Fotoğraflarıyla Birlikte Sligo’da Gezilecek 6 Yer

İrlanda’nın kuzeybatı bölgesine düşen Sligo, kendine has havası ve şehir yaşamına mesafeli olanların tatil için tercih ettiği sevimli bir şehir.

Hazırladığımız Sligo gezilecek yerler listemizde Sligo’ya geldiğinizde özellikle görmeniz gereken yerlerle ilgili bilgilere ve fotoğraflara yer verdik. Dilerseniz listemize birlikte göz atalım…

#1 Sligo Gezilecek Yerler

1. Model

Model

Bu muhteşem sergi evinde düzenlenen sergilerle Sligo gezinizin çok keyifli bir hal almasını sağlayabilirsiniz. Geçici sergilerin yanı sıra binada İrlanda’nın en önemli çağdaş sanat temsilcilerinden Jack B Yeats’ın ve Louis le Brocquy’nin sanat koleksiyonu da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

2. Sligo Manastırı

Sligo Manastırı

13. yüzyılda inşa edilmiş olan kilise 15. yüzyılda yakılmış olmasına rağmen yeniden inşa edilmiştir. Kilise tarihi ve mimari yönlerinden dolayı şehrin en önemli ziyaret noktalarının başında gelmektedir.

3. Yeats Memorial Building

Yeats Memorial Building

19. yüzyılın sonlarından kalma bir banka binasında hizmet veren sergi salonu, zaman zaman verilen davetlerle ünlenmiştir. Binada hizmet veren cafe ise ziyaret edilmesi ve tarihi dokuyu hissederek zaman geçirilmesi gereken yerlerden.

4. Sligo County Museum

Sligo County Museum

Sligo şehrinin bu küçük müzesinde özellikle Yeats ailesiyle ilgili önemli belgeleri, gazete kupürlerini ve çeşitli eşyaları inceleme fırsatını yakalayabiliyorsunuz.

5. Michael’s Quirke Studio

Michael's Quirke Studio

Ahşapları sever misiniz? O halde bu sevimli dükkanı kesinlikle Sligo gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz. Bir ahşap parçasının ne kadar farklı şekle getirilebileceğini burada kolay ve eğlenceli bir şekilde görebilirsiniz.

6. Hyde Bridge

Hyde Bridge

Garavogue Nehri üzerinde bulunan bu taş köprü görenlerin uzun süre hayran hayran bakmaktan kendisini alamadığı eşsiz mimarisi ve güzelliği ile dimdik ayakta duruyor. Köprünün 19. yüzyılın 2. yarısında inşa edildiği belirtilmektedir.

**Sligo gezilecek yerler ile ilgili merak ettiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin