Selanik Gece Hayatı | 8 Mekan Önerisi

Selanik, eğlence hayatının en keyifli olduğu şehirlerden biri olarak bilinir. Hatta bazı platformlarda şehir dünyadaki en iyi 5 parti şehrinden biri olarak kabul edilmektedir.

Buna renkli Selanik gece hayatı da eklenince ziyaretçilerin son yıllarda bu şehre oldukça fazla ilgi göstermeye başladığını söyleyebiliriz. Ülkemize yakın olması ve uygun fiyatlı bir bir seçenek olması nedeniyle Selanik, yurt dışı tatili için Türk tatilcilerin öncelikli tercihleri arasında bulunuyor.

1- Selanik Gece Hayatı

Özellikle tavernaları başta olmak üzere barları, gece kulüpleri ve çok çeşitli zevklere yönelik Selanik eğlence mekanları bu şehri ziyaret edenlere unutulmaz geceler yaşama imkanı sunmaktadır.

Şehrin en büyük eğlence kültürü olan tavernalar özellikle Ladadika bölgesinde yoğunlaşıyor. Ziyaretçileri bu bölgedeki tavernalara gidere eğlenceli zamanlar geçirip sirtaki oyunlarıyla coşma şansına sahip olabiliyor. Bu tavernalar aynı zamanda Selanik yeme içme kültürü içinde de mezeleriyle oldukça önemli bir yere sahip. İçilen uzolar ise Selanik gecelerinin çok daha uzun ve eğlenceli geçmesine olanak tanımaktadır. Selanik taverna fiyatları ise ziyaretçileri üzmeyecek bir düzeyde. Bu da bu şehri ziyaret etmek için fazladan bir sebep anlamına geliyor.

selanik gece hayatı

Ladadika haricinde sahil bölgesi ve Valoritu bölgesi de Selanik gece hayatı için önemli duraklardan. Bu bölgelerde de pek çok bar ve gece kulübü hizmet vermektedir. Kamara bölgesi ise diğer bölgelere göre daha uygun fiyatlar sunan ve genellikle öğrencilerin tercih ettiği bir eğlence bölgesi.

Bu arada Beyaz Kule önünden kalkan tekneler içinde verilen partiler de eğlenmek ve keyifli vakitler geçirmek için tercih edilebilecek şehirdeki eğlence kültürünün en önemli parçalarından biri. Bu teknelerde dans, müzik ve sınırsız bir eğlencenin sizi beklediğini belirtelim.

2- Selanik’te Gece Hayatı İçin Mekan Önerileri

#1 W Night Club

w night club

Selanik’te bol miktarda bulunan ve canlı müzikle eğlenebilecek night club (gece kulübü) bulunmakta. Bunlar arasında W Night Club en bilinenlerinden biridir. Bu tarz bir eğlence arıyorsanız bu mekanı listenize dahil edebilirsiniz.

#2 Markiz Bar

markiz bar

Sahilde bulunan Markiz Bar, şehrin her zaman dolu olan ve en çok tercih edilen yerlerinin başında geliyor. Kalabalık içinde eğlenmeyi seviyorsanız bu mekanı denemek isteyebilirsiniz.

#3 Coo

Birkaç arkadaşın öylesine açtığı bu mekan beklenenden çok daha fazla ilgi görüyor. Mekanda canlı müzikten tutun da dans, sergi, tiyatro gibi pek çok farklı etkinlik de düzenleniyor. Eğer farklı bir ortamda içkinizi yudumlamak ve etkileyici bir gece geçirmek istiyorsanız bu mekan tam size göre!

#4 Tekne Partileri

selanik tekne partileri

Bahsettiğimiz bu teknede eğlence deneyimini girişin ücretsiz olduğu tekneler ile sabaha kadar yaşayabilir ve unutulmaz bir gece geçirme fırsatını yakalayabilirsiniz. Şehirde bu tarz hizmet veren farklı mekanların olduğunu da belirtelim.

#5 Esatto

selanik esatto

Sahil kenarında bulunan bu mekan bir şeyler yudumlayıp denizde gün batımını izlemek ve çok keyifli bir gece geçirmek için ideal. Mekan daha çok içkilerini sakin bir ortamda yudumlamak isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

#6 Bedroom Club

Şehrin genç nüfusunun eğlenmek için tercih ettiği mekanlardan biri olan bu gece kulübü, kendini enerjik hissedenlerin mutlaka uğraması ve bir gece geçirmesi gereken yerlerden biri.

#7 Mojo Cafe Bar

mojo bar selanik

Hem bar hem cafe konseptinde hizmet veren mekan bir şeyler yeyip içmek ve keyifli vakit geçirmek için ideal bir yer. Oldukça hoş bir tasarıma sahip mekan ziyaretçilerin rahat etmesi için baya sıkı çalışıyor.

#8 Kouzina

kouzina selanik

Taverna kültürünün yaygın olduğu bu şehirde birbirinden özel taverna bulunuyor ve bunlar arasından seçim yapmak oldukça zor. Gene de bu konuda tavsiye bekleyen ziyaretçilerimiz için Kouzina’yı tavsiye edebiliriz. Uygun fiyatları, lezzetleri yemekleri ve mezeleri ile mekan çıkışında çok keyifli bir gece geçirmiş olacağınızdan emin olabilirsiniz.

 Bizden bu kadar sevgili okurlar ancak şehirdeki eğlence mekanlarının sadece bu kadar olmadığını da belirtmek isteriz. Eğer sizlerin de Selanik gece hayatı ile ilgili paylaşacak önerileriniz ve anılarınız varsa bize yorum kısmından mutlaka yazın..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin