Slupsk’ta Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Şehir Lezzeti

Polonya’nın geleneksel lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Slupsk’ta ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Slupsk’ta Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Slupsk’ta aç kalmayacağınızdan eminiz.. Kentte pek çok yöresel lezzeti tadabileceğiniz gibi dünya mutfağından da pek çok yemek ile karşılaşmanız mümkün.

Listenin ilk sırasında;

1- Bigos

Bigos, Slupsk

Polonya’da çoğu et yemeğinin ve sosis tabaklarının kenarında mutlaka göreceğiniz bir yiyecektir lahana turşusu… Çeşitli etler eklenerek hazırlanan bu turşu yemeğinin ismi ise Bigos…  Slupsk’ta ne yenir sorusuna verilebilecek en lezzetli yanıtlardan biri olarak çıkıyor karşımıza.. Genellikle sıcak olarak servis ediliyor ve bölgeye gelen turistler tarafından da çok seviliyor.

2- Kielbasa

Kielbasa, Spulsk

Polonya’nın en ünlü yiyeceklerinden biri Kielbasa… Domuz, sığır ya da dana etinden yapılan bu sosisleri kentteki hemen her büfede, restoranda ve sokak satıcısında bulabilmeniz mümkün..

3- Sanok

Sanok, Slupsk

Polonya’da et yemekleriyle donatılmış sofralara Sanok, ismi veriliyor. Şükran Günü ve Noel gibi özel günlerin vazgeçilmezi olan bu sofralar, Slupsk’ta mutlaka göreceğiniz lezzet şölenlerinden biri.

4- Flaki

Flaki, Slupsk

Bizdeki İşkembe çorbası, Polonya’da Flaki ismiyle anılıyor. Halkın sık sık tükettiği sevilen başlangıç yemeklerinden biri. İşkembe sevenler için Slupsk’ta pek çok restoranda bu çorbanın servis edildiği bilgisini verelim.

5- Oscypek

Oscypek, Slupsk

Koyun sütü, füme peyniri, un ve sütten yapılan Polonya’nın ünlü ekmeği Oscypek…Kentte hemen her fırın ve sokak satıcısında göreceğiniz bu farklı tipteki ekmeklerin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

6- Bagels

Bagels, Slupsk

Bu lezzetli tatlı Slupsk’ta tadacağınız en lezzetli yiyeceklerden biri. Bizde bir Amerikan tatlısı Donught olarak servis edilen bu yiyeceğe Polonya’da Bagels ismi verilmiş. Müdavimi ise oldukça fazla.

Slupsk Gezilecek Yerler için.. 🙂

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin