Tobolsk’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Enfes Tat

Rusya’nın yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz Tobolsk’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

Tobolsk’de ne yenir , ne içilir başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentte aç kalmayacağınızdan eminiz. Rus mutfağının geleneksel yemeklerini deneyimleyebileceğiniz gibi dünya mutfağından pek çok lezzet ile de karşılaşmanız mümkün.. Çok sayıda restoran ve kafe bu konuda titizlikle hizmet veriyor şehirde..

Listenin ilk sırasında;

1- Blini

Bilini, Tobolsk

Tobolsk’a kadar gelip de bu ünlü kreplerin tadına bakmadan dönmek olmaz! Kentte bu lezzetli krepler, Blini ismiyle anılıyor. İçerisinde ise buğday unu, yumurta ve süt var. Genellikle ekşi krema, somon ya dareçel ile birlikte servis ediliyor. Mutlaka deneyin deriz!

2- Zefir

Zefir, Tobolsk

Tobolsk’de ne yenir sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri de Zefir.. Yumurta akı ve şekerden elde edilen bu tatlı atıştırmalıklar, kente gelen turistlerin müdavimi olduğu lezzetlerden biri. İsteğe bağlı olarak meyve püresi eklenebiliyor hem de. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Kassel

Kassel, Tobolsk

Bu lezzetli yemeğin ismi Kassel… Çeşitli sebzelerden yapılan bu mücver kızartması Tobolsk’de ne yenir endişesini ortadan tamamen kaldırıyor.

4- Zakuski

Zakuski, Tobolsk

Zakuski, genelde içki masalarının vazgeçilmezi Tobolsk’ta.. Bize kahvaltı tabağı gibi gelse de Ruslar, bu tabağı alkol akşamlarının vazgeçilmezi olarak tüketiyor. İçerisinde ise soğuk kurutulmuş et ve balıklar, karışık salatalar, salamura sebzeler, peynir çeşitleri, havyar ve kanepeler yer alıyor. Daha fazla çeşit görebilmeniz de mümkün elbette!

Kent restoranlarında bir gecenizi alkole ayırarak bu muhteşem tabaklardan sipariş edebilirsiniz.

5- Salisbury Bifteği

Salisbury Bifteği, Tobolsk

Dana etinden yapılan bu lezzetli biftek, Salisbury bifteği olarak anılıyor kentte.. Genellikle yoğun soslarla servis edilen bu ana yemeğe en yakışan sos, kahverengi sos bize göre…

Hamburger bifteğine benze de bu lezzetli et diliminin tadına bayılacağınızdan eminiz. Mutlaka deneyin!

6- Kvass

Kvass, Tobolsk

Doğu Avrupa’nın en ünlü içeceklerinden biri Kvass.. Tobolsk’de ne yenir denince akla gelen  pek çok restoran ve barda servis ediliyor.. Rusya’da alkolsüz içecek olarak tüketilse de çoğu ülkede alkol oranı düşük bir içki olarak tüketiliyor. İçeriğinde çavdar, su, maya ve şeker yer alıyor. Tadı ise farklı bir aromaya sahip. Lezzetli diyebiliriz. Denemekte fayda var!

7-  Rus Köftesi

Rus Köftesi, Tobolsk

Rus köftesi kentte oldukça ünlü..  Kıyma, tavuk veya balık kullanılarak ekmek kırıntılarıyla yapılan bu yemek kentin en ünlü lezzetleri arasında yer alıyor. Tobolsk’da pek çok restoranda bulabileceğiniz bu lezzeti denemeyi ihmal etmeyin deriz.

8- Solyanka

Solyanka, Tobolsk

Rusya’nın en ünlü çorbalarından biri olan Solyanka, ekşi- tuzlu aromasıyla ilk kez tadanlar için oldukça lezzetli bir çorba… Et, balık veya mantarla yapılabilen çorbayı Tobolsk’da hemen her restoranda sipariş verebilirsiniz.

9- Votka

Votka, Tobolsk
Votka

Tobolsk’a kadar gelipte Rusların en ünlü içkisi Rus votkasını içmeden dönmek olmaz. Tobolsk publarında ve restoranlarında pek çok çeşidini bulacağınız votkaların tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

Ancak yine de dikkat etmek de fayda var. Rus votkasının diğer alkol çeşitlerine göre daha ağır ve çarpıcı  bir etkiye sahip olduğunu belirtelim

Tobolsk Gezilecek Yerler için.. 🙂

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

“Tobolsk’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Enfes Tat” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin