Sharjah’da Gezilecek 12 Muhteşem Yer

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık kentlerinden biri olan Sharjah, Abu Dabi, Dubai gibi büyük kentlerle birlikte ülkeyi oluşturan 7 emirlikten biri aynı zamanda…

Sharjah gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken o gezi rotalarını derledik..

 Ülkenin kültür ve sanayi merkezlerinden biri olan şehrin 18. yüzyıldan bu yana emirliklerin gelişiminde büyük katkı sağladığı bilgisini de verelim. Günümüzde turistik amaçlı pek çok seyahatin gerçekleştiği şehrin tarihi ve kültürel anlamda birçok gezi noktası yer alıyor.

#1 Sharjah Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Sharjah İslam Müzesi

Sharjah İslam Müzesi

1996 yılından beri hizmet veren Sharjah İslam Müzesi, şehrin en önemli gezi noktalarından biri. İslam Medeniyeti’ni temsil eden beş milyondan fazla nadide eserin sergilendiği müzede, İslam sanatının güzelliklerine hayran kalacak pek çok kültürel değer hakkında da bilgi sahibi olacaksınız..

2- Miras Alanı

Miras Alanı olarak bilinen Sharjah’ın bu tarihi noktası, sonradan restore edilmiş küçük bir müzeye sahip gezi noktalarından biri. Al Sheyoukh ve Al Maraija’yı kapsayan miras alanında yer alan Sharjah Miras Müzesi’de ev sahipliği yaptığı altı farklı sergiyle ziyaretçilerini sanata ve tarihe doyuruyor.

3- Kral Faysal Camii

Kral Faysal Camii

Al- Ltthaid Meydanı’nda yer alan şehrin en ihtişamlı yapısı Kral Faysal Camii, 1987 yılında yaptırılan şehrin en simge yapılarından biri. 15 bin kişilik kapasiteye sahip camiyi bir kez görenler hayranlıklarını gizleyemiyor. 🙂

İslami mimarinin baş döndürücü güzelliğinin yanı sıra cami içerisinde, 7 binden fazla kitabın yer aldığı bir de İslam kütüphanesi yer alıyor.

4- Sharjah Bilim Müzesi

Sharjah Bilim Müzesi

Bilimin en eğlenceli halini ziyaretçilerine yansıtan Sharjah Bilim Müzesi, 1996 yılından beri şehrin kalbinde pek çok bilimsel icada ev sahipliği yapıyor. Çocukların da gezmekten büyük keyif aldığı müzede, termal fizik, fizyoloji ve doğa kanunları gibi pek çok konu hakkında derinlemesine bilgi alabilir, eğlenceli koleksiyonları gözlemleme şansı elde edebilirsiniz.

Aynı zamanda müzede sık sık yapılan elektrik gösterileri de ziyaretçileri oldukça eğlendiren aktivitelerden biri.

5- Al Noor Camii

Al Noor Camii

Kentin Türk – Osmanlı tasarımı etkileyici yapılarından bir diğeri de Al Noor Camii.. Türkiye’deki Sultan Ahmet Camii’nden esinlenerek yaptırılan cami, Sharjah’ın en ihtişamlı turistik noktalarından biri  haline geldi…

Camiye ün katan bir olay da 2014 yılı Ramazan ayında başlatılan bağış kampanyasında, ‘’Dünyanın en büyük ahşap yardım kutusu’’olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

6- Al Mamzar Plajı

Al Mamzar Plajı

Sharjah’ın en dikkat çeken gizli cennetlerinden biri olarak tanımlayabileceğimiz Al Mamzar Plajı, şehrin en huzurlu noktası. Plajın yumuşacık kumlarında keyifli bir yürüyüş yaparken, Sharjah’ın en güzel gün batımını da bu noktada izleyebilmeniz mümkün..

Diğer yandan park içerisinde yer alan havuzda yüzebilir, çimenlerde piknik yapabilir, birbirinden eğlenceli su sporlarından birini yapabilirsiniz.

7- Sharjah Akvaryumu

Sharjah Akvaryumu

Birbirinden sevimli deniz canlılarını görebileceğiniz Sharjah Akvaryumu, 150 türden fazla deniz canlısına ev sahipliği yapan keyifli bir gezi noktası. 6 bin 500 metrekarelik bir  alan üzerine kurulu Sharjah Akvaryum’unun içerisinde 20 adet akvaryum daha yer alıyor..

8- Sharjah Arkeoloji Müzesi

Sharjah Arkeoloji Müzesi

Sharjah’ın köklü tarihine doğru kısa bir yolculuk yapacağınız Sharjah Arkeoloji Müzesi’nde, Taş Devri’nden tutun da İslam’ın yükselişine ve günümüze kadar hemen her döneme ait tarihi eser bulabilmeniz mümkün..

Emirlikler’de yapılan kazılar sonucu çıkartılan pek çok  eserin M.Ö 150-900 yıllar arasına ait olduğu düşünülüyor. Bu durum da müzeye dünyanın pek çok yerinden gelen tarihçiler için ayrı bir önem arz ediyor..

9- Sharjah Kalesi

Sharjah Kalesi

1820 yılında hükümdar Şeyh Sultan bin Saqr Al Qasimi tarafından savunma amaçlı yaptırılan Sharjah Kalesi, 1970’li yılların başında yıkılmış 20 yıl sonra ise orijinaline uygun olarak yeniden restore edilmiş.

Şehirde yakalanan suçluların cezalandırma noktası olarak da kullanılan kale, günümüzde kente gelen turistlerin popüler gezi noktalarından biri.

10- Klasik Araba Müzesi

Klasik Araba Müzesi

Ülkede nostaljik bir gezi yapmak isteyenler için akla gelen ilk adres olan Klasik Otomobil Müzesi, 20. Yüzyılın başında üretilen 100’den fazla klasik arabaya ev sahipliği yapıyor.

Keyifli dakikalar geçirme garantisi vaat ede müzenin bir salonunda da otomotiv endüstrisi ve tarihi hakkında derin bilgilere ulaşabileceğiniz belge ve fotoğraf arşivi de yer alıyor.

11- Sharjah Denizcilik Müzesi

Sharjah Denizcilik Müzesi

2003 yılından beri hizmet veren Sharjah Denizcilik Müzesi, kentin denizle olan ilişkisini muhteşem bir şekilde ortaya koyar. 6 bin yıl önceden günümüze gelinceye kadar şehrin deniz tarihini irdeleyen müzede pek çok fotoğraf ve belgeye de ulaşmanız mümkün.. Müzenin öne çıkan eserleri ise ‘’Al Qasimiyah’’, ‘’İnci’’ ve ‘’Asamaa’’ gemileri…

12- Sharjah Sanat Müzesi

Sharjah Sanat Müzesi

1997 yılında ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Sharjah Sanat Müzesi, kentin en önemli sanat merkezi olarak gözüküyor. Geçici ve daimi sergiler olmak üzere iki ayrı sergi salonuna sahip müzede Arap sanatının etkileyiciliği karşısında mest olacaksınız.

Ortadoğu’nun en ünü sanatçılarının muhteşem tablolarının sergilendiği müzede, çağdaş koleksiyonlarıyla ülkenin önemli isimleri Abdulqader Al Rais, Louay Kayalı, Beşir Sinwar, Faiq Hasan, Muhammed Yusuf ve İsmail El-Türk’ün resim ve heykel çalışmalarını görebilirsiniz.

*Birleşik Arap Emirlikler’inin Mistik Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin