumda müdavimi olacağınız Trieste şarapları, denenmeye değer!

Trieste Gezilecek Yerler için.. 🙂

Trieste’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin