Saratov’da Gezilecek 5 Yer | Detaylı Anlatım

Rusya’nın önemli şehirlerinden biri olan Saratov, gezilecek yerleri bir kenara dursun Volga Nehri kenarındaki en büyük liman kentlerinden biri aynı zamanda..

Saratov gezilecek yerler yazımızda, şehre gider gitmez uğramanız gereken yerleri listeledik.

800 bini aşkın nüfusuyla sessiz ve huzurlu bir şehir olan Saratov’a ülkemizden gerçekleştirilen seyahatler de günden güne artıyor. Tüm bunları göz önünde bulundurarak şehirde gezilecek yerleri sizler için derledik…

#1 Saratov Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Radishchev Sanat Müzesi

Radishchev Sanat Müzesi

1885 yılında halka açılan Radishchev Sanat Müzesi, Rusya’nın ilk büyük devlet sanat müzesi… Adını 18. yüzyılın devrimci yazarı Alexander Radishchev’den alan müze, ülkede herkese açık ilk sanat müzesi olarak kayıtlara geçmiş.. 🙂

Ünlü Rus ressamların eşsiz tabloları ve heykel çalışmalarının sergilendiği müze, Saratov’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri.

2- Holy Trinity Katedrali

Holy Trinity Katedrali

Kent merkezinde yer alan Holy Trinity Katedrali, 17. yüzyıldan kalma şehrin en eski yapılarından biri. Renkli ve muhteşem Rus mimarisiyle dikkat çeken kilisenin, 1674 yılında ahşap malzemelerden inşa edildiği biliniyor.

1684 yılında çıkan bir yangın sonucu ağır darbeler alan kilise binasının, bu sefer taş kullanılmak üzere yapılması kararlaştırılıyor ve günümüzde herkesin ziyaretine açık olan Holy Trinity Katedrali ortaya çıkıyor. 🙂

Moskova’da pek çok örneğini göreceğiniz renkli mimarisi ve farklı tasarımlardaki kuleleriyle şehrin popüler turistik noktalarından biri olan kiliseyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

*Moskova Gezilecek Yerler için..

3- Saratov Etnografi Müzesi

1920 yılında faaliyet göstermeye başlayan Saratov Etnografi Müzesi, kentin ilk etnoğrafik sergisine ev sahipliği yapan muhteşem bir müze. Kentin ve Rusya’nın geleneklerini ve kültürel değerlerini anlama da önemli role sahip müzede Ukraynalıların, Almanların, Tatarların ve daha pek çok milletten insanın geleneksel giysiler, eşyaları ve sanat objeleri sergileniyor.  

4- Volga Nehri Kıyı Şeridi

Volga Nehri Kıyı Şeridi

Volga Nehri’nin kıyısında yer alan kentte, nehre karşı muhteşem restoranlar, parklar ve yürüyüş alanları yer alır. Kıyı şeridi boyunca muhteşem manzaraya karşı yürüyüş ve piknik yapabilir, harika fotoğraflar çekilebilir, güzel bir öğle yemeği yiyebilirsiniz. Şehrin en güzel noktalarından olan bu kıyı şeridinde huzur dolu saatler geçireceğinizden eminiz..

5- Devlet Savaş Müzesi

Devlet Savaş Müzesi

İkinci Dünya Savaşı’ndan günümüze şehrin tanıklık ettiği tüm tarihi olayları  gözler önüne seren Devlet Savaş Müzesi, açık hava bir sergi alanı. Dönemin tanklarından tutun da uçaklar ve top arabalarıyla dolu alan kente gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği gezi noktalarından biri.

Savaş dönemini fotoğraf, belge ve mektuplarla da anlatan müzenin bir diğer etkileyici özelliği ise muhteşem manzarası. Volga Nehri’ne karşı kahve içebileceğiniz küçük bir kafesi de bulunuyor.

*Rusya’nın Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin