Tatile Çıkacaklara Güvenli Tatil İçin İpuçları

Yaz mevsiminin gelmesiyle tatil hazırlıklarının hız kazandığını söyleyebiliriz. Birçok kişi tatil için alışveriş yaparak eksiklerini tamamlama telaşı içinde…

Keyifli bir tatil geçirebilmek için teknolojik cihazlar konusunda da bazı tedbirler almak gerekiyor. Kişisel bilgilerin korunmasının güçleştiği günümüzde gerekli önlemlerin alınmaması hem tatilinizin zehir olmasına hem de büyük maddi zararlar yaşamanıza neden olabilir. Bu nedenle tatile çıkmadan önce paylaşacağımız tedbirleri almanız sizin için hayat kurtarıcı olabilir.

# Güvenli Tatil

1.Güvenli ödeme yöntemlerini tercih edin

Güvenli ödeme

Otel rezervasyonu, otobüs ve uçak bileti gibi ödemelerini yaptığınız sitelerin güvenilir olduğundan ve güvenli bir ödeme yöntemi kullandığından emin olmalısınız. Aksi halde kart bilgilerinizin kötü niyetli kişilerin eline geçmediğinden emin olamayabilirsiniz.

2.Verilerinizi yedekleyin

Telefon, bilgisayar, tablet gibi yanınızda getirdiğiniz cihazların kaybolması, çalınması gibi durumlarda içlerinde bulunan bilgilere tekrar ulaşabilmeniz açısından bulut depolama sistemlerine veya harici depolama birimlerine verilerinizi yedeklemeniz hayati önem taşımakta.

3.Telefon rehberinizi kaydedin

Telefonunuzun çalınma, bozulma gibi durumlarına karşın telefon rehberinizdeki numaraları harici bir yere depolamanız çok önemli. Gideceğiniz her yerde internet olmama ihtimaline karşılık rehberinizi bir ajandaya kaydetmek daha mantıklı olacaktır. Bunun yanında her türlü olumsuzluk durumu da düşünerek en azından sizin için önemli olan birkaç numarayı ezberlemeniz sizi zor durumlardan kurtarabilir.

4. Wi-fi noktalarına dikkat edin

Wifi

Otel, havaalanları vb. yerlerdeki wi-fi noktaları yeterli düzeyde güvenli olmayabilir. Bu nedenle bu gibi yerlerde kredi kartı ödemeleri vb. gibi önemli bilgi ve şifrelerinizin gerekli olduğu işlemleri yapmamanızı öneriyoruz.

5.Alternatif bankamatik kartları bulundurun

Çalınma ihtimaline karşı tatil esnasında para sıkıntısı çekmemek için yanınızda alternatif kredi kartı ve bankamatik kartı bulundurmanız hayat kurtarıcı olabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda bankanızla iletişime geçip çalınan ve kaybolan kartınızı kullanıma kapatmayı da unutmayın.

6.Cihazlarınızı şifreleyin

Çalınan ve kaybolan cihazlarınızda sizin için önemli bilgiler bulunabilir. Bu bilgilere başkasının ulaşmasını engellemek için elektronik cihazlarınızda güçlü bir şifreleme yöntemi uygulamanız çok önemli.

7. Konum atmak hırsızlara davetiye çıkarabilir

güvenlik

Tatile gidenlerin en çok yapmayı sevdiği şeylerden biri de hiç kuşkusuz bulunduğu yerden konum paylaşmaktır. Ancak oldukça masum görünen bu durum evinizin savunmasız olduğunu hırsızlara bildiren önemli bir ipucu olmaktadır. Evde kimsenin olmadığını gören hırsızlar size tatil dönüşü kötü bir sürpriz hazırlayabilir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin