Samos’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Nefis Yemek

Samos’da, birbirinden lezzetli Yunan yemeklerinin tadına bakabileceğiniz onlarca restoran mevcut..

‘’ Samos’da ne yenir , ne içilir ?” başlıklı yazımızda sizlere şehir denemeniz gereken bazı lezzetlerden bahsettik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Bu sevimli adada muhteşem lezzetler ile tanışacak Ege ve Akdeniz mutfağının tüm özelliklerini hissedeceğiniz eğlenceli bir seyahat geçireceksiniz.

#1 Samos’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Mousakka

Musakka

İçerisinde yoğunlukla patlıcan, et ve patates yer alan Mousakka yemeği, Samos’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veriyor. Bu yemeği alışık olduğumuz musakkadan ayıran özelliği ise üzerine yumurta ve başamel sosundan oluşan bir üst tabaka yer alması. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Feta Salatası..

Feta Salad

Ege’nin muhteşem yeşillikleri ile bezeli Feta salatası, lezzetli mi lezzetli yan yemeklerden biri..  İçerisine isteğe bağlı pek çok malzemenin eklenebildiği bu aperatif öğünün en önemli özelliği bol keçi peynirinin kullanılması.

Bu peynirin müdavimi de oldukça fazla. Bölgeye gelen turistlerin paket paket satın aldığı bu peynirlere, Samos’taki hemen her marketten ulaşabilirsiniz. Samos’da ne yenir diye düşünmenize gerek yok hemen kendinize bir feta salatası sipariş edin.

3- Saganaki

Saganaki

Saganaki, Samos’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran lezzet bombalarından bir diğeri. Kızarmış peynir olarak tanımlayabileceğimiz bu lezzet aslında meze olarak sunuluyor. Şehirdeki hemen her restoranda bulabileceğiniz Saganaki’yi, denemenizi tavsiye ederiz.

4- Tzaziki

Tzaziki

Bu mezenin bizdeki cacıktan ne tat olarak ne de görüntü olarak hiçbir farkı yok. Yunanistan’da ise ismi Tzaziki olarak biliniyor. Yoğurdun içerisine salatalık, sarımsak, tuz, zeytinyağı eklenerek hazırlanan bu meze, Samos’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veriyor.

5- Stifado

Stifado

Yunan mutfağının popüler lezzetlerinden biri olan Stifado, bizdeki güveçle oldukça benzeri bir tada sahip. Tercihe bağlı olarak kuzu eti veya dana eti ile hazırlanan bu yemek, Samos’da ne yenir endişesini tamamı ile ortadan kaldırıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Kleftiko

Kleftiko

Çoğunlukla Yunanistan ve Kıbrıs’ta pişirilen bu lezzetin ismi Kleftiko… İçerisinde kuzu eti, patates ve feta peyniri olan bu lezzet, özel günlerin vazgeçilmez yemekleri arasında. Samos’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran kleftikoyu mutlaka deneyin!

7- Uzo

Uzo

Yunanistan’a kadar gelmişken bir gün batımında denize sıfır bir restoranda Uzo ve balık keyfi yapmaya ne dersiniz? Yunan rakısı olarak bilinen Uzo’nun, Türk rakısından farkı, daha yoğun alkol içermesi ve hayliyle daha sert bir lezzete sahip olması. Yine de Yunanlıların milli içkisini denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

*Samos Gezilecek Yerler için.. 🙂

Samos’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin