Tivat’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Şehir Lezzeti

Karadağ’ın yöresel lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz şehri Tivat’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Tivat’da Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Tivat geziniz sırasında aç kalmayacağınızdan eminiz. Ülkenin oldukça geniş bir yemek yelpazesi var ve kent restoranlarında dünya mutfağından lezzetler bulabilmeniz de mümkün..

Listenin ilk sırasında;

1- Mućkalica

Mućkalica

Et ve çeşitli sebzelerle pişirilen bu lezzetli yemeğin ismi Mućkalica.. Tercihe bağlı olarak seçilmiş ve mangalda pişirilmiş bir etten yapılan güveci, Tivat’ta ki hemen her restoranda bulabilmeniz mümkün.. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Cesnica

Cesnica

Sırpların şöhretli ekmeğinin adı Cesnica.. İçerisinde buğday unu, su ve az miktarda şeker yer alan bu lezzetli ekmek, özellikle Noel zamanı Tivat’da ne yenir diye düşünüyorsanız tam da size göre.. Nerede bulurum diye düşünenler için ise kentteki hemen her fırında özenle pişiriliyor.

3- Balıkçı Çorbası

Balıkçı Çorbası

Sazan balığı veya seçilmiş nehir balıklarından biriyle yapılan bu lezzetli Balık Çorbası, Tivat’da ne yenir sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan…

Besleyiciliği ve vitamin değerleri oldukça yüksek olan bu lezzetli çorbaya kırmızı biber, sebze, yeşil biber ve domates eklenerek daha da lezzetli bir yemek elde ediliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Zeytinyağı

Olive

Kentte zeytin ağaçları oldukça fazla.. Dolayısıyla zeytinyağı üretimi de zirvede. Denemenizi tavsiye edeceğimiz bu lezzetli yağ, kentte yapılan hemen her yemekte de muhakkak kullanılıyor.

Hediyelik eşya olarak da satın alınan zeytin yağlardan turistler çok sayıda satın alıp evlerine götürüyor..

5- Dobos Keki

Dobos

Tivat geziniz sırasında yorulduğunuzu hissetmeye başladınız ve kan şekeriniz düştü. Hemen bir kafeye oturup kendinizi Dobos keki ve bir fincan kahve ile ödüllendirebilirsiniz.

Çikolata ve karamelin muhteşem uyumunu hissedeceğiniz tatlı, aslında bizdeki bisküvi tatlısına görünüm olarak oldukça benziyor. Ancak yapımında sünger kek kullanılıyor. Tadı ise tarif edilemeyecek güzellikte.. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz..

6- Yerli Üzüm Brendi

Brendi

Tivat’a gider gitmez denemeniz gereken içeceklerden biri Yerli Üzüm Brendi… Tadına ve aromasına bayılacağınızdan eminiz.

Hem de öyle yüksek alkol oranlarına sahip bir içki değil. Yine de uzun yıllardır Karadağ’ın simgesi haline gelmiş alkollü içeceklerden biri.

7- Krstac Şarabı

Krstac

Kentte yerel üretim pek çok şaraba rastlamanız mümkün.. Bir akşam yemeğinizi Krstac adını verdikleri bu lezzetli şarap ile taçlandırmanızı tavsiye ederiz. Tadı oldukça lezzetli ve yumuşak bir içimi var.

*Tivat Gezilecek Yerler için.. 🙂

Tivat’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin