Santissima Annunziata Kilisesi, Floransa

Floransa’yı ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken meydanlar arasında bulunan Piazza della Santissima Annunziata Duomo Meydanı kadar büyük olmasa da pek çok tarihi esere ev sahipliği yapıyor.

Bu eserlerin başında ise adını meydandan alan Santissima Annunziata Kilisesi yer alıyor. Meydanda bulunan eserler Rönesans dönemi mimarisi ile klasik mimarinin muhteşem bir uyumu olarak ziyaretçilerini karşılıyor. Meydanda bulunan kilise ise Floransa için ayrı bir öneme sahiptir. Hatta yeni evlenen çiftler için kiliseyi ziyaret etmek bir ritüel olarak kabul edilmektedir.

Santissima Annunziata Kilisesi

Kilise Michelozzo tarafından 15. yüzyılda yapılmaya başlanmış ve tamamlanması farklı mimarların katkıları ile 16. yüzyılın ilk başlarında gerçekleşmiştir. Kilise içinde bulunan Andrea del Sarto’un fresk çalışmaları, “Ölüler Dehlizi” ve “La Madonna del Sacco” isimli kitabeler en ilgi gören noktaların başında gelmektedir.

Kilisede çok daha fazla eser bulunmasına rağmen 20. yüzyılda meydana gelen sel felaketi ile bu eserlerin birçoğu büyük zarar görmüştür. Kilisede balmumundan yapılmış pek çok heykelin bulunduğu ancak bu heykellerin 18. yüzyılda mum yapmak üzere eritildiği rivayet edilmektedir.

Santissima Annunziata Kilisesi

Kilise boyut olarak Avrupa’daki benzerlerine göre küçük olsa da etkileyici iç yapısıyla ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. Kilise içinde Floransa’daki en eski orgun bulunması ise burayı çok daha özel kılan detaylardan.

Eğer Floransa’ya bir gezi planınız varsa bizce Santissima Annunziata Kilisesi mutlaka Floransa gezilecek yerler listenizde yer almalı.

1- Santissima Annunziata Kilisesi Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Kilise Piazza della Santissima Annunziata isimli şehrin önemli meydanlarından birinde bulunmaktadır.
  • Ulaşım: Kiliseye ulaşmak için 6, 31 ve 32 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.
  • Ziyaret Saatleri: Kilise her gün 07:30 – 12:30, 16:00 – 18:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

*Floransa ile ilgili bütün yazılarımızı incelemek ve şehirle ilgili kapsamlı bilgi edinmek isterseniz Floransa gezi rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz. Yazılarımıza yorum yaparak katkıda bulunarak içeriklerimizin daha da zenginleşmesine katkıda da bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin