San Sebastian Alışveriş Rehberi

San Sebastian, İspanya’da özellikle sörf meraklıları ve deniz tutkunlarının yaz aylarında canlandırdığı bir tatil destinasyonu.

Kış mevsiminde oldukça durgun geçen günlerin ardından sezonun açılmasıyla şehrin bambaşka ve capcanlı bir hale dönüşüyor. Bu canlılık şehrin alışveriş dünyasına da yansıyor. Yaz aylarında kalabalığın gelmesi ile canlanan mağazalar şehre ayrı bir hava katıyor.

San Sebastian Alışveriş Rehberi

San Sebastian, İspanya’nın Madrid, Barselona gibi büyük şehirlere nazaran daha butik ve küçük alışveriş olanaklarına sahip. Çok büyük alışveriş merkezlerinin olmadığı şehirde kendine has küçük dükkanlar ziyaretçilerine otantik bir alışveriş deneyimi sunuyor.

Şehre gelen ziyaretçiler bölgeye özel peynir, şarap gibi yiyecek ve içecekleri almayı tercih edebiliyorlar. Bunun yanı sıra şehri hatırlatacak pek çok hediyelik eşyaları da bulabileceğiniz pek çok dükkan bulunduğunu da belirtelim.

San Sebastian’da Alışveriş Yapılacak Yerler

Şehirde başlıca alışveriş yapabileceğiniz bölgeleri Old Town, Gros ve Şehir Merkezi olmak üzere 3 kısımda ele alabiliriz.

1. The Old Town

The Old Town

Old Town bölgesi ziyaretçilerin alışveriş için en sık tercih ettiği noktaların başında geliyor. Burada özellikle hediyelik eşya satan pek çok mağaza ve dükkan bulunuyor. Bölgede şehre özel geleneksel ürünleri bulabileceğiniz yerler de bulabiliyorsunuz. Tasarım ürünler arayanların da bakması gereken yer gene Old Town olacaktır.

2. Şehir Merkezi

San Sebastian Şehir Merkezi

Şehrin lüks noktalarından biri olan Şehir Merkezi markaların mağazalarını ve büyük alışveriş merkezlerini isteyenlerin ziyaret edebileceği yerlerin başında geliyor. Burada dünyaca ünlü pek çok markaya ait mağazalardan alışveriş yapma olanağına sahip olabiliyorsunuz.

3. Gros Bölgesi

Gros Bölgesi

Gros bölgesi, özellikle spor mağazalarıyla bilinen bir yer. Burada başta sörf olmak üzere pek çok spor malzemesini kolaylıkla bulabileceğiniz pek çok mağaza bulunuyor. Bunun yanı sıra bölgedeki antika dükkanları ve sanat galerileri daha sanatsal bir alışveriş deneyimi yaşamak isteyen ziyaret isteyenler için bölgeyi ideal bir alışveriş bölgesi haline getiriyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin