Fotoğraflarıyla Birlikte Stavropol’da Gezilecek 9 Yer

Rusya’nın güneybatısındaki Çerkezler şehri Stavropol, karasal iklimiyle soğuk ama verimli bir şehir.

Tarihi mekânları, doğal alanları, parkları ve müzelerini derlediğimiz Stavropol gezilecek yerler listesi, ilgi çekici ve etkileyici duraklarla uzayıp gidiyor.

Farklı kültürlerin buluştuğu şehir, Kafkasya şehirleri arasında adını duyurmuş şehirlerden biri. Yıl boyunca, neredeyse her mevsim iklimi oldukça sert hissediliyor. Bu yüzden, gezi planınızı yaparken hava şartlarını göz ardı etmemelisiniz.

#1 Stavropol Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Akademik Drama Tiyatrosu

Akademik Drama Tiyatrosu

Sahne sanatlarına ilginiz var ve farklı kültürlerde de izlemeyi seviyorsanız; Akademik Drama Tiyatrosu’na uğramak isteyeceksiniz. Göz dolduran mimari tarzıyla tiyatro binası bile sizi büyüleyecek. Gezi planınızın bir köşesine, bu tiyatroda bir oyun izlemeyi ekleyin.

2- Botanik Bahçesi

botanik bahçesi

Oldukça büyük bir alana kurulan bahçede, benzersiz bir deneyim sunuluyor. Park bünyesinde nadir ve endemik bitkiler dahil 5000 çeşit bitki türü yaşıyormuş. Hediyelik eşyalar alabileceğiniz bir mağazası da bulunan bahçeyi saat 9.00-18.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

3- Kazan Katedrali

Kazan Katedrali

Atın kubbeleriyle hemen dikkat çeken, Stavropol’un simgeleşmiş yapısı Kazan Katedrali’ne kolaylıkla gidebiliyorsunuz. Sadece kısa bir yokuş çıkarak ulaştığınız katedral, yenileme çalışmalarıyla bozulmadan düzenlenmiş. Gündüz de görsel şölen yaşatan eser, geceleri ışıklandırmayla daha da güzelleşiyor.

4- St. Andrews Katedrali

st. andrews katedrali

Şehir merkezinde bulunan katedral, şehrin en büyük ve ihtişamlı katedrali desek, doğrudur. 1897 yılından bu yana yerel halkın ibadethanesi olmaya devam eden katedralin duvarlarındaki el işçiliği de hayli dikkat çekiyor. Sarı beyaz cephesiyle gördüğünüzde tanıyacağınız katedrali istediğiniz gün ve saatte ziyaret edebilirsiniz.

5- Merkez Park

merkez park

Yazları rengârenk çiçeklerin ve ağaçların sardığı, kışları ise bembeyaz kar örtüsünün kapladığı bahçe, fotoğraf makinenizin hafızasını dolduracak.  Park içinde spor alanları, yürüyüş parkurları, piknik alanları, restoran ve kafeler de yer alıyor. Dilediğiniz gibi vakit geçirebileceğiniz, sıcak ortama sahip huzurlu bir park olan, Merkez Park saat 06.00-01.00 arası sizi ağırlayacaktır.

6- Victory Park

victory park

Merkez Park’tan daha büyük, yine şehir merkezinde yer alan Victory Park, halk tarafından da tercih edilen bir dinlenme ve sosyalleşme ortamı sunuyor. Büyük-küçük herkese hitap eden parkta oyun alanları, dinlenme tesisleri, hatta küçük bir hayvanat bahçesi de bulacaksınız. Çok sayıda heykel ve objenin de sergilendiği park, tüm yorgunluğunuzu alacak türden.

7- Hayvanat Bahçesi

stavropol hayvanat bahçesi

Onlarca çeşit hayvanla buluşmanızı sağlayan Stavropol Hayvanat Bahçesi, özellikle çocuklarınız için eğlenceli bir durak olacak. Her gün 09.00-20.00 arası açık olan bahçeye uğramak, hem size hem de çocuklarınıza güzel anılar katabilir.

8-Prozritelev ve Prave State Eyalet Müzesi 

Rusya’nın kültürüne ve şehrin yerel özelliklerine dair çok şey bulacağınız müzede, halkın kullandığı geleneksel giysiler, takılar ve günlük eşyalar sergileniyor. Stavropol çevresinde yapılan kazılardan çıkan arkeolojik eserleri de görebilirsiniz. Herhangi bir tatil günü olmayan müzeyi ziyaret ettiğinizde şehrin tarihi hakkında her şeyi öğrenebileceksiniz.

9- Güzel Sanatlar Müzesi

güzel sanatlar müzesi

Çoğunlukla yağlı boya tablolarını sanatseverlerle buluşturan müzede renklerin dansına şahit olacaksınız. Onlarca farklı ressamın eserlerinin sergilendiği müze, pazartesi günleri hariç saat 11.00-19.00 arası ziyaret edilebiliyor.

*Stavropol’a doğru rotanızı çevirirken en rahat yolu bulmanız için hazırlanan fırsatlarına göz atmayı ihmal etmeyin. Stavropol uçuşları hakkında bilgi almak için sayfamıza bekliyoruz. Şimdiden keyifli geziler…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin