Tekirdağ’da Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 59 Yer!

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında; Marmara Bölgesi’nin Trakya yakasında yer alan Tekirdağ, Türkiye’nin en kalabalık yirmi üçüncü şehridir. Hem Marmara Denizi’ne hem de Karadeniz’e kıyısı olan bölge, 2016 yılı verilerine göre 972.875 nüfusa sahiptir. Küçük bir şehir olmasına rağmen, köklü geçmişi ve kültürel mirası ile adından sıkça söz ettirir. Tarihi yerleri, yemyeşil doğası, tertemiz ve masmavi sahillerinin yanı sıra lezzetli mutfağı ile turistlerin uğrak rotasıdır. Şimdi Tekirdağ’da gezilecek yerler listesinde daha fazlasına göz atın ve şehri keşfetmeye odaklanın…

Kaç Günde Gezilir; Tekirdağ’ı ortalama 2-3 günde gezebilmeniz mümkün.

Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Tekirdağ’ı ilkbahar ve sonbahar aylarında ziyaret etmeniz daha uygundur.

Müze Kartları; Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ve birçok yerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.

Havalimanı Merkez Ulaşım; Bu konu hakkında daha detaylı bilgi için Ulaşım Rehberi adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Ne Yenir; Tekirdağ’ın meşhur lezzetleri arasında; çeneçarpan çorbası, Tekirdağ köftesi, sini mantısı, damat paçası ve yoğurtlu borani yer alıyor. Daha fazlası için Tekirdağ’ın Yöresel Yemekleri adlı yazımıza gelmeli ve bu lezzetleri keşfetmelisiniz.

  • Kişi başı ortalama yemek fiyatı: 70-100 ₺

*Tekirdağ’da Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Müzeler

1. Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Burası neresi? Mimar Kazım Tahsin tarafından 1927 yılında yaptırılan bina, 1976 yılına kadar Vali Konağı olarak kullanılmış. İki katlı olan bu bina, 1992 yılından itibaren Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak faaliyet göstermeye başlamış. Tekirdağ ve çevresinde yapılan kazı çalışmaları sonucunda elde edilen buluntuların sergilendiği müze, Tekirdağ’ın tarihini daha yakından tanımanıza yardımcı oluyor ve geçmiş dönemlere dair izleri keşfetmenizi sağlıyor.

Müzenin bölümleri; Müzede; taş eserler salonu, arkeolojik küçük eserler salonu, etnografya bölümü ve açık teşhir bölümü olmak üzere 4 ayrı salon vardır. Taş eserler salonunda; Tekirdağ ve çevresindeki kazı çalışmalarından elde edilen heykeller ve adak stelleri gibi eserler yer alıyor. Arkeolojik küçük eserler salonunda; tarih öncesinden Bizans Dönemi’ne kadar kullanılmış olan süs eşyaları, mutfak eşyaları, madeni paralar, ok ve mızrak uçları gibi eserler yer alıyor.

Etnografya bölümünde; Osmanlı Dönemi ve yakın dönemde kullanılan giysiler, takılar, silahlar ve yöreye ait eserler sergileniyor. Müzenin bahçesi olan açık teşhir bölümünde ise; Helenistik, Roma ve Bizans Dönemlerine ait mezar taşları, yazıtlar, lahitler, kabartmalar ve heykeller sergileniyor. Ayrıca bahçenin bir bölümü dinlenebilmeniz için ayrılmış olup, içerisinde bir çay bahçesi vardır. Aynı zamanda müzede; 4 bin 863 arkeolojik eser, 17 bin 129 sikke ve 1909 etnografik eser olmak üzere toplamda 23 bin 901 eser bulunuyor.

  • Adres: Yavuz, Rakoczi Ferenc Sk., 59100 Süleymanpaşa/Tekirdağ
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 17.00 **Pazartesi günleri kapalı.
  • Yol tarifi al >

2. İbrahim Balaban Müzesi

İbrahim Balaban Müzesi

Burası neresi? İbrahim Balaban Müzesi, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilmiş müzelerden bir diğeridir. Ressam İbrahim Balaban’ın zamanında Süleymanpaşa Belediyesi’ne armağan ettiği resimlerden oluşan sergiler, günümüzde bu müzede sergilenmektedir. Kendisi Nazım Hikmet’in cezaevi arkadaşıdır. Müzede aynı zamanda ressama ait çeşitli kişisel eşyalar da sergilenmektedir.

Neden gitmeliyim? Süleymanpaşa’nın sanata ve kültürel etkinliklere vermiş olduğu desteğin en önemli örneklerinden olan müze, yaşlı ya da gençlere sanatı sevdirmesi açısından ziyaret edilmesi çok önemlidir. Bu arada müzenin açılışı 7 Eylül 2018 tarihinde ziyarete açılmıştır.

  • Adres: Ertuğrul, Sefa Sk. No:5 D:1, 59100 Süleymanpaşa/Tekirdağ
  • Yol tarifi al >

3. Tekirdağ Fotoğraf Müzesi

tekirdağ fotoğraf müzesi

Burası neresi? Tekirdağ’ın eski fotoğraflarından oluşan Tekirdağ Fotoğraf Müzesi, 1922 yılında inşa edilmiş bir köşkte Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilmiş bir diğer müzedir. Köşk Tekirdağ’dan Yunanistan’a göç etmiş Mavradis ailesinin eviydi. Fotoğraflar da Dimitrios Mavradis tarafından biriktirilmiştir.

Neden gitmeliyim? 150 yıl öncesine uzanan 1500 civarındaki eski Tekirdağ fotoğrafları ile Tekirdağ’ın tarihinde keyifli bir yolculuk yapmak isterseniz bu sevimli ve nostaljik müzeyi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

  • Adres: Ertuğrul, Sefa Sk. No:18, 59100 Süleymanpaşa/Tekirdağ
  • Telefon: 0545 710 11 22
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba-Pazar 08.00-17.00
  • Yol tarifi al >

4. Şarköy Etnografya Müzesi

Şarköy Etnografya Müzesi

Burası neresi? Şarköy’ün tarihine ve Şarköy’deki yaşama odaklanan Şarköy Etnografya Müzesi içinde, ilçenin coğrafyası, kurtuluş mücadelesi, doğal güzellikleri ve günlük yaşamına dair çeşitli sergiler görsel ögelerle ziyaretçilere sunulmaktadır.

Neden gitmeliyim? Geliştirilmeye açık bir müze olan Şarköy Etnografya Müzesi içinde, kısıtlı bir sergi olmasına rağmen en azından Şarköy ile ilgili kısa kısa bilgiler edinme şansına sahip olabilirsiniz.

  • Adres: İstiklal, Arif Hikmet Cd. No:93, 59800 Şarköy/Tekirdağ
  • Telefon: 0850 860 1059
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 08.00-17.00
  • Yol tarifi al >

5. Tekirdağ Müzik Teknolojileri Müzesi

Tekirdağ Müzik Teknolojileri Müzesi
Görsel Kaynak: suleymanpasa.bel.tr

Burası neresi? Müzik aletleri ile ilgili ilk müzelerden biri olan Tekirdağ Müzik Teknolojileri Müzesi, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 20 Mayıs 2017 tarihinde ziyarete açılmıştır. Müze, Tekirdağ’ın müzik kültürüne yansıtma amacıyla hayata geçirilmiş bir projedir. Tarihi bir yapıda bulunan müzede, müzik aletlerinin yanı sıra bölgeye has kıyafetler de sergilenmektedir.

Neden gitmeliyim? Müzeye gelen ziyaretçiler günümüzde kullanılan ney, keman, kemençe, kaval gibi birçok müzik aletini görme ve bu aletlerin yapım aşamalarını inceleme şansına sahip olabilmektedir. Müzede müziğe dair gerçekleştirilen söyleşi gibi çeşitli etkinlikler de ilgi çekici olabilmektedir.

  • Adres: Ertuğrul, Sefa Sk. No:2, 59100 Süleymanpaşa/Tekirdağ
  • Ziyaret saatleri: Hafta içi her gün 08.00-17.00
  • Yol tarifi al >

6. Çorlu Belediyesi Balmumu Heykelleri Müzesi

Çorlu Belediyesi Balmumu Müzesi

Burası neresi? İlk olarak Eskişehir’de belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan balmumu heykellerinin sergilenmesi amacıyla açılan müzenin ikincisi Çorlu’da 2020 yılında açılmıştır. Müzenin hizmet verdiği bina ilk olarak 1903 yılında inşa edilmiş ve belediye binası olarak kullanılmaya başlamıştır. Bina 2015 yılında restore edilerek müze olarak kullanılmaya başladığı tarihe kadar ise kültürel etkinlikler için bir merkez olarak değerlendirilmiştir.

Müzede başta ülkemizin önemli kişilikleri olmak üzere dünya genelinde ünlü 110 kişiye ait balmumu heykelleri sergilenmektedir. Müzede balmumu heykelleri bulunan kişiler arasında politikacılardan yazarlara, bilim insanlarından sanatçılara kadar pek çok farklı alandan insanlar bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Pek çok ünlü şahsiyetin adeta canlıymış gibi balmumundan heykellerini görmek ve onlarla fotoğraf çektirmek için Çorlu’daki Balmumu Müzesi mutlaka Tekirdağ gezilecek yerler listenizde bulunması gereken yerlerden biridir. Müzeyi önemli kılan bir diğer detay ise Çorlu’daki açılmış olan ilk sanat müzesi olmasıdır.

  • Adres: Cemaliye, Salih Omurtak Cd. No: 276, 59860 Çorlu/Tekirdağ
  • Telefon: 02826521877
  • Ziyaret saatleri: Salı-Pazar 10.00-17.00, Pazartesi kapalı.
  • Yol tarifi al >

7. Rakoczi Müzesi

Rakoczi Müzesi

Burası neresi? Barbaros Caddesi üzerinde yer alan bina, eski bir Osmanlı konağı olup, 1720-1735 yılları arasında yaşayan Macar Prensi II. Frenc Rakoczi’nin evidir. Bir zaman sonra Macaristan Hükümeti tarafından satın alınan bina, 1932 yılında müzeye dönüştürülmüştür. Hem mülkiyeti hem de içindeki eşyaları ile birlikte Macar Hükümeti’ne ait olan Rakoczi Müzesi, 1982 yılında ziyarete açılmıştır. Müze içerisinde; Rakoczi’nin kişisel eşyaları, yağlı boya resimleri, ailesine ait eşyalar, Türk-Macar ilişkilerini ve halk sanatlarındaki birlikteliklerini simgeleyen eserler ile o döneme ait belgeler yer alıyor.

  • Adres: Ertuğrul, 32, Vali Konağı Cd., 59100 Tekirdağ Merkez
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 17.00 **Pazartesi günler kapalı.
  • Telefon: 0536 349 77 77
  • Yol tarifi al > 

8. Namık Kemal Evi

Namık Kemal Evi

Burası neresi? Ünlü şair Namık Kemal’in 1840 yılında Tekirdağ’da doğduğu bu ev, Tekirdağ Belediyesi ve Namık Kemal Derneği tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülmüştür. Namık Kemal’in anısını yaşatmak için 1993 yılında hizmete açılan Namık Kemal Evi, 19. yüzyıldan kalma bir Osmanlı evidir. Aslına uygun bir şekilde inşa edilen bu müzede; şaire ait eserler, belgeler, resim ve tablolar sergileniyor. Bunun yanı sıra müzede; Tekirdağ’ın mutfağı, baş odası ve yatak odasını yansıtan etnografik eserler de bulunuyor. Aynı zamanda Namık Kemal ile ilgili yazılmış eserleri de görebilme imkanına sahipsiniz.

  • Adres: Eskicami-ortacami, Namık Kemal Cd., 59000 Tekirdağ Merkez/Tekirdağ
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 17.00 **Pazar günleri kapalı.
  • Telefon: 0282 262 91 28
  • Yol tarifi al >  

9. Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi

Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi

Burası neresi? Yunanistanlı aile Dimitrios Mavridis’in mübadele öncesi ailesi ile birlikte yaşadığı bu köşk, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülmüştür. 150 yıllık ve 1500’den fazla Tekirdağ’ın fotoğraflarından oluşan bir koleksiyona sahip olan Dimitrios’un burada yaşaması, köşkün müzeye dönüşmesini sağlamıştır. Hatta Dimitrios Mavridis, bu koleksiyonunu Süleymanpaşa Belediyesi’ne bağışlamıştır.

  • Adres: Ertuğrul, Sefa Sk. No:18, 59100 Tekirdağ Merkez/Tekirdağ
  • Yol tarifi al > 

10. Malkara Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Müzesi

Burası neresi? Malkara ilçe merkezinde yer alan Malkara Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Müzesi, 1992 yılında hizmete açılmıştır. Kültür Sarayı’nın bir bölümünde bulunan müze, arkeolojik ve etnografik olmak üzere iki ayrı kısımdan oluşuyor. Müzede; toplamda 1837 eser sergileniyor ve içerisinde Malkara ilçesinde yapılan kazı çalışmalarından elde edilen arkeolojik eserler, Alpi Ören Yeri’nde bulunan Roma Dönemi’ne ait kişisel eşyalar yer alıyor. Bununla birlikte bu müzede; Malkara tarihini ve kültürel mirasını yakından öğrenebilirsiniz.

  • Adres: Gazibey Mah. Kadıdüştü Sok., Malkara, Tekirdağ
  • Telefon: 0282 427 01 72
  • Yol tarifi al >

Anıtlar

11. Tekirdağ Şehitler Abidesi

Tekirdağ Şehitler Abidesi

Burası neresi? 1952 yılında yapılan şehitlik, Çanakkale Savaşı sırasında tedavi için Tekirdağ’a getirilen askerlerin anısına dikilmiştir. Tekirdağ’a tedavi amacıyla getirilen birçok askerimiz şehitlik mertebesine kavuşmuştur. Şehitlik mermer bir kaide üzerinde yükselmektedir ve anıta ulaşmak için merdivenlerden çıkılması gerekmektedir. Merdivenin başında ise bir kitabe bulunmaktadır. Şehitliğin etrafındaki ağaçlar ile burası huzur verici bir iklime sahiptir.

Neden gitmeliyim? Çanakkale’ye yakın konumdaki Tekirdağ, Kurtuluş mücadelesi adına ülkemizin önemli şehirlerinden biridir ve bu abide bu noktada çok özel bir yere sahiptir.

  • Adres: Zafer, Muratlı Cd. No:139, 59200 Tekirdağ Merkez/Tekirdağ
  • Yol tarifi al >

12. Hürriyet Abidesi

Hürriyet Abidesi

Burası neresi? Bir anıt çeşme olarak yapılan Abide-i Hürriyet, 1908 yılında inşa edilmiştir. Çeşmenin yapımı Mutasarrıf Ömer Ali Bey tarafından gerçekleştirilmiştir. Çeşmenin yapımı 2. Meşrutiyet’in ilanının ardından gerçekleştiği için bu ismi almıştır.

Neden gitmeliyim? 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan bu Osmanlı çeşmesi, Tekirdağ’daki önemli tarihi duraklar arasındadır ve ziyaretçiler için en azından geçerken incelenmesi gereken önemli bir yapıdır.

  • Adres: Hükümet cad. Süleymanpaşa/TEKİRADAĞ
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

13. 19. Fırka Anıtı

19. Fırka Anıtı

Burası neresi? 2013 yılında yapılan 19. Fırka Anıtı, Atatürk’ün başında bulunduğu 19. Fırka’nın kurtuluş mücadelesi esnasında göstermiş olduğu kahramanlıkların anısına yapılmıştır. Anıtın bulunduğu yere ulaşmak için Hürriyet Mahallesi’ne giden dolmuşlar kullanılmaktadır.

  • Adres: Hürriyet Mah, Necati Sezen Sok., Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

14. Sipahi Mezarlığı

Sipahi Mezarlığı
Görsel Kaynak: kulturportali.gov.tr

Burası neresi? Malkara ilçesinde bulunan Sipahi Mezarlığı, ortalama 4 metre yüksekliğinde mezar taşlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu mezar taşları muhtemelen Hunlar ve Avarlardan kalmadır. Mezarlıkta aynı zamanda daha sonraki yıllara ait olduğu tahmin edilen iki mezar taşı da bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Trakya’da görülebilecek en büyük Sipahi Mezarlığı olan bu mezarlığı, vaktiniz olursa Tekirdağ gezilecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz.

-Diğer

15. Hora Feneri

Hora Feneri

Burası neresi? Şarköy ilçesine 20 km mesafede yer alan Hora Feneri, Sultan Abdülmecit’in talimatıyla 1861 yılında Fransa’dan getirilen özel malzemelerle inşa edilmiş. Tamamı demirden yapılan Hora Feneri, 157 yıldır gemilere ışık tutmasıyla biliniyor. Uzunluğu 20 metre, yüksekliği ise 25 metre olan Hora Feneri, Marmara Denizi’nden geçen gemilere hala yol gösteriyor. Fenerin ışığı 20 mil uzaktan görülebildiği için, özellikle kış aylarında bile yol gösterici konumundadır. İnşa edildiği yıllarda fitilli lamba ile ışık veren fener, günümüzde elektrik enerjisi ile çalışıyor.

-Plajlar

16. Çamlıköy Kastro Plajı

Çamlıköy Kastro Plajı

Burası neresi? Saray ilçesine 15 km mesafede yer alan Çamlıköy Kastro Plajı, eskiden sadece Kastro Plajı olarak bilinirken, günümüzde ise Çamlıköy Plajı olarak biliniyor. Karadeniz kıyısına uzanan 3 kilometrelik plajı ile bambaşka bir yer olan bölgede, yemyeşil orman ve altın renginde bir göl yer alıyor. Istıranca Dağı eteklerinde kurulan plaj, özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih ediliyor.

Neden gitmeliyim? Bölgede yer alan 329 hektarlık ormanlık alan, 1988 yılında sit alanı olarak koruma altına alınmış ve bir bölümü piknik ve dinlenme yeri olarak düzenlenmiş. İster masmavi plajında yüzüp güneşleyin, ister doğayla baş başa kalın ve kafanızı dinleyin, ister piknik yapın, ister çadırınızı alıp kamp yapın… Ayrıca bölgede yer alan kamp yerlerinde, karavanla bile konaklayabilme imkanına sahipsiniz. Tekirdağ’da gezilecek yerler listenize eklemeyi ve güzel bir gün geçirmeyi ihmal etmeyin!

  • Adres: Bahçeköy, 59600 Saray/Tekirdağ
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Telefon: 0312 207 50 00
  • Yol tarifi al >

17. Şarköy Sahili

Şarköy Sahili

Burası neresi? Şarköy Sahili, 60 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kumsallarından biridir. Aynı zamanda dünyanın en uzun on ikinci sahili olan Şarköy Sahili, özellikle yaz aylarında, hem yöre halkı hem de yerli ve yabancı pek çok turist tarafından ziyaret ediliyor. Sahilin çevresinde balıkçı barınakları ve Su Ürünleri Kooperatiflerini de görebilme şansınız var.

  • Adres: İstiklal Mah., İnönü Cad., 59800 Şarköy/Tekirdağ
  • Yol tarifi al >

18. Kumbağ Plajı

Kumbağ Plajı

Burası neresi? Sessiz, sakin ve oldukça huzurlu bir ortama sahip olan Kumbağ Plajı, kafa dinleyebileceğiniz yerlerden biridir. Denizi dalgalı olsa da, hafta sonlarının vazgeçilmezi olarak listede yer alıyor. Özellikle İstanbul’a yakınlığıyla bilinen plaj, günübirlik kaçamak yapmak adına da sıklıkla tercih ediliyor.

19. Çorlu Belediye Plajı

Burası neresi? Çorlu merkeze 20 km mesafede yer alan Çorlu Belediye Plajı, sessiz, sakin ve güzel bir tatil yapmak isteyenlerin adresidir. Arkadaşlarınızla doya doya eğlenebileceğiniz bir yer olan bu plaj, Çorlu’da en çok tercih edilen plajlardan biridir. Denizin tadını fazlasıyla çıkaracağınız bir yer olmasının yanı sıra hem denizinin hem de kumsalının tertemiz olmasına da hayran kalacaksınız. Herhangi bir ücret alınmaması ve Olimpos At Çiftliği’ne oldukça yakın bir konumda bulunması da cabası…

20. Alyaka Plajı

Burası neresi? Süleymanpaşa ilçesinin Dereağzı Mahallesi’nde yer alan Alyaka Plajı, ilçeye 4 km uzaklıkta konumlanıyor. İçerisinde restoran, büfe, tuvalet ve çadır alanları bulunuyor. Berrak denizinde yüzebileceğiniz gibi kumsalında da doya doya güneşlenebilirsiniz. Aman siz yine de dikkat edin, güneş fazla yakmasın! 🙂

  • Adres: Hürriyet, Pembe Köşk Sk., 59020 Süleymanpaşa/Tekirdağ
  • Yol tarifi al >

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Yeşil Alanlar ve Parklar

21. Çorlu Atatürk Orman Korusu

Burası neresi? Çorlu ilçe sınırlarında yer alan Çorlu Atatürk Orman Korusu, yemyeşil doğası ile gelenleri büyülüyor. İlçenin en çok tercih edilen yerlerinden biri olan bu koru, neredeyse ilkbahardan sonbahara kadar bir hayli ilgi görür. Arkadaşlarınızla gelebilir ya da doğayla baş başa kalmak isterseniz yalnız da gelebilirsiniz. Piknik yapabileceğiniz gibi doğa yürüyüşleri de yapabilirsiniz.

22. Çorlu Cumhuriyet Parkı

Çorlu Cumhuriyet Parkı

Burası neresi? 173 m²’nin üzerinde bir alanı kaplayan Cumhuriyet Parkı içinde çeşitli spor alanları, kondisyon cihazları, bisiklet yolları, koşu yolları, paten kayma alanları gibi pek çok imkan bulunuyor. Bu da burayı özellikle spor yapmak isteyenler için Çorlu’daki cazip noktalardan biri haline getiriyor. Park içinde aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün etkileyici bir heykeli de yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapan Çorlu Cumhuriyet Parkı, özellikle havanın güzel olduğu zamanlarda spor yapmak için gelinebilecek yerlerden biridir. Oldukça bakımlı bir park olan alan, bilhassa çocuklu aileler için çok eğlenceli bir yerdir. Parkta aynı zamanda piknik yapmak için ayrılmış yerler de bulunuyor. Ayrıca parka giriş için herhangi bir ücret ödenmesine gerek yoktur.

  • Adres: Çobançeşme Mh., 59860 Çorlu/Tekirdağ
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

23. Kartaltepe Tabiat Parkı

Kartaltepe Tabiat Parkı
Görsel Kaynak: Tripadvisor

Burası neresi? 250 hektardan geniş bir alanda bulunan Kartaltepe Tabiat Parkı, Ganos Dağı boyunca uzanan özel doğal güzelliktir. Kamp ya da mangal yapmak isteyenler için Kartaltepe Tabiat Parkı, bulunmaz doğası ile sizleri karşılıyor.

Neden gitmeliyim? Kartaltepe Tabiat Parkı şehir merkezine yakın bir konumda olması nedeniyle çok fazla ilgi gören bir yerdir. Burası özellikle yamaç paraşütü gibi yükseklik gerektiren ekstrem sporlara meraklı kişiler için değerlendirilmesi gereken noktalardan biridir. Burayı ilgi çekici bir diğer özelliği ise muhteşem şehir manzarası ile ziyaretçilerin seyir zevkini doruklarda yaşayabiliyor olmasıdır.

  • Adres: Uçmakdere, Mürefte-Barbaros Yolu, 59800 Şarköy/Tekirdağ
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

24. Çerkezköy Kent Parkı

çerkezköy kent parkı

Burası neresi? İki etaptan oluşan Çerkezköy Kent Parkı, toplamda 53 bin m²’lik bir alana sahiptir. Oldukça geniş bir restoran ve kafenin bulunduğu parkta aynı zamanda havuz da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bisiklet yolları, çocuk oyun alanları ve gösteri alanları gibi insanların daha keyifli vakit geçirmelerine olanak tanıyan yerler de vardır.

Neden gitmeliyim? Özellikle yaz aylarında insanların ailecek sıcaktan kaçmak ve keyifli vakit geçirmek için uğradığı bu parkı, siz de hem dinlenmek hem de temiz hava almak için değerlendirebilirsiniz.

  • Adres: İstasyon, Hükümet Cd. No:10, 59500 Çerkezköy/Tekirdağ
  • Yol tarifi al >

25. Kanara Kanyonu

Kanara Kanyonu

Burası neresi? Saray ilçesinde Galata Deresi civarında bulunan Kanara Kanyonu, yeşillikler içinde adeta cennetten bir köşe olması nedeniyle doğa severler için ilgi odağı yerlerden biridir. Burada bulunan kayalar içine oyulmuş sığınaklar ise buranın antik dönemde önemli bir yerleşim yeri olduğuna dair önemli birer ipucudur. Kanyon, sahip olduğu doğal güzellikler nedeniyle 2019 yılında Doğal Sit ve Koruma Alanı” olarak koruma altına alınmıştır.

Neden gitmeliyim? Kamp yapmak ve macera dolu bir doğa yürüyüşü gerçekleştirmek isteyenler için Kanara Kanyonu, Tekirdağ’daki önemli doğal güzelliklerden biridir. Ayrıca kanyon içinde bulunan 40 metre uzunluğundaki Güngörmez Mağaraları da kanyonu cazip kılan detaylardandır.

  • Adres: Güngörmez, 59600 Saray/Tekirdağ
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

26. Tepe Piknik Alanı

Burası neresi? Çerkezköy’de bulunan Tepe Piknik Alanı, hem spor yapmak hem de ailecek keyifli bir piknik yapmak için Tekirdağ’da gidilebilecek önemli yerler arasında bulunuyor. Burası Çerkezköy’ün ilk bisiklet yoluna sahip olması nedeniyle yenilikçilik açısından da önemli bir yere sahiptir.

Bisiklet yollarının yanı sıra çocuklar için park alanları, kafeterya, çay bahçesi, mangal alanları gibi birçok imkan bulunuyor. Piknik alanı içinde araçlar için park yerleri de mevcuttur. Bununla birlikte tuvaletler konusunda ziyaretçilerin biraz daha özenli olunması gerektiği ile ilgili yönünde bilgiler aldığımızı da belirtmeliyiz.

Neden gitmeliyim? Yeşillikler içinde çok keyifli zamanlar geçirmek isteyenler için Tepe Piknik Alanı kesinlikle listede bulunması gereken noktalardan biridir.

27. Olimpos At Çiftliği

Olimpos At Çİftliği

Burası neresi? Çorlu’nun biraz dışında kalsa da, kesinlikle gidilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Özel araçla gitmek için daha uygun olan bu yer, yemyeşil ağaçlar ve çiçeklerle donatılmıştır. Hayvan severler ve doğayla baş başa kalmak isteyenler için bir uğrak noktası olan Olimpos At Çiftliği, muhteşem bir ortama sahip. İsteyen at binme dersleri alabilir, isteyen atları sevip izleyebilir, isteyen yemek yiyip bir şeyler içebilir.

  • Adres: Esece Mevkii, Sivil Havalimanı Yolu, 59850 Çorlu/Tekirdağ
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00
  • Telefon: 0282 606 04 90
  • Yol tarifi al >

28. Bağımsızlık ve Özgürlük Parkı

bağımsızlık ve özgürlük parkı

Burası neresi? Barış ve Özgürlük Parkı olarak da bilinen bu park, Çorlu’da insanların dinlenmek ve temiz hava solumak için gelebilecekleri merkezi konumlardan biridir. Park içinde Namık Kemal ve Macar Prensi Rakoczi’ye ait heykeller de dikkat çekmektedir.

Neden gitmeliyim? Hem büyükler hem de küçükler için sakinleştirici bir ortam sunan Özgürlük Parkı, Tekirdağ gezisi esnasında minik bir dinlenme molası için değerlendirilebilir.

Aklınızda bulunsun! Özgürlük Parkı şehrin merkezi bir konumunda bulunmasına karşın birçok kişi tarafından bilinmez. Tabi buraya büyük beklentilerle gelmemenizi tavsiye ediyoruz çünkü burası küçük bir park.

  • Adres: Zafer, 59850 Çorlu/Tekirdağ
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

29. Gölbaşı Gençlik Parkı

Gölbaşı Gençlik Parkı

Burası neresi? Çorlu’da yer alan Gölbaşı Gençlik Parkı, merkeze biraz uzak olsa da, toplu taşımalarla kolayca ulaşım sağlayabiliyorsunuz. İçerisinde; büyük bir göl, geniş yeşillik alan, yeme ve içme mekanları bulunuyor.

  • Adres: Hürriyet, 6. Cd. No:0, 59930 Marmaracık/Çorlu/Tekirdağ
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Yol tarifi al >

30. Çamlıköy Ormaniçi Dinlenme Tesisleri

Çamlıköy Ormaniçi Dinlenme Tesisleri
Görsel Kaynak: ucucbocegi.com

Burası neresi? Saray ilçesine 32 km mesafede yer alan Çamlıköy Ormaniçi Dinlenme Tesisleri, 1988 yılında Milli Park Bölgesi olarak ilan edilmiş. Karadeniz kıyısında yer alan bu bölge, ormanlık alanları ve kumsalı ile fazlasıyla dikkat çekiyor. Trakya Bölgesi’nin karaçam ormanları ile kaplı tek bölgesi olmasının yanı sıra 3 km uzunluğunda bir kumsala sahip olması da sizi etkileyecek türden. Yukarıda bahsettiğimiz bu tertemiz plajda yüzebilir, ormanlık alanda kamp veya piknik yapabilirsiniz.

31. Şehitlik Abidesi ve Parkı

Burası neresi? Malkara ilçesinin Camiatik Mahallesi’nde yer alan Şehitlik Abidesi ve Parkı, 1912 yılında Bulgarlar tarafından şehit edilen 263 şehit için inşa edilmiştir. 1957-1960 yılları arasında düzenlenen park, 1960 yılında tamamen hizmete açılmış ve 1968 yılında çevresine duvarlar yapılarak çiçek, gül ve ağaçlarla donatılmıştır. Ayrıca parkın içerisinde ”Şehitlik Abidesi” de yer alıyor.

32. Kuğulu Park (Şehir Parkı)

Burası neresi? Malkara ilçesinde yer alan Kuğulu Park, aynı zamanda Şehir Parkı olarak da anılıyor. Malkara ilçesinin ilk parkı olan Kuğulu Park, 1944 yılında yapılmış olup, 1946 yılında hizmete açılmıştır. Parkın ortasındaki havuzda yüzen kuğulardan ismini alan park, yoğun ilgi görüyor.

33. Kazak Gölü Piknik Alanı

Kazak Gölü Piknik Alanı
Görsel Kaynak: trakyanet.com

Burası neresi? Kapaklı ilçesinin 3 km kuzeydoğusunda yer alan Kazak Gölü Piknik Alanı, ilçenin en önemli doğal yerlerinden biridir. Ayrıca bu bölgedeki en güzel dinlenme ve piknik yapma alanlarından biri olan yerde, hem temiz bir hava alacaksınız hem de doyasıya piknik yapacaksınız. Büyüklüğü 23 bin metrekare olan Kazak Gölü’nün uzunluğu ise 310 metredir. Bir derenin önüne set çekilmiş ve kurak aylarda hayvanların sulanması için bir yapay gölet oluşturulmuş. Daha sonra ise Kapaklı Belediyesi tarafından çevre düzenlenmesi yapılmış ve halkın hizmetine sunulmuş.

Neden gitmeliyim? İçerisinde; yürüyüş parkurları, piknik alanları, yağmur barınakları, kır gazinosu, kamelyalar, futbol, voleybol ve basketbol sahaları, çocuk oyun alanları, çeşmeler, büfeler, piknik yapmak için ocak yerleri gibi daha pek çok şey yer alıyor. Yemyeşil alan içerisinde piknik yapmak, muazzam olsa gerek. 🙂 Özellikle yaz aylarında dolup taşan bu mesire alanında, mangal yakıp piknik yapabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir ya da bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

  • Adres: Pınarca, 59520 Çerkezköy/Tekirdağ
  • Çalışma saatleri: 7/24
  • Yol tarifi al >

34. Marmaracık Göleti Mesire Alanı

Burası neresi? Ergene ilçesinde yer alan Marmaracık Göleti Mesire Alanı, yemyeşil bir alan içerisinde olup, ilçenin en önemli alanlarından biridir. İçerisinde; çocuk oyun alanı, piknik alanı, yürüyüş yolları, restoran, otopark gibi çoğu şey yer alıyor ve ihtiyacınız olan her şeye ulaşabiliyorsunuz.

35. Muratlı İnanlı Mesire Alanı

muratlı inanlı mesire alanı

Burası neresi? Banklar, yürüyüş yolları, restoran, tuvalet gibi imkanlara sahip olan mesire alanı, toplamda 37 bin m²’lik bir alana sahiptir. Tekirdağ’da piknik yapılacak bir yer arıyorsanız Muratlı Çeşme Mesire alanını değerlendirebilirsiniz.

  • Adres: İnanlı, Hasan Çelikkol Cd, 59700 Muratlı/Tekirdağ
  • Yol tarifi al >

36. Laladere Mesire Alanı

Laladere Mesire Alanı
Görsel Kaynak: trakyagezi.com

Burası neresi? Laladere Mesire Alanı’nın bulunduğu bölgenin geçmişi Osmanlı zamanına dayanmaktadır ve o zamanlar burası avlanma yeri olarak padişahlar tarafından kullanılmıştır. Mesire alanı 13 hektara yakın bir alanı kaplamaktadır. Mesire alanında masa, sandalye, çocuk parkı, spor sahaları gibi birçok çeşitli imkanlar ziyaretçilerine sunulmaktadır. Mesire alanına Saray ilçesinden Bahçeköy istikametine giden dolmuşlara binilerek ulaşım sağlanmaktadır.

Neden gitmeliyim? Günübirlik ziyaretçilerin kullanımına açık olan Laladere Mesire Alanı, keyifli bir gün geçirmek ve güzel bir piknik yapmak isteyen özellikle kalabalık ziyaretçiler için değerlendirilmesi gereken güzel bir mesire yeridir. Dileyen ziyaretçiler belirli bir ücret karşılığında alanda kamp yapma olanağına da sahip olmaktadır.

*Çocuklar İçin Uygun Yerler

-Hayvanat Bahçeleri

37. Çorlu Mini Hayvanat Bahçesi

Çorlu Mini Hayvanat Bahçesi

Burası neresi? Havuzlar Mahallesi’nde yer alan Çorlu Mini Hayvanat Bahçesi, çocuklarınızla vakit geçirmek için birebir. Birbirinden farklı birçok hayvana rastlayacağınız bu hayvanat bahçesinde; midilli atı, tavus kuşu, sülün, Kafkas sülünü, kumru, keklik, bıldırcın, hindi, çil keklik, Tokat tavuğu, ispenç horoz, yerli tavşan, paçalı horoz, paçalı tavuk, taklacı güvercin, Mardin güvercini, posta güvercini, av köpeği, kel tavuk, kel horoz, yaban ördeği, pekin ördeği ve Çin kazı gibi daha pek çok hayvan yer alıyor.

  • Adres: Havuzlar, Yüksel Sk., 59850 Çorlu/Tekirdağ
  • Çalışma saatleri: 09.00 – 23.00
  • Yol tarifi al >

-Aqua Parklar

38. Trend Aqua Park

Trend Aqua Park
Görsel Kaynak: trendaquapark.com

Burası neresi? Yeniçiftlik ilçesinde yer alan Trend Aqua Park, Tekirdağ’a 30 km mesafede konumlanıyor. Hem çocuklarınızla hem arkadaşlarınızla hem de kendiniz doya doya eğlenip vakit geçireceğiniz bir yer olan aqua parkta, birbirinden farklı kaydırak ve havuzlara doyamayacaksınız. İçerisinde; aile havuzu, çocuk havuzu, yüzme havuzu ve 11 adet farklı su kaydırağı yer alıyor. Bunun yanı sıra sağladığı ücretsiz servis hizmetine ve daha pek çok hizmet ve olanağa da bayılacaksınız!

39. My Atlantis Aqua Park

Görsel Kaynak: gezginsitesi.com

Burası neresi? Çorlu’ya oldukça yakın bir mesafede yer alan My Atlantis Aqua Park, bir diğer tercih edebileceğiniz yerdir. İçerisinde; 3 adet farklı kaydırak, çocuk havuzu, yüzme havuzu ve aile havuzu yer alıyor. Bunun dışında birçok organizasyonun da gerçekleştiğini belirtelim.

  • Adres: akarsu sokak no:4, 59850 Türkgücü Köyü/Çorlu/Tekirdağ
  • Çalışma saatleri: 10.00 – 19.00
  • Telefon: 0282 661 14 14
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Tekirdağ’a Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

-Köy, Kasaba ve İlçeler

40. İğdebağlar Köyü

Burası neresi? Şarköy ilçesine bağlı bir yer olan İğdebağlar Köyü, Marmara Denizi’nin muhteşem manzarasını gözler önüne serer. Zeytin ağaçları ve üzüm bağları ile çevrelenmiş bu köyde, geçmişte belli bir dönem aralıklarıyla Araplar, Rumlar ve Türkler yaşamıştır. İsmini, bölgedeki en iyi iğde ağaçlarına ve bağlarına sahip olmasından dolayı almıştır. Şarköy’ün en güzel ve en nadide yerlerinden biri olan İğdebağlar Köyü’ne, kesinlikle bir kez olsun uğramalısınız.

41. Eriklice Köyü

Burası neresi? Şarköy ilçesine 6-7 km mesafede yer alan Eriklice, Tekirdağ’da gezilecek yerler listesinde mutlaka yerini almalı. Tarihi çok eskilere dayanan köyde, kilise, ayazma, tümülüs gibi pek çok tarihi kalıntılara rastlamanız mümkün. Geçmişte ”Hareklesia”, ”Iraklitsa” ve ”Raklıca” gibi isimlerle anılan Eriklice Köyü, küçük ama oldukça şirin bir köydür. Yerli halkın çoğu Selanik göçmeni olan köyde, sessiz, sakin ve huzur dolu bir tatil geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Sıcacık atmosferiyle içinizi ısıtan bu köy, kendine has bir yaşam tarzına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Farklı birçok kültüre ve çeşitli yöresel yemeklere ev sahipliği yapan Eriklice’nin, aynı zamanda gelenek ve göreneklerine de hayran kalacaksınız. Kafa dinlemek için tercih edebileceğiniz en ideal yerlerden biri olan Eriklice Köyü, her açıdan sizi dinlendirecek. Ayrıca denizinin de bir harika olduğunu ekleyelim!

42. Hoşköy

Hoşköy

Burası neresi? Şarköy ilçesine bağlı bir yer olan Hoşköy, Şarköy merkeze 20 km mesafede yer alıyor. Şirin mi şirin bir yerleşim yeri olan Hoşköy’ün, Rumcada ”Hora” olarak anıldığını ve Osmanlı Dönemi’nde çoğunlukla Rum nüfusuna ev sahipliği yaptığını söylemeliyiz. Ayrıca Sultan Abdülmecit tarafından 1861 yılında yaptırılan Hora Feneri’nin de burada olduğunu belirtmeliyiz. Zaten yukarıda Hora Feneri’nden bahsetmiştik.

Neden gitmeliyim? Yapılan kazı çalışmaları sonucunda 6 adet manastır bulunan Hoşköy’ü de gezi listesinize dahil etmeyi unutmayın! Neden mi? Her zaman taze balık bulma imkanına sahipsiniz. 🙂 Bunun yanı sıra çok sayıda üzüm çeşidinden şarap üretimi yapılıyor. Yeter mi, yetmez! Geldiğinizde, ister pansiyon ve motelde kalın ister dönem dönem pansiyon olarak kullanılan yazlık evlerde konaklayın. Tercih sizin…

43. Mürefte

Mürefte

Burası neresi? Şarköy ilçesine bağlı bir yer olan Mürefte, İstanbul’a 227 km, Şarköy’e ise 13 km mesafede yer alıyor. İstanbul’dan yaklaşık 3,5 saat sürdüğü için sıklıkla tercih edilen Mürefte, özellikle yaz aylarında nüfusunda baya artış yaşıyor. Yazlık bir belde olduğu için, İstanbul ve çevresindeki illerden daha fazla ziyaretçi aldığını söyleyebiliriz. Kuruluşu M.Ö 2 bin yıllarına kadar uzanan Mürefte’nin, ismini ”Binbir Çiçek” anlamına gelen Miryefton’dan aldığı biliniyor.

Neden gitmeliyim? Tarihi geçmişinin yanı sıra modern bir yerleşim yeri olup aşırı derecede beğenilen Mürefte, tertemiz ve pırıl pırıl deniz kıyılarına ev sahipliği yapıyor. Üzüm bağları ve şarap sahili olarak bilinen yer, özellikle beyaz şarabıyla meşhurdur. Yaz-kış demeden yemyeşil kalan zeytin ağaçları ve masmavi denizi ile bir uyum yakalayan bu yerde, oldukça huzurlu bir vakit geçireceğiniz çok aşikar.

44. Gaziköy

Burası neresi? Gaziköy, eski adıyla bilinen Ganos Kalesi, Şarköy merkeze 25 km mesafede yer alıyor. Köyde yapılan kazı çalışmaları sonucunda, Bizans uygarlığına ait kalıntılar ortaya çıkmış ve yine köyün 100 metre yüksekliğindeki yamaçlarda elde edilen buluntulardan da jeolojik devirde bir deniz olduğu anlaşılmış. Bunun yanı sıra yapılan kazı çalışmalarında da bir tünelin ortaya çıktığını da belirtmeliyiz. Ayrıca bu bölgede, Gaziköy Çeşme Yazıtı ve Koca Çeşme Yazıtı da fazlasıyla dikkat çekiyor.

45. Uçmakdere

Uçmakdere

Burası neresi? Tekirdağ’a 30 km mesafede yer alan Uçmakdere, yamaç paraşütü için vazgeçilmez bir adrestir. Ganos Dağı’nın Marmara Denizi’ne bakan eteklerine kurulu olan bölge, Rumlardan kalma evleri, denizi, havası, sıcakkanlı insanları ile oldukça tercih edilen bir yerdir. Eski adı Vidimo olan Uçmakdere, 3 bin kişinin yaşadığı bir yer olmasıyla bilinirken, günümüzde bakir kalmış bir güzellik olarak biliniyor. Üç tarafı dağlarla çevrili olan köy, bulunduğu bölge nedeniyle iyice yaklaşılmadıkça görülmüyor. Vadinin içinden denize kadar dar bir düzlük ve düzlüğün bittiği yerde ise dik yamaçlar bulunuyor. Yamaçlar öyle dik ki, köylülerin aşağıya düşmemek için iple kendilerini ağaca bağladıkları biliniyor.

Neden gitmeliyim? Köye girer girmez sizi kucaklayan büyük bir çınar ağacı ve köyün iki vadi arasında kalmış yerleşimi… Rumlardan kalma ahşap evler, kalem işleriyle süslü dükkanlar, Rumca yazıtlı kurumuş bir çeşme… Bu tarihi yapıların ve doğal güzelliklerin dışında pansiyon ve restoran gibi birçok tesis de köyün sahilinde yer alıyor. Unutmadan köydeki doğal yetişen ve el yapımı olan erişte, ıhlamur, nane, taze sebze ve meyveleri satın almadan sakın dönmeyin! Eğer bunlarla sınırlı kaldığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Daha yamaç paraşütünden bahsetmedik!

Köyün yakınlarında yer alan paraşüt alanını, kalabalıktan zaten direkt fark edeceksiniz. Bu alanda 250 ve 625 metrelik iki pist bulunuyor ve bu alan bölgenin en dikkat çeken yerlerinden biri olmayı başarıyor. Yamaç paraşütünün en iyi yapıldığı yerlerden biri olan Uçmakdere, aynı zamanda yörenin en güzel manzaralarına da ev sahipliği yapıyor. Siz yükseklere havalanırken, muhteşem koylarına ve harika manzaralarına tanıklık edeceğinizi söyleyelim.

Kaçırmayın! Şehir kargaşasından, trafiğinden ve gürültüsünden uzaklaşıp, kendinizi doğanın içine yani buraya atmalısınız Deniziyle ve doğasıyla bir başka olan bu yerde, kamp dahi yapabiliyorsunuz.

46. Kumbağ

Kumbağ

Burası neresi? Tekirdağ’ın en gözde tatil yerlerinden biri olan Kumbağ, İstanbul’a çok yakın bir konumda olduğu için sıklıkla rağbet görüyor. İstanbulluların yoğun bir şekilde ilgi gösterdikleri Kumbağ, özellikle yaz aylarında tatil yapmak ve hafta sonları kaçamak yapmak adına tercih edildiğini söyleyebiliriz. Eski bir Rum yerleşimi olan köy, son zamanlarda turizme açıldığı için yaz aylarında nüfusu bir hayli artmaktadır.

Neden gitmeliyim? Tekirdağ’a 15 km mesafede yer alan Kumbağ, sadece denizi, kumu ve güneşi ile değil, aynı zamanda çam ormanlarıyla da adından sıkça söz ettiriyor. Hatta sadece yaz aylarında değil kış aylarında da sık sık ziyaret edilen bölgede, apart otel ve pansiyonlarda uzun süreli kalmayı da düşünebilirsiniz. Yakınlık derecesine bağlı olarak günübirlik bile gelebilirsiniz. Çam ağaçlarının altında mangal yakıp piknik yapabilir, alışveriş merkezlerinde alışveriş yapabilir, canlı müzik mekanlarında dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz.

47. Şarköy

Şarköy

Burası neresi? Tekirdağ’ın en güzel ve en çok bilinen ilçelerinden biri olan Şarköy, Marmara Denizi’nin kıyısında yer alıyor. Hatta bu sebepten dolayı turistlerin fazlasıyla ilgi odağı oluyor. Türkiye’nin en uzun kumsallarından birine sahip olan Şarköy, adeta Bodrum’u andırıyor da diyebiliriz. Ayrıca mavi bayraklı denizinin yanı sıra lezzetli deniz ürünleri ile de bir harikalar yaratan Şarköy, etrafı ormanlarla kaplı olup, tertemiz bir havaya hakimdir.

Neden gitmeliyim? En gözde tatil yerlerinden bir olan Şarköy’de rüzgar sörfü, yamaç paraşütü gibi sporlar yaparak dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Yaz aylarında bir hayli kalabalık olan bu yere, kış veya bahar aylarında gelebilir ve daha sakin bir ortamda tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz. O tarihlerde geldiğinizde; enfes şaraplarının tadına bakabilir ve balık restoranlarında lezzetli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Kaçırmayın! Tüm bunların yanı sıra içerisindeki köyleri ile dikkat çeken Şarköy’e geldiğinizde; Uçmakdere, Gaziköy, Güzelköy, Eriklice, İğdebağlar, Mürefte, Hoşköy, Gaziköy ve Tepeköy’ü ziyaret etmelisiniz.

48. Çorlu

Çorlu

Burası neresi? Tekirdağ’a 40 km mesafede yer alan Çorlu, kuzeyde Çerkezköy ve Ergene, güneyde Marmara Denizi ve Marmara Ereğlisi, batıda Süleymanpaşa ve Muratlı, doğuda ise Silivri ile komşudur. Türkiye’nin en büyük ve en gelişmiş ilçelerinden biri olan Çorlu, Avrupa ve Asya arasında köprü konumunda olduğu için fazlasıyla öne çıkıyor. Aynı zamanda İstanbul, Kocaeli ve Bursa’dan sonra en çok sanayi tesislerinin yer aldığı bir şehir olarak da biliniyor.

Neden gitmeliyim? Tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra doğal güzellikleri ile de bir başka olan Çorlu’ya geldiğinizde; Çorlu Kalesi, Süleymaniye Cami, Thzolus Antik Kenti, Heykel Meydanı-Hükümet, Olimpos At Çiftliği, Atatürk Orman Korusu ve Çorlu Belediye Plajı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

49. Saray

saray ilçesi

Burası neresi? Edirne-İstanbul karayolu üzerinde yer alan Saray, Tekirdağ’a 78 km mesafede yer alıyor. Edirne-İstanbul yolu üzerinde bulunduğu için, tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri olmuş ve oldukça gelişmiştir. Tekirdağ’ın Karadeniz kıyısındaki tek ilçesi olan Saray, aynı zamanda yemyeşil ormanlarla çevrilidir. Meşe, gürgen ve karaçam gibi ağaçlara hakim olan bu bölgeyi ziyaret ettiğinizde; Ayaz Paşa Cami ve Hamamı, Güneşkaya, Laladere Mesire Alanı ve Çamlıköy Ormaniçi Dinlenme Tesisleri’ne gitmelisiniz.

50. Malkara

Burası neresi? Küçük bir yerleşim yeri olan Malkara, Tekirdağ’a 56 km mesafede yer alıyor. Lezzetli peynirleri ile oldukça meşhur olan bu yere geldiğinizde, peynir çeşitlerinden birini almadan dönmemelisiniz. Buraya geldiğinizde; Şehitlik Abidesi ve Parkı, Şehir Parkı – Kuğulu Park, Ömer Bey Türbesi, Gazi Ömer Bey Cami, Hacerzade İbrahim Bey Camisi, Elmalı ve Yenidibek Kaleleri, Apri, Malkara Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Müzesi, Margar Antik Kenti ve Kermeyan Tümülüsü’nü ziyaret etmelisiniz.

51. Çerkezköy

Çerkezköy

Burası neresi? İstanbul’a yakın bir mesafede yer almasıyla bilinen Çerkezköy, Tekirdağ’a 61 km mesafede yer alıyor. Aynı zamanda İstanbul’un sanayi ve ticari olarak sürekli gelişen bölgesine dahil olduğu için de önemli bir konumdadır. Tarihi ve doğal güzelliklerini açısından da ayrı bir önem arz eden bu yere geldiğinizde; Rüstem Paşa Cami, Çerkezköy Çarşısı, Saat Kulesi ve Istranca Ormanları ziyaret etmelisiniz.

52. Hayrabolu

Burası neresi? Tekirdağ’a 52 km uzaklıkta konumlanan Hayrabolu, çok küçük bir yerdir. Bir yerden bir yere neredeyse yürüyerek 20 dakikada ulaşabileceğiniz bu bölge, birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kültürel açıdan bir hayli zengin olan Hayrabolu’ya geldiğinizde; Sarsan Baba Türbesi, Ulu Cami, Paşa Cami, Hacılar Köyü Tümülüsü, Hacılar Köprüsü gibi yerlere uğramayı unutmayın!

-Turistik Noktalar

53. İstanbul

İstanbul

Burası neresi? Hem Türkiye’nin hem de dünyanın en önde gelen şehirlerinden biri olan İstanbul, tarihi ve kültürel zenginliği ile bambaşka bir şehirdir. Zamanla artan nüfusuna rağmen, hala en çok sevilen ve en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor. E buna şaşırmamak lazım, değil mi? Doğası, tarihi, kültürü, gezilecek yerleri ile muazzam bir yerdir İstanbul… Asya ve Avrupa arasında bir köprü oluşturuyor ve aynı zamanda Doğu ve Batı kültürünü de bir araya getiriyor.

Neden gitmeliyim? İstanbul’u feth etmek zor, evet! Ancak gezmeye bir başladınız mı ardı arkası kesilmiyor. Aynı zamanda konuşulacak bir çok şey de var İstanbul hakkında. Ama sizin daha detaylı öğrenmeniz için, İstanbul’da gezilecek yerler yazımızı incelemenizi tavsiye ediyoruz. Gerekirse İstanbul tarihi yerler ya da İstanbul’a yakın gezilecek yerler yazılarımıza bakmanızı da.

*Tekirdağ İstanbul arası mesafe 146 km’dir. 

54. Kırklareli

Kırklareli

Burası neresi? Coğrafi konumu nedeniyle yüzyıllar boyunca batı ve doğu kültürünün etkisinde kalan Kırklareli, Marmara Bölgesi’nde yer alıyor. MÖ 6. yüzyıla kadar dayanan tarihinin yanı sıra, doğası ve kültürüyle de öne çıkmayı ihmal etmiyor. Kuzeyde Bulgaristan, batıda Edirne, güneyde Tekirdağ, güneydoğuda İstanbul ve doğuda Karadeniz ile komşu olan Kırklareli, birçok farklı uygarlığa ev sahipliği yapmasıyla biliniyor.

Neden gitmeliyim? Farklı medeniyetlerin izlerini bünyesinde taşıyan şehirde, tarihi kiliseler, çeşmeler, mağaralar ve manastırlar yoğunlukla ilgi görüyor. Bu görkemli tarihi yapıların yanı sıra plajları ve doğal güzellikleri ile de çokça kez adından söz ettirmeyi başarıyor. Höyükler, tümülüsler, dolmenler, camiler, hamamlar, antik tiyatrolar, mezarlıklar, kaleler ve daha fazlası… Ne ararsanız hepsi burada mevcut! Dilerseniz, daha detaylı bilgi için Kırklareli gezilecek yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.

*Tekirdağ Kırklareli arası mesafe 117 km’dir. 

55. Edirne

Edirne

Burası neresi? Trakya’nın en büyük şehirlerinden biri olan Edirne, asırlar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Yunanistan ve Bulgaristan’a sınır komşusu olan Edirne, Osmanlı İmparatorluğu’na uzun yıllar boyunca başkentlik yapmasıyla biliniyor. Hatta Osmanlı’dan kalan eserler ile İstanbul ve Bursa’dan sonra üçüncü sırada yer aldığını söylemeliyiz.

Neden gitmeliyim? Camileri, kervansarayları, tarihi çarşıları ve köprüleri ile kendine hayran bırakan Edirne, hem yerli hem de yabancı birçok turist tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Bunun yanı sıra bedestenleri, medreseleri, müzeleri ve doğal güzellikleri ile birçok güzel noktayı himayesinde barındıran Edirne, yağlı güreş müsabakaları ile oldukça meşhurdur. Edirne hakkında daha kapsamlı bilgiye ulaşmak için, Edirne’de gezilecek yerler yazımıza göz atmalısınız.

*Tekirdağ Edirne arası mesafe 143 km’dir. 

56. Çanakkale

Çanakkale

Burası neresi? Türk ve dünya tarihi açısından birçok toplumda bir iz bırakan Çanakkale, Türkiye’nin kurtuluşunda en önemli mücadelelerin verildiği ve kahramanlıkların yazıldığı bir yerdir. Anadolu’nun kuzeybatısında yer alan Çanakkale, köklü bir tarihe geçmişe sahiptir. Tarih boyunca pek çok farklı medeniyetin yerleşim yeri olan bu bölge, aynı zamanda birçok farklı kültürün de izlerini taşıyor.

Neden gitmeliyim? Tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, adaları ve adalardaki şarapçılık faaliyetleri, müzeleri, plajları, parkları ve daha birçok yeriyle kesinlikle görülmeye değer bir yerdir. Geldiğinizde; Çanakkale Şehitliği ve Şehitler Anıtı, Aynalı Çarşı, Truva Antik Kenti ve Truva Atı, Assos Antik Kenti, Bozcaada, Gökçeada, Küçükkuyu, Kazdağı Milli Parkı ve daha birçok yeri mutlaka ziyaret etmelisiniz. Daha detaylı bilgi için ise Çanakkale gezilecek yerler yazımıza göz atmalısınız.

*Tekirdağ Çanakkale arası mesafe 168 km’dir. 

*Alışveriş

57. Tekira Alışveriş Merkezi

Tekira Alışveriş Merkezi
Görsel Kaynak: tekira.com

Burası neresi? Bölgenin en büyük alışveriş merkezi olan Tekira Alışveriş Merkezi, gezmekten yorulduğunuzda imdadınıza yetişecek türden. Hem bir soluklanıp serinleyeceğiniz hem bir şeyler yiyip içmek için mola vereceğiniz hem ihtiyacınız olan her şeyi bulup alışveriş yapacağınız bir yerdir.

Neden gitmeliyim? Ayrıca arkadaşlarınızla ya da çocuklarınızla da dilediğiniz gibi eğleneceğiniz bir yerdir. İçerisinde; ünlü markaların bulunduğu mağazalar, restoran ve kafeler, sinema salonu, otopark, süpermarket, çocuk oyun alanı gibi daha pek çok şey vardır.

  • Adres: Aydoğdu, Hükümet Cd. No:304, 59100 Merkez/Tekirdağ
  • Çalışma saatleri: Her gün 10.00 – 22.00
  • Telefon: 0282 260 11 22
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

58. Orion AVM

Burası neresi? Trakya’nın ilk alışveriş merkezi olan Orion AVM, Çorlu’da 1999 yılında hizmete açılmıştır. Ünlü markaların mağazalarından sinema salonuna kadar, restoran ve kafelerinden çocuk oyun alanına kadar, tekstilden teknoloji ürünlerine kadar her şeyi bulabileceğiniz bir yerdir.

  • Adres: Alipaşa, Salih Omurtak Cd. No:9, 59850 Çorlu/Tekirdağ
  • Çalışma saatleri: Her gün 10.00 – 22.00
  • Telefon: 0282 673 33 14
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

59. YSK Center

YSK Center
Görsel Kaynak: yskcenter.com

Burası neresi? Süleymanpaşa ilçesinde yer alan YSK Center, 2011 yılında hizmete açılmıştır. İçerisinde; sinema salonu, bowling salonu, 10d sinema, çarpışan arabalar, kum havuzu ve birçok eğlence makinesi bulunması nedeniyle daha çok eğlenceye yöneliktir. Gençlerin sık sık tercih ettiği bu yere, aynı zamanda hem çocuklarınızla hem de ailenizle de gelip doyasıya vakit geçirebilirsiniz.

  • Adres: Değirmenaltı, Köseilyas Yolu Kavşağı, 59000 Merkez/Süleymanpaşa/Tekirdağ
  • Çalışma saatleri: Her gün 10.00 – 22.00
  • Telefon: 0282 293 13 30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

*Tarihi Yerler

Namık Kemal Heykeli, Rüstem Paşa Cami, Süleymaniye Cami, Çorlu Kalesi, Tekirdağ Antik Kentleri, Gazi Ömer Bey Türbesi ve daha fazlasını keşfetmek için Tekirdağ’ın Tarihi Yerleri adlı yazımızı incelemeye buyurun!

*Gece Hayatı

Tekirdağ’ın gece hayatı fazla aktif olmasa da, rakı ve şarabıyla oldukça ünlü bir yer olduğu herkes tarafından biliniyor olmalı! Yaz aylarında, özellikle hafta sonları, İstanbulluların sık sık tercih ettiği bir yer olan Tekirdağ’da, meyhaneler ve gece kulüpleri geç saatlere kadar açık olup, dilediğiniz gibi eğlenebilme imkanı sunuyor. Sizin için birkaç öneride bulunacak olursak; Cities Bar, Umurbey Winehouse, Garaj Pub, Aheste Cafe&Bar, Look Pub&Shot, Black Cafe&Pub, Romantica Club ve İskele Rum Meyhanesi’ni tercih edebilirsiniz.

*Yapılacak Şeyler

-Turlar ve Geziler

-Yapmadan Dönme

  • Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde gidip, Tekirdağ hakkında kapsamlı bilgi öğrenmeden,
  • Rakoczi Müzesi, Namık Kemal Evi ve Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi’ni görmeden,
  • Plajlarına gidip yüzmeden,
  • Olimpos At Çiftliği’nde ata binmeden,
  • Parklarında ve ormanlarında piknik yapıp, doğayla baş başa kalmadan,
  • Birbirinden farklı köylerini keşfetmeden,
  • Yakınındaki turistik şehirleri ve ilçelerini ziyaret etmeden,
  • Hoşköy’de Hora Feneri’ne gitmeden, Uçmakdere’de yamaç paraşütü yapmadan, Kumbağ’da sahile girmeden, Şarköy’de rüzgar sörfü yapmadan ve lezzetli bir balık yemeği yemeden dönmemelisiniz.

*Şehir İçi Ulaşım

Tekirdağ şehir içi ulaşımında özel halk otobüsleri ve taksiler kullanılıyor. Otobüs hizmeti, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait TETAŞ tarafından sağlanıyor. 16 adet otobüs hattı bulunan Tekirdağ’da tam bilet 2,50₺, indirimli bilet ise 1,60₺ olmak üzere belirlenmiştir. Abonman tarifesinde ise 10 binişlik bilet 24,50₺, 20 binişlik bilet 27,50₺’dir. Öğrenciler için ise 40 binişlik bilet 54₺ olurken, 50 binişlik bilet ise 67,50₺’dir.

Hazırladığımız Tekirdağ’da gezilecek yerler listemizde Tekirdağ’ın görülmesi gereken yerlerini sizin için toparladık. Eklemek istediğiniz noktaları bize yorum kısmından yazabilir ve ziyaretçilerimize yol gösterme şansına sahip olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin