Silistre Gezilecek Yerler Listesi | 4 Gezi Noktası

Bulgaristan’ın kuzeydoğusunda yer alan kenti Silistre, tarihi Güney Dobruca bölgesinin gezilecek yerleriyle ünlü  en önemli şehirlerinden biri..

Tuna Nehri kıyısında konumlanan kent, tarihi dokusuyla da dikkatleri üzerinde topluyor. Silistre gezilecek yerler yazımızda sizlere şehri seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik.

#1 Silistre Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Silistre Etnografi Müzesi

Silistre Etnografi Müzesi

Şehrin 19. yüzyıldan kalma binalarından birinde yer alan Etnografya Müzesi, 1967 yılından beri hizmet veren önemli bir gezi noktası. Bölge halkının kültürel değerlerini yansıtan müzede, Silistre’nin geleneklerine ve yaşam tarzına ait pek çok koleksiyonu gözlemleyebilmeniz mümkün..

2- Bölge Tarihi Müzesi

Bölge Tarihi Müzesi

1951 yılında bir araştırma ve kültür kurumu olarak kurulan Bölgesel Tarih Müzesi, 15. Yüzyıldan 20. yüzyıla gelinceye dek, şehrin tarihsel ve sanatsal anlamdaki gelişimini gözler önüne koyuyor. Şehrin tarihi hakkında da pek çok bilgi veren müzede, Silistre hakkındaki pek çok tarihi belge ve fotoğrafa ulaşabilirsiniz.

3- Mezhidi Tabiya Kalesi

Mezhidi Tabiya Kalesi

Medzhidi Tabiya Kalesi, 1837 yılında Alman askeri mühendisi Helmut Von Moltke tarafından inşa edilen, şehir için önemli pek çok tarihi olaya şahitlik etmiş önemli bir gezi noktası.. Kaleyi önemli kılan özelliklerinden biri de Kırım Savaşı ve RusyaTürkiye arasındaki savaşlarda savunma noktası olarak kullanılmış olması ve oldukça az zarar görmesidir. Silistre’ye gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği kale, Tuna Nehri’nin hemen kenarında, yeşillik bir arazide yer alıyor.

4- Kurşunlu Camii

Kent merkezinde yer alan ve Silistre’nin simgelerinden biri haline gelen Kurşunlu Camii, yetenekli Osmanlı mimarları tarafından tasarlanmış günümüze kadar da orijinalliği bozulmadan gelebilmiş tarihi yapılardan biri. Kentin ”Kültür Anıtları” listesinde yer alan cami, bölge halkının da sık sık ibadet için ziyaret ettiği bir yapı. İsmini ise kubbesini kaplayan kurşun tabaklarından alan camiyi, ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

*Bulgaristan’ın Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin