Tahran’da Ne Yenir? Ne İçilir? |

İranın başkenti Tahran’da ne yenir sorusuna leziz cevaplar aradık..

‘’ Tahran’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek, şehrin geleneksel ve popüler tatlarını keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Chelo Kebab

Chelo Kebab

Ülkemizde de sıklıkla tüketilen kebap; lavaş ekmeği, kızartılmış domates ve pirinç pilavıyla birlikte servis edilmekte. Orta Doğu ülkelerinin birçoğunda farklı kebap türlerinin olduğunu görebilirsiniz. İran’da bu tadı deneyip, Türkiye’deki kebapla bu tadı karşılaştırmanızı öneriyoruz.

2- Laboo

Laboo

Tahran’ın popüler sokak lezzetlerinden biri olan laboo, pancarın şeker şurubuyla buluşmasında oluşuyor. Oldukça lezzetli olan laboo biraz şekerli olsa da kan şekerinizi dengeleyecektir.

3- Mahi Kabab

Mahi Kabab

Her hali güzel olan balığın ızgara halini denediniz mi? Kebap şeklinde şişlere geçirilerek kızartılan balıkların tadına doyamayacaksınız.

4- Khoresht Mast

Khoresht Mast

Zerdeçal,safran,yoğurt,soğan ve yumurtanın birleştiği bu tat, sağlıklı ve doyurucu lezzetlerden bir tanesidir. Denemenizi öneriyoruz.

5- Kuku Sibzamini

Kuku Sibzamini

Ülkemizde mücver olarak bilinene sibzamini, sebzelerin un ve yumurtaya birleştiği lezzetli bir karışımdır. Ara sıcak olarak tercih edebileceğiniz bu lezzeti yemeklerden önce atıştırmalık olarak alabilirsiniz.

6- Tacheen

Tacheen

İran’ın en farklı yemeklerinden biri olan tacheen birçok farklı malzemenin birleştiği bir tariftir. Kuzu eti, pirinç, çilek, Antep fıstığı ve kahve aromalarının birleştiği bu tat anlatmakla olmaz. En iyisi si bu tadı denemek için Tahran’ı ziyaret edin. 🙂

7- Sambose

Sambose

‘’ Arap böreği ‘’ olarak bilinen sambose,kıyma ve soğanla yapılan bir harçtan oluşmakta. Üçgen şeklinde katlanan börekler kızartıldıktan sonra ara sıcak olarak servis edilmektedir.

8- Baghali Polo

Baghali Polo

Yeşil fava fasulyeleriyle yapılan pirinç pilavı, Tahran’ın en sevilen tatlarından biridir. Tahran’da sipariş edeceğiniz yemeklerin yanında genellikle baghali poloyla birlikte servis edilmektedir.

9- Saffron Ice Cream

Saffron Ice Cream

Safranı daha önce pilavlarda ve yemeklerin içinde denemiş olabilirsiniz. Peki bu tadı hiç dondurma olarak denediniz mi? Bu lezzeti Tahran’daki sokak dondurmacılarında ve kafelerde deneme şansına sahipsiniz.

10- Rhubarb Syrup

Rhubarb Syrup

Işkın otuyla yapılan bu şurup Tahran’ın en sevilen içeceklerinden biridir. Kırmızı rengiyle dikkat çeken bu şurubu denemenizi öneriyoruz.

*Tahran gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

*İran’ın başkenti Tahran’da denemeniz gereken tatları sizler için derledik. Bu lezzetli tatları hemen denemeliyim diyorsanız Tahran uçak bileti sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin