Tallinn’de Bir Günde Neler Yapılır?

ESTONYA’NIN BAŞKENTİ TALINN’DE BİR GÜNÜN PROGRAMI

Estonya, Kuzey Avrupa’da bulunan sevimli bir Baltık ülkesi. Tallinn gezi rehberi de 2009 yılı itibariyle 1.340.052 olan (bize göre küçük) ülkenin başkenti.

Tallinn’i gezmeye öncelikle Old Town (Eski Şehir) bölgesinden başlıyoruz. Burası, 2. Dünya Savaşı’nda Sovyet Rusya tarafından bombalanmış olmasına rağmen hala ayakta olan bir yer. Ortaçağ atmosferiyle sizi kelimenin tam anlamıyla yüzyıllar öncesine götürecek.

Tallinn Gezi Rehberi

Tallinn

Old Town’ın girişindeki iki kapı, “Viru Kapıları” bizi karşılıyor. Etrafta irili ufaklı hediye dükkanları ve çoğu İngilizce bilen sarı sarı Estonlar mevcut. Burada sokaklar arabaların geçemeyeceği kadar dar! Yani bizim ara sokaklar, onların caddelerine karşılık geliyor diyebiliriz.

Old Town’ın daracık sokakları, ortaçağ hanlarını andıran barları ve renkli binalarıyla, keyifli bir başlangıç yapmış olduk. Hazır Old Town’dayken, Avrupa’nın halen çalışmakta olan en eski eczanesini görmek ister misiniz? Bu köklü eczane, tabii ki her sokağı ortaçağı andıran Tallinn’e yakışırdı. Raepateek Eczanesi’nde geçmişten bugüne eczacılık tarihini de görebileceğiniz bir müze de bulunuyor.

Tallinn

Ardından 12. yüzyılda inşa ettiği düşünülen Oleviste Kilisesi’nde alıyoruz soluğu.17. yüzyılda dünyanın en yüksek binası olarak gösterilen bu kiliseden, tüm şehri panoramik görebiliyorsunuz. Boyu tam 124 metre.

Oleviste Kilisesi

Tallinn’in en büyük Ortadoks Kilisesi Alexander Nevsky, Rus mimarisinden izler taşıyor. Bu görkemli yapıyı geziyor, fotoğraflarımızı çekiyor ve soluğu binbir renkli çiçekle bezenmiş Kadriorg Park’ta alıyoruz. Midtown’da bulunan bu alan, 70 hektarlık bir arazide bulunuyor. Ayrıca başkanlık sarayının da burada bulunduğunu belirtelim.

Kadriorg Sarayı

Şimdiki rotamız Toompea Tepesi. Şehrin merkezi olan bu tepe, 20-30 metre daha yüksekte bulunuyor. Toompea Kulesi, Hermann Kuleleri ve Parlamento Binası’nı gezip, tüm Tallinn’e şöyle bir uzaktan bakıyoruz…

Şimdi de sırada oldukça ilginç bir müze var: Açıkhava Müzesi! Estonya’nın köy hayatının canlandırıldığı bu müzede, doğaya ve hayvanlara doyuyoruz!

Gezdik gezdik, yorulduk. Şimdi de biraz yemek yeme zamanı! Old Town’daki popüler Olde Hansa’ya uğruyor ve ilginç menüye göz gezdiriyoruz. Belki ayı eti yemek isteriz, belki de dondurma; kim bilir! Bunlar size tuhaf geliyorsa da, fındıklı ve cevizli ekmekler sizi doyurmaya yeter, merak etmeyin. Ayrıca restoranın ortaçağ atmosferi, o çağa uygun giyinmiş çalışanlarıyla karşılaşmaya hazır olun.

Tallin ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin