Toulouse Yeme İçme Rehberi

Toulouse, Fransa’da bir gidenin bir daha gitmek istediği ve aşık olduğu şehirlerden biri. 

Şehir, pek çok güzelliğinin yanı sıra Fransız mutfağını keşfetmek için de oldukça önemli bir nokta. Garonne Nehri ile ortadan ikiye bölünen şehirde lezzetli yemek yiyebileceğiniz birçok özel mekan bulunuyor. Hazırladığımız Toulouse Yeme İçme Rehberi ile şehirde mutlaka yenmesi gereken lezzetleri ve özel lezzet duraklarını sizler için araştırdık.

Toulouse Yeme İçme Rehberi

Toulouse’de Ne Yenir

Toulouse’ye geldiğinizde zengin Fransız mutfağının dokunuşlarını bu şehirde de görme şansını yakalıyorsunuz. Şehirde birçok özel mekanda çok leziz yemekler yeme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Fransa’nın genelinde olduğu gibi Toulouse’de de kaz eti ve kaz ciğeri en çok tercih edilen gıdaların başında geliyor. Bizce bu şehirden ayrılmadan önce mutlaka kaz ciğeri ve kaz eti yemelisiniz. Bunun haricinde geleneksel fasulyeli, sosisle veya deniz kabuklularıyla yapılan bir yemek olan cassouleti, limon ve kayısıyla yapılan çok özel bir tatlı olan fenetrayı ve onlarca çeşit peyniri yemeden de bu şehirden ayrılmak büyük kayıp olacaktır.

Fenetra
fenetra

Fransa deyince içecek olarak elbette ilk akla gelen şey şarap oluyor. Ancak bunun dışında Toulouse yeme içme rehber içinde söz edilmesi gerektiğini düşündüğümüz konyak ve armagnac da şehrin çok özel içecekleri arasında bulunuyor.

Toulouse’da Nerede Yenir

Peki Toulouse’de nerede yenir? İşte yazımızın bu bölümünde bu sorunun cevabını arıyoruz. Sizler için şehirdeki mekanları araştırdık ve sizi memnun edeceğini düşündüğümüz bazı mekan önerileri yapmaya karar verdik…

1. La Brassière

la brasseire

Siz de et yemeği seviyorsanız nostaljik izler taşıyan bu mekanda etlerle donatılmış bir menüyle akşam yemeğini yiyerek bir şeyler yudumlayabilirsiniz. Pişman olmayacaksınız!

2. Flowers Cafe

flowers café

Şehrin en gözde cafelerinden biri olan mekan, ziyaretçilerine çok lezzetli kekler tatma fırsatı sunuyor. Cafe hayli kalabalık olduğu için yer kapmak için öğleden önce gitmenizin stratejik bir hamle olacağını söyleyebiliriz.

3. Xavier

xavier

Dedik ya şehirde pek çok mükemmel peynir çeşidi bulmak mümkün diye. İşte bu peynirlere kavuşabileceğiniz yerlerden birine geldi sıra. Xavier’e gelerek şehrin en özel peynirlerini tatma ve satın alma şansını yakalayabilirsiniz.

4. Au Poussin Bleu

au poussin bleu

Rengarenk makaronlar, ağızda dağılan çörekler, tartlar… Ağzının tadını bilenler bu özel fırına şehri terketmeden önce uğramalı ve bu muhteşem tatlıların tadına bakmalı.

5. Faim des Haricots

la faim des haricots

Fransa’da başta ördek eti olmak üzere et tüketimi birçok restoranda oldukça yaygın; ancak et sevmeyebilirsiniz, hatta vejetaryen olabilirsiniz. Bu durumda şehirde aç mı kalacaksınız? Elbette hayır! Listemizde bulunan bu mekanda etsiz pek çok farklı seçenekten dilediğinizi seçebilir ve midenizdeki açlık hissinden kurtulabilirsiniz.

6. Les Halles Victor Hugo

Les Halles Victor Hugo

Hem şehrin pazar kültürünü yakından tanımak hem de ufak restoranlarda özel lezzetleri keşfetmek istiyorsanız sizi şehrin kapalı pazarına davet ediyoruz.

7. Michel Sarran

michel sarran

Fransız mutfağının deneysellikle harmanlanmış lezzetlerini tatmak isterseniz gitmeniz gereken yer Michel Sarran olacaktır. Burada alışkın olduğunuz lezzetlerin nasıl alışkın olmadığınız bir lezzete büründüğüne şahitlik edebilirsiniz.

8. Le Genty Magre

Le Genty Magre

Klasik Fransız mutfağının en güzel örneklerini tadabileceğiniz mekan, insanın iştahını kabartan dekorasyonu ve atmosferiyle de gidilip en azından bir akşam yemeği yenebilecek hoş bir yer.

Toulouse Fransa’ya özgü birçok şeyi ve birçok lezzeti keşfedebileceğiniz bir yer. Eğer aklınızda bu şehri ziyaret etmek acele etmeniz öneriyoruz. Dilerseniz hemen şimdi www.biletbayi.com ile uçak bileti alarak bu şehri bir an önce keşfe başlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin