Süleymaniye Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

Verimli topraklarıyla 1784 yılından bu yana var olan Süleymaniye, gezginlerin uğrak noktası olmasa da her yıl misafirlerini ağırlıyor.

Müzeleri, parkları, gölleri ile Süleymaniye gezilecek yerler, az sayıda ama etkileyici izler bırakacak nitelikte özellikler taşıyor. Süleymaniye, Irak’ta Erbil’den sonra, Kürt kültürü etrafında biçimlenen bir diğer şehir. Giysilerinde, yemeklerinde, yaşamlarında da Arap ve Mezopotamya yansımaları da görülüyor.

#1 Süleymaniye Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Amna Suraka Müzesi

amna suraka museum

Acı ve kanlı bir tarihi olan Irak’ta, kötü zamanların izlerini taşıyan pek çok yer var. Süleymaniye’de, insanların işkencelere maruz kaldığı ve hatta soykırıma varan kıyımların yaşandığı eski bir hapishane, müze haline getirilmiş. Ziyaretiniz sırasında, çekilen acıları hissedeceksiniz. Bina içindeki kurşun izleri ve heykellerle yapılan canlandırmalar da hayli vurucu.

2- Azadi Park

Azadi Park

Ülkenin önemli şairlerinden Sherko Bekas’ın mezarının da bulunduğu park, büyük bir alana yayılmış. Biraz eğimli bir zemine inşa edildiği için merdivenler yardımıyla dolaşıyorsunuz. Alan içinde eğlence merkezleri, bowling salonu ve küçük çarşılar da bulunuyor. Gitmek isterseniz, her gün 14.00-00.00 arası istediniz saati tercih edebilirsiniz.

3- Chavi Land

Chavi Land

Bölgenin en büyük turistik merkezlerinden biri olan Chavi Land, size tüm şehrin manzarasını sunuyor. Alan içinde balmumu müzesi, sinema, restoranlar, sosyal kulüpler, spor salonları, yeşil alanlar, aqupark, saraylar gibi uğrayacağınız pek çok durak bulacaksınız. Bu mini eğlence kentine her gün saat 9.00-04.00 arası gidebilirsiniz.

4- Dukan Gölü

Dukan Gölü

Dukan kasabası, şehrin turist çeken sayılı yerlerinden biri olduğu gibi pek çok festivale de ev sahipliği yapıyor. Kasaba çevresindeki mağaralar, kaleler ve göller içinde en dikkat çekeni, şüphesiz Dukan Gölü. Yuvarlak sarı ve yeşil tepelerle çevrili olan mavi göl yüzme, kürek çekme ve balık tutma için ideal bir yer.

5- Sartika Kalesi

Sartika Castle

Süleymaniye’den 50 km uzaklıktaki kale, askeri amaçla inşa edilmiş ve muhteşem bir nehir manzarasına sahip. Kale oldukça hasar görmüş çünkü hiçbir bakım ve yenileme çalışması yapılmamış. Ancak yine de, geçmişin önemli kanıtlarından biri olarak ihtişamlı görünüyor.

6- Hazar Merd Mağarası

hazar merd cave

İngiltere’den gelen arkeologlar tarafından keşfedilen mağaranın bölgenin en eski mağaralarından biri olduğu düşünülüyor. “Bin Erkekler Mağarası” anlamına gelen Hazar Merd, neredeyse 50.000 yaşında.

7- Sarchnar Park

Sarchnar Park

Süleymaniye’de yeşille buluşmak ve temiz hava almak için, yorulduğunuz an kaçabileceğiniz bir park daha var. Benzersiz doğası, şelaleleri ve ağaçlarıyla sessizliğin içinde huzur bulacaksınız. Ancak parkın sadece sabah saatlerinde, 10.00-13.00 arası, açık olduğunu unutmayın.

8- Süleymaniye Müzesi

Süleymaniye Müzesi

Ülkenin, Bağdat’taki müzeden sonra, ikinci büyük müzesi olan Süleymaniye Müzesi’nde yerel hazineler sergileniyor. Halkın kültürünü ve şehrin tarihini merak ediyorsanız, Cuma ve cumartesi günleri dışında her gün 9.00-12.30 arası müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

*Şehirdeki turistik noktalar dikkatinizi çektiyse Süleymaniye uçuşları araştırma yapmaya ne dersiniz? Bu isteğinizi seve seve yerine getirecektir. Dönüşünüzde, deneyimlerinizi blog yazarlarımızla yorum yazarak paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin