Tayvan Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 17 Yer

El değmemiş doğasıyla uzaklardaki, çalışkan insanların ülkesi Tayvan, farklı yaşamı ve havasıyla sizi bekliyor.

Şehir, resmi adıyla Çin Cumhuriyeti olsa da, ülkeden gelişmiş ekonomi ve kültürüyle ayrılıyor. Çin ve Aborjin kültürlerinin kaynaşmasıyla zenginleşen Tayvan, gezilecek yerler açısından da çok fazla seçenek sunuyor.

Taipei

Taipei

Ülkenin başkenti olan Taipei’ye aynı zamanda modern ve şıklığın şehri de diyebiliriz. Pek çok yüksek modern bina yanında Tayvan kültürünü ve tarihini keşfedeceğiniz noktalarda bulabileceğiniz bir şehir. Kalabalık nüfusu, trafik yoğunluğu ve yoğun yağış alması bile şehrin gözünüzdeki güzelliğini bozmaya yetmeyecek. Tayvan maceranızda ilk durak olacak kadar etkileyici bu şehre mutlaka uğrayın ve farklı hayatları keşfedin.

Fengjia Night Market

Fengjia Night Market

Taichung şehrinde açılan market, ülkenin en ünlü gece pazarlarından biri. Giyecekten yiyeceğe, teknolojik aletlerden hediyelik eşyalara kadar hemen hemen her şeyi bulabileceğiniz markette rahatça alışveriş yapabiliyorsunuz.

Fo Guang Shan Buddha Anıtı

Fo Guang Shan Buddha Anıtı

Anıt, Tayvan’ın en büyük Budist örgütlerinden biri Fo Guang Shan’a bağlı müze alanı içinde yer alıyor. Müze, Budizm’i sanat ve kültür yoluyla sunmak, hümanistik boyutlara ulaştırmak amacıyla 2011 yılında açılmış. Bahçe içerisinde yer alan anıt heykel ise 40 metre yüksekliğiyle oldukça dikkat çekiyor.

Ziyaret saatleri:
Hafta içi: 9.00-18.00
Hafta sonu: 9.00-19.00
Salı: Kapalı

Provintia Kalesi (Fort Provintia)

Provintia Kalesi (Fort Provintia)

Tayvan’ın eski başkenti Tainan’da yer alan kale, Hollanda koloni zamanlarından kalma tarihi bir eser. Kalenin mimarisi ve kütüphanesi bölgenin yerlileri tarafından konuşulan Siraya dilini belgeliyor. Tarihe meraklıysanız, her gün saat 8.30-22.00 arası açık olan bu egzotik kaleyi ziyaret edebilirsiniz.

San Domingo Kalesi (Fort San Domingo)

San Domingo Kalesi (Fort San Domingo)

İspanya, Hollanda ve Çin dönemi izlerini taşıyan ülkede, ahşaptan yapılan San Domingo Kalesi, diğer tarihi merkezlerden biri sayılabilir. 1629 yılından beri ülkenin Tamsui ilçesinde yer alan kale, 2005 yılında yenilenip müze haline getirilmiş. Pazartesi günleri dışında 9.00-17.00 arası hizmet vermeye devam ediyor.

Sun Moon Gölü

Sun Moon Gölü

Thao kabilelerinin yaşam alanı, Tayvan’ın en büyük gölü Sun Moon, benzersiz bir manzarayla buluşmanızı sağlıyor. Gölün doğu tarafı güneşe, batı tarafı aya benzetildiği için bu adı almış. Her yıl düzenlenen Güz Festivali’ni de ağırlayan gölde, huzurlu bir tekne gezintisi yapmayı ihmal etmeyin.

Hehuanshan

Hehuanshan

Bulutlarla beraber yürüyebileceğiniz 3146 metre yükseklikteki Hehuanshan Dağı, turistler kadar yerel halk için de popüler bir yer. Ülke genelinde en çok kar yağışı alan bölge olması, burayı sıkça ziyaret edilen bir cazibe noktasına dönüştürmüş. Önceleri teleferikle ulaşım sağlanırken şimdi 1 km uzanan bir yolla da tırmanabiliyorsunuz.

Hualien

Hualien

Ülkedeki en dağlık bölgelerden biri olan Hualien, muhteşem manzarası ve mis gibi temiz havası için tercih ediliyor. Dağcılık konusunda kendinize güveniyorsanız ve bu sporu seviyorsanız hoş vakit geçirebilirsiniz. Şehir, ziyaretçi bilgi merkezleri yardımıyla güvenli ve rahat bir gezinti yapma imkânı da sağlıyor.

Jiufen

Jiufen

Eski altın madeni kasabası olan Jiufen, madenciliğe son verildiğinde keskin bir düşüş yaşamış. Ancak okyanus manzarası ve şirin caddelerinin çekiciliği sayesinde yeniden canlanmış. Hatta pek çok sinema filminin de mekân tercihi haline gelen şehir geçmişe kısa bir ziyaret sağlıyor.

Şehir içinde Songde Park, Wufan Tüneli, Jilang Dağı, Tarih Ticaret Bölgesi gibi gezecek pek çok yer bulacaksınız.

Kenting Ulusal Parkı

Kenting Ulusal Parkı

Tayvan’ın en güneyindeki park, aynı zamanda ülkenin de en eski parkı. Her yıl mart ayında düzenlenen festivalinde ev sahibi Kenting Milli Park, sade kumsallarıyla dikkat çekiyor. Ülkenin en çok turist çeken yerlerinden biri olan parkı gezi rotalarınıza mutlaka ekleyin. Park, hafta içi 8.00-17.00 arası açık, hafta sonları ise hizmet vermiyor.

Love Nehri

Love Nehri

Şehir sakinleri, Doğu ve Batı Nehirleri arasında kalan kısmı Love Nehri diye adlandırmışlar. Bu nehir üzerinde iki yakayı bağlayan, kalp şeklinde bir köprü de var. Hem geceleri hem gündüzleri keyfi ayrı çıkan nehir çevresinde kısa bir yürüyüş ya da bisiklet turu yapabilirsiniz.

Orkide Adası

Orkide Adası

Orijinal adıyla Lan Yu olan adaya, Taitung’dan günde 6 sefer düzenleniyor. Ulaşımın genellikle scooter ya da bisikletlerle sağlandığı adada sadece iki ana yol var. Yürüyüş yapmak ve bir taraftan da doğaya yaklaşmayı sevenlerdenseniz bu adaya bir göz atın.

Penghu Bazalt Kayalıkları

Penghu Bazalt Kayalıkları

Dalga aşındırmasıyla oluşmuş bazalt kayalıklar, olağanüstü güzellikleriyle sanki insan eliyle yapılmış gibi duruyor. 30 metreye kadar uzanan sütunlar, türünün eşsiz bir örneği olarak nitelendiriliyor. Görmek isterseniz, sizi oraya doğrudan götürecek çok sayıda tur teknesi bulabilirsiniz.

Shifen Şelalesi

Shifen Şelalesi

“Dünyanın En Güzel Yerleri” ve “Ölmeden Önce Görmeniz Gereken Yerler” gibi listelerin hemen hemen hepsinde rastlayabileceğiniz duraklardan bir de, Shifen Şelalesi olacaktır. Şehir dışında bir park alanı içinde yer alan şelaleyi, siz de kendi listenize dâhil edebilirsiniz.

Taijang Ulusal Park

Taijang Ulusal Park

Tainan sınırları içerisinde bulunan park, 2009 yılında kurulmuş. Park içinde lagünler ve bataklıklar yer alıyor. Ayrıca nadir bulunan balıklar ve kuş türleri de bu bölgede koruma altında tutuluyor.

Taroko Ulusal Parkı

Taroko Ulusal Parkı

Milli park açısından zengin ülke Tayvan’ın en etkileyicisi, hiç şüphesiz Taroko Ulusal Parkı. Ürkütücü bir güzelliğe sahip parkta, uçurumları birbirine bağlayan asma köprüler özellikle dikkat çekiyor. Ulusal parkı her gün 8.30-17.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

Tuntex Sky Kulesi

Tuntex Sky Kulesi

Kaohsiung kentindeki 85 katlı, 348 metre uzunluğundaki gökdelenin neredeyse tamamı otel olarak kullanılıyor. Bölge inançları nedeniyle 44. katın bulunmadığı gökdelen ilginç mimarisiyle göze çarpan yerlerden biri.

“Tayvan Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 17 Yer” üzerine bir yorum

  1. burayı görünce eski tatilim aklıma geldik gerçekten sokakları çok renkli insan nereye bakacağını şaşırıyor , yürümek imkansız gibi istanbul’un taksim meydani gibi nerdeyse Fengjia Night civarlari 🙂

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin