Selanik Alışveriş Rehberi | 6 Alışveriş Noktası

Farklı bir şehre gerçekleştirilen gezilerin en keyifli anlarından biri de kuşkusuz alışveriş…

İnsanlar kendilerine veya sevdiklerine gittikleri yerlerden hediye alarak hem onları sevindirmekten hem de kendilerini şımartmaktan mutluluk duymaktadır. Yazımızda sizin için Selanik’te ne alınır sorusunun cevabına ulaşabilir ve Selanik alışveriş bölgeleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

1- Selanik Alışveriş Rehberi

Selanik’e gittiğinizde pek çok insan gibi siz de gezinizi hatırlatacak bazı şeyler almak isteyebilirsiniz. Bu çok normal bir şey ve bu duyguya sahip gezgin sayısı azımsanmayacak kadar az.

Gelelim Selanik’ten hediyelik ne alınır sorusuna… Selanik’e ve Yunanistan’a dair şehirden alabileceğiniz bazı özel eşyalar bulunuyor. Örneğin Yunan kahvesi! Yani aslında bildiğimiz Türk kahvesi ancak özellikle vanilya, karamel gibi aromalara sahip olanları biraz daha farklı bir tat verdiği için aromalı olanlarını almanız mantıklı olacaktır.

Kurabiye de seçenekleriniz arasına girebilir. Ülkemizde de çok sevilen kavala kurabiyelerinin orijinaliyle tanışmak için sizin için Selanik iyi bir fırsat olabilir. Aynı zamanda kendiniz ve sevdikleriniz için birkaç şişe uzo ya da ülkemizde pek bulunmayan bazı baharatlar da şehirden alabileceğiniz hediyelik eşyalar arasında bulunuyor.

Şehirde yiyecekler dışında antika eşyalar, diğer ülkelerde bulabileceğiniz standart hediyeliklerin Selanik versiyonları ve takı-toka gibi çeşitli şeyleri de alabilirsiniz.

2- Selanik’ta Alışveriş Yapabileceğiniz Yerler

#1 Modiano Market

modiano market

Selanik gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda bulunan Modiano Market, şehrin en önemli açık hava pazarlarından biridir. Selanik’te ne yenir ne içilir diye merak edenler bu pazarda hem Selanik’in sokak lezzetlerini uygun fiyata deneme şansını yakalayabilir hem de pek çok farklı ürün seçeneğinden beğendiklerinizi alabilirsiniz. Özellikle baharatlar, hediyelik eşyalar gibi konularda bu pazar çok işinize yarayacak.

#2 Tsimiski Caddesi

street thessaloniki

Şehrin önemli turistik caddelerinden biri olan Tsimiski, alışveriş konusunda da oldukça iddialı. Caddede bulunan mağazalarda pek çok seçenek arasından karar vermeniz zor olabilir ancak fiyatların biraz pahalı olduğunu belirtelim; malum burada alışverişler Euro üzerinden gerçekleşiyor ve Euro bu aralar hayli yüksek.

#3 Simirne

Simirne

Atatürk Evi’nin hemen yanında bulunan bu hediyelik dükkanda başta evin minyatürü olmak üzere pek çeşitli hediyelikler alabilirsiniz. Böylece şehirden Atatürk’e dair pek değerli bir hatıra elde etmiş olabilirsiniz.

#4 Alışveriş Merkezleri

Selanik’teki alışveriş merkezleri AVM’lerden vazgeçemeyenler için iyi bir seçenek olabilir. 2005 yılında açılan ve şehir merkezine 11 km. mesafede bulunan Mediterranean Cosmos Alışeriş Merkezi bunlardan en önemlileri. Şehrin en büyük alışveriş merkezinde çok keyifli bir alışveriş turunun sizi beklediğini söyleyebiliriz.

mediterranean cosmos

Eğer uygun fiyatlı bir alışveriş deneyimi için Selanik outlet mağazaları nerede diye soruyorsanız gitmeniz gereken yer Mega Outlet olacaktır. Burada pek çok ürünü çok uygun fiyatlara alabilir ve alışveriş esnasında bütçenizde büyük bir delik açılmasının önüne geçebilirsiniz.

Jumbo

Bunun dışında Selanik Jumbo Alışveriş Merkezi de şehrin gözde alışveriş durakları arasında gösterilebilir.

#5 Kapani

Kapani Market

Özellikle tekstil alanından bir şeyler bakıyorsanız bu pazar çok hoşunuza gidecek. Kendinizi Eminönü’ndeymiş gibi hissettiren bu pazarda giyimden şarküteriye, baharatlardan bitkilere geniş bir yelpazeden mutlaka size göre bir şeyler bulabilirsiniz.

#6 Selanik Bit Pazarı

Selanik Bit Pazarı

Dikastrion Meydanı’na yakın bir konumda bulunan Selanik Bit Pazarı, akşamları taverna kültürünün yaşatıldığı bir ortam haline gelmektedir. Şayet ikinci el ve sıra dışı ürünlere meraklıysanız bu pazara da bir göz atmanızda fayda var.

Peki sizin Selanik hediyelik eşya konusunda ya da Selanik’te nerede alışveriş yapılacağı konusunda önerileriniz var mı? Eğer cevabınız evetse hemen sayfanızı yorum kısmına getirerek bize yazabilir ve ziyaretçilerimize bu konuda fikir verme şansını yakalayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin