Taipei’de Gezilecek 12 Yer | Fotoğraflarıyla Birlikte

Tayvan’ın, Çince konuşulan kalabalık başkenti Taipei; gelişim süreci devam eden, uzak ama cazibe mekânlarıyla görülmesi gereken bir şehir.

Yoğun yağış alan bölgeye gitmek için en güzel mevsim ilkbahar olacaktır. Üstelik vize almak da, Türkiye için, diğer ülkelere nazaran daha kolay. Kalabalık nüfusu nedeniyle trafik çilesinin yaşandığı şehirlerden biri olduğunu bilmenizde de fayda var.

Modernliğin ve geçmişinin beraber var olduğu şehirdeki ilgi çekici noktaları, Taipei gezilecek yerler yazımızda derledik.

Taipei 101

Taipei 101

509 metre yüksekliğiyle “Dünyanın En Yüksek 2. Binası” unvanını taşıyan Taipei 101’in yapımı 5 yıl sürmüş. Oldukça hızlı bir asansör yardımıyla en tepeye kadar çıkabiliyorsunuz ve tüm şehir manzarası ayaklarınızın altında kalıyor.

Mimari tarzıyla bambuyu andıran bina içerisinde sinema, mağazalar, restoranlar, barlar ve seyir terasları da yer alıyor. Taipei 101’i her gün 10.00-22.00 arası ziyaret edebiliyorsunuz.

Elephant Dağı

Elephant Dağı

Taipei’yi kuşbakışı görmek için bir başka seçeneği de Elephant Dağı sunuyor. Teleferik yardımıyla zirvesine çıkabildiğiniz dağa, yaklaşık 40 dakika tırmanarak da ulaşabilirsiniz. Eşsiz bir manzarayla buluşacağınız zirveye varış yolunda, seçim size kalmış.

Long Shan Tapınağı

Long Shan Tapınağı

1738 yılında inşa edilmiş Budist tapınağı, savaş ve depremlerde ciddi zarar görmüş. Halkın büyük ölçüde yardımıyla yenilenen Long Shan, şehrin yoğun turist ilgisiyle karşılaşan yerlerinden birisi. Taipei’deki en eski tapınaklardan olan Long Shan Tapınağı’nı her gün 5.00-22.00 arası gezebilirsiniz.

Lin Ailesi Bahçesi

Lin Ailesi Bahçesi

Çin imparatorluğu öncesi Tayvan’ın nasıl bir yer olduğunu görmek için bu rengârenk bahçeyi ziyaret edin. Köprüleri, havuzları, tepeleri ve ağaçlarıyla benzerini göremeyeceğiniz bir bahçe bulacaksınız. Gitmek için pazartesi dışında, her gün 9.00-17.00 saatleri arası istediğiniz anı seçebilirsiniz.

Yangmingshan Milli Park

Yangmingshan Milli Park

Her mevsim yeşilin bin bir tonunu sunan parka, kiraz çiçeklerinin açtığı dönemde giderseniz büyüleyici bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. Taipei’nin kuzeyini kapsayan Yangmingshan’da sizi bekleyen şelaleler, sıcak su kaynakları ve çeşit çeşit ağaçlar var.

Ulusal Saray Müzesi

Ulusal Saray Müzesi

60.000 parçalık koleksiyonuyla Çin sanat eserlerini ve Tayvan tarihini görebileceğiniz müze; Çin iç savaşı sırasında kaçırılan, kendi kültürlerine ait eserlerle kurulmuş. Halkın bağımsızlık sembolü sayılan müzenin bahçesindeki gölet de hayli dikkat çekiyor. Ziyaret etmek isterseniz; hafta içi 8.30-17.00, hafta sonu 9.00-17.00 arası gidebilirsiniz.

Hayvanat Bahçesi

Taipei Hayvanat Bahçesi

Farklı hayvan türlerini tanıyabileceğiniz alan eğlenceli vakit geçirmek isterseniz, değerlendirilebilirsiniz. Hayvanlar âleminin sevimli ve tembel üyesi pandalarla buluşmak için hafta içi 9.00-17.00, hafta sonu 9.00-17.00 arası açık olan hayvanat bahçesine uğramalısınız.

Chiang Kai Shek Anıt Mezarı

Chiang Kai Shek Anıt Mezarı

Ulusal park içinde yer alan anıt mezar, Tayvan eski devlet başkanı Chiang Kai Shek anısına yaptırılmış. Ülke için önemli bir insan olan başkanın anıtına, halk kadar turistler tarafından da ilgi büyük. Alan içerisinde tiyatro ve konser salonu da bulabilirsiniz. Bu arada, uğramak isterseniz, programınızı saat 9.00-18.00 arasında yapmalısınız.

Sun Yat Sen Anıt Mezarı

Sun Yat Sen Anıt Mezarı

Çin’deki imparatorluk yönetiminin yıkılmasında rolü olan siyaset insanı Sun Yat Sen anısına yaptırılan bir anıt mezar da var. İçinde sergi ve konferans salonları da bulunduran anıt mezar alanı her gün 9.00-18.00 arası ziyaret edilebilir.

Baoan ve Konfüçyus Tapınağı

Baoan ve Konfüçyus Tapınağı

İlaç tanrısı imparator Baosheng ve ünlü Çin filozofu Konfüçyus adına yapılan tapınaklar, yan yana ziyarete açık. Baoan Tapınağı, etkileyici mimarisiyle şehrin en önemli ibadethanelerinden biri sayılıyor. Konfüçyus Tapınağı ise, önceleri eğitim amaçlı kurulmuşken günümüzde turistlerin akınına uğrayan noktaların başında geliyor.

Daan Orman Parkı

Daan Orman Parkı

Bütün yıl, 24 saat açık olan parkta, bölgenin bitki örtüsü hakkında hemen hemen her şeyi öğrenebilirsiniz. Bölge sakinleri tarafından piknik, etkinlik ve sosyalleşme alanı olarak kullanılan park temiz bir hava almanızı sağlayacak.

Taipei Eye

Taipei Eye

Kendilerine has kültürleriyle dikkat çeken Uzakdoğu ülkeleri, farklı dans ve tiyatro performanslarıyla da adını duyurmuş. Taipei’de, kültür-sanatı en iyi sunan oluşumlardan olan Taipei Eye’ye de mutlaka uğrayın ve görsel şölenin tadını çıkarın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin