Tivat’ta Gezilecek 11 Yer | Detaylı Anlatım

Karadağ’ın güneybatısındaki masmavi sularıyla sahil şehri Tivat, gezilecek yerleriyle güzel bir seyahat anısı olarak hafızanızda yer alacak.

Tivat gezilecek yerler yazımızda keşfedilecek dikkate değer, eğlenceli, etkileyici durakları derledik ve beğeninize sunduk.

Nüfusunun çoğunluğunu Sırpların oluşturduğu şehirde Venedik’ten Osmanlı’ya pek çok medeniyetin izleri görülüyor. Limanları, plajları, doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarıyla misafirlerini büyüleyen küçük bir liman şehri olsa da adını duyurmaya başlamış.

#1 Tivat Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Donja Lastva

Tivat’ta deniz kıyısında küçük bir köy olan Donja Lastva, özellikle yaz aylarında, sakinliği ve huzuru arayanlar için iyi bir kaçış noktası. Köy evlerinin bahçelerindeki asmalar, taş banklar ve rengarenk çiçeklerle büyülü bir masaldaymışsınız hissine kapılıyorsunuz.

Pek çok etkinliğe ve festivale de ev sahipliği yapan köyde Karadağ geleneklerini, kültürünü ve yaşam tarzını gözlemleyebilirsiniz.

2- Porto Montenegro

Porto Montenegro

Bünyesinde 500’ün üzerinde yat bulunduran Porto Montenegro, yatların bakımı ve onarımını da üstleniyor. Eski bir Yugoslav deniz tesisinin üzerine inşa edilen bu büyük marinada; restoranlar, oteller, dinlenme tesisleri gibi oluşumlar da var. Tivat’a yolunuz düşerse görmeniz gereken yerlerden biri olduğunu söyleyebilirsiniz.

3- Çiçekler Adası

çiçekler adası

Çiçekler Adası’na gittiğinizde adının neden bu olduğunu hemen anlıyorsunuz. Her tarafı renk renk, çeşit çeşit çiçeklerle kaplı adaya teknelerle ulaşım sağlanıyor. Ayrıca kumsalları da yüzmek için güvenli ve rahat. Ada üzerinde görebileceğiniz, ilginç hikayeye sahip bir kilise de var.

4- Aziz Sava Kilisesi

aziz sava kilisesi

Şehrin tarihini görebileceğiniz mekânlardan biri olan Aziz Sava Kilisesi, sadece taş kullanılarak yapılmış özgün mimarisiyle dikkat çekiyor. Osmanlı döneminde bakımsız kalan kilise yenilenerek hizmete açılmış. Tivat’ın ana caddelerinden birinde yer alan kiliseyi mütevazı ve modern yapısı için bile görmelisiniz.

5- Aziz Roko Kilisesi

aziz roko kilisesi

Tarihi kulesinin de en az binası kadar ilgi çektiği kilise, şehir manzarasını ayaklarınızın altına seriyor. Kuleye çıkıp onlarca fotoğraf çekebilirsiniz.

6- Gradski Park

Gradski Park

1968 yılında bahçecilik tesisi olarak kurulan park, koruma altına alınarak genişletilmiş ve halka açılmış. Yürüyüş parkurları ve ağaçlarının gölgesindeki serin havasıyla şehrin en büyük parkı kabul edilen Gradski Park’ı listenize ekleyin. Dinlenme, sosyalleşme ve spor yapma gibi aktiviteler için değerlendirilen parkın kapıları günün her saati açık tutuluyor.

7- Horizonti Plajı

Horizonti Plajı

Yaz aylarında daha da güzelleşen Tivat’ta pek çok plaj da var. Bunlardan en popüleri olan Horizonti Plajı’nda denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Plaj çevresinde konaklama ve eğlence alanları da bulunuyor.

8- Kalardovo Plajı

Kalardovo Plajı

Şehirdeki plajlara nazaran daha sakin bir ortam sunan Kalardovo’da masmavi sularda yüzebilir, şezlonglarda güneşlenebilir ve restoranında soğuk bir şeyler içebilirsiniz. Sadece sizin değil çocuklarınızın da iyi vakit geçirebileceği plaj, şehir merkezine 3 km uzaklıkta bekliyor.

9- Verige Plajı

Verige Plajı

Tivat’a 1 km uzaklıkta bulunan plajın yüzeyi kayalık ve kumlardan oluşuyor. Ancak kayalar rahatsız edecek boyutta değiller. Özellikle yüzmeyi sevenler veya profesyonel yüzücüler için biçilmiş kaftan olan plaja gitmenizi öneririz.

10- Buco-Lukovic Müzesi

Buco-Lukovic Müzesi

Kotor’lu önemli ailelerin yazlık ev olarak kullandıkları binalardan ayakta kalanlarında biri sanat galerisi ve müze olarak düzenlenmiş. Etnografya müzesi sayılabilecek galeride resim, heykel, değerli mücevherler ve geleneksel kıyafetler sergileniyor. Bölge kültürünü yansıtmak amacıyla kurulan müzede, etkinlikler ve kokteyller de düzenleniyor.

11- Deniz Mirası Koleksiyonu Müzesi

Deniz Mirası Koleksiyonu Müzesi

Limanın karşısında küçük güzel bir binada açılan müze, bölgenin denizcilik geleneğini yansıtıyor. Yugoslav denizaltılarından AvusturyaMacaristan gemi donanımlarına kadar 300’e yakın eser sergileniyor.

Ziyaret saatleri:
Pazartesi-Cuma: 9.00-16.00
Cumartesi: 13.00-17.00
Pazar: Kapalı

Tivat gezilecek yerler yazımıza ek tavsiye noktaları aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin