Salzburg Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Avusturya’nın masalsı şehirlerinden biri olan Salzburg, ünlü besteci Mozart’ın doğduğu şehir olması nedeniyle de ayrı bir öneme sahip. Şehir Mozart’a oldukça büyük bir vefa duygusu besliyor. Bunu şehirdeki Mozart’a ithaf edilmiş birçok mekandan anlayabiliyoruz.

Barok mimarinin çok güzel örnekleriyle bezeli bu şirin şehrin daracık sokaklarında tarihi binalar arasında çok keyifli bir tatil yapma imkanına sahip olabilirsiniz. Biz de sizler için Salzburg gezilecek yerler listesi hazırladık. Salzburg için bir gezi planınız varsa görmeniz gereken yerlerle ilgili fikir edinmek için listemize göz atabilirsiniz.

Salzburg Gezilecek Yerler

1. Salzburg Kalesi

Salzburg Kalesi

Festunberg Tepesi’nde bulunan Salzburg Kalesi, 900 yıllık bir tarihe sahip. Kaleye dilerseniz yürüyerek dilerseniz de feniküler ile ulaşmak mümkün. Kaleye ulaştığınızda sizi bekleyen muhteşem bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. Kale içindeki müzeleri de gezmenizi öneriyoruz.

2. Salzburg Katedrali

Salzburg Katedrali

Ücretsiz olarak girip gezebileceğiniz, şehrin en önemli dini yapılarından biri olan Salzburg Katedrali, Mozart’ın vaftiz töreninin yapıldığı yer olmasıyla da özel bir yere sahip. Barok mimari ile yapılan eserin ilk yapılma tarihi 774 yılına kadar dayanıyor.

3. Mirabell Sarayı ve Bahçesi

Mirabell Sarayı ve Bahçesi

Marbell Sarayı, 1606 yılında  Avrupa‘da bulunan en güzel barok bahçelerden birinin içinde inşa edilmiştir. Sarayın bahçesinde Rönesans dönemini yansıtan birçok özel heykeli inceleme fırsatına sahip olabiliyorsunuz. Uluslararası birçok özel evlilik törenine sahip olan Mirabell Bahçesi birçok detaya sahip.

4. Hangar – 7

hangar 7

Hangar – 7 Müzesi’nde çok çeşitli motorlu araçları inceleme fırsatı yakalayabiliyorsunuz. II. Dünya Savaşı’nda kullanılan uçaklardan tutun da Formula-I araçlarına kadar çok geniş bir repertuvara sahip olan müzeye kesinlikle zaman ayırmanızı öneriyoruz. Bu arada müze Redd Bull‘a ait.

5. Mozart Anıtı

Mozart Anıtı

Mozarplatz isimli meydanda bulunan Mozart Heykeli meydana 1844 yılında dikilmiş. Heykelin bulunduğu meydan ise oldukça renkli ve birbirinden keyifli cafelere ev sahipliği yapıyor.

6. St. Peter’s Abbey

St. Peter's Abbey

Avrupa’nın en eski manastırlarından biri olan St. Peter’s Manastırı, muhteşem süslemeleri ve karmaşık mimari yapısıyla ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Yapı ana hatlarıyla kütüphane, mezarlık ve manastırdan oluşuyor.

7. Mönchsberg

Mönchsberg

Denizden 507 metre yükseklikte bulunan Mönchsberg Dağı, doğayla iç içe olmak ve muhteşem Salzburg manzarasını seyretmek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken bir yer. Dağın tepesine asansör yardımıyla çıkmanız mümkün.

8. Gaisberg

Gaisberg

Doğa sporları için oldukça uygun bir yer olan Gaisberg doğasıyla insanı kendisine hayran bırakıyor. Eğer vaktiniz varsa Gaisberg’i de listenize almanızı öneriyoruz.

9. Residenzgalerie

Residenzgalerie

Birçok ünlü sanatçının eserlerinin sergilendiği Residenzgalerie, Salzburg tarihi hakkında da önemli bilgiler edinmenizi sağlıyor. Sesli rehber hizmeti sayesinde eserlerle ilgili bilgi sahibi de olabileceğiniz müzeyi salı günleri dışında 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

10. Hellbrunn Sarayı

Hellbrunn Sarayı

Hellbrunn Sarayı, Salzburg’a 5 km. mesafede bulunuyor. Saraya Mirabell Meydanı’ndan kalkan otobüslerle ulaşmak mümkün. Sarı rengiyle insanın içini ısıtan saray, özenle oluşturulmuş bahçesiyle de görenleri kendisine hayran bırakıyor.

11. Eski Şehir

eski şehir

Eğer Salzburg’un tarihinde yolculuk etmek ve eski Salzburg’un tadını çıkarmak istiyorsanız UNESCO Dünya Mirası Listesi‘ne de alınan Salzburg Altsadt listenizde ilk sıralarda olmalı. Tarihi dokusunun yanında birbirinden güzel cafe ve restoranların da bulunduğu bölge insana gerçekten huzur veriyor.

12. Mozart Gerburtshaus

mozart geburtshaus

Günümüzde müze olarak hizmet veren binada 1756 yılında doğan Mozart ilk bestesini de 5 yaşındayken gene bu evde yapmıştır. Müzede Mozart’a ait birçok belge ve özel eşyayı inceleme fırsatını yakalayabiliyorsunuz.

13. Eisriesenwelt

Eisriesenwelt

42 km. uzunluğa sahip olan mağara, dünyanın en uzun buz mağarası olma özelliğini taşıyor. bu etkileyici mağara her yıl yüz binlerce meraklı ziyaretçi tarafından ziyaret ediliyor. Bu etkileyici mağarayı ziyaret etmek için şehrin 40 km. güneyine gitmeniz gerekiyor.

14. Haus Der Natur

Haus Der Natur

Eğer Salzburg gezisini çocuğunuzla birlikte gerçekleştiriyorsanız Haus Der Natur mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri olacaktır. Çocuklar için oldukça eğlenceli bir yer olan bu müzede doğal yaşamla ilgili pek çok ilgi çekici objeler bulunuyor. Çocuklar, uzay, doğa, bitkiler, hayvanlar daha birçok konuda keyifli bir yolculuğa çıkma fırsatı yakalıyor.

15. Untersberg

untersberg

Salzburg’un doğasını daha yakından tanımak ve bol oksijenli anlar geçirmek isterseniz 1853 metre yükseklikte Untersberg tam size göre olabilir. Vakti bol olanlar için bölgede konaklama imkanları da bulunuyor.

Salzburg Konaklama Seçenekleri

Salzburg küçük bir şehir olduğu için konaklama tercihinizi rahatlıkla şehir merkezinde yapabilirsiniz. Böylece gezilmesi gereken birçok yere yüzüme mesafesinde konaklama şansını yakalayabilirsiniz. Bu da size zaman anlamında büyük avantaj sağlayacaktır. Her bütçeye uygun otelin bulunduğu Salzburg’da 40€’dan başlayan fiyatlarla otelde konaklayabilirsiniz. Kıyaslama yapacak olursak şehrin daha merkezi noktası olan Altsadt bölgesindeki tarihi butik otellerin fiyatının biraz pahalı olduğunu söylememiz gerek. Eğer daha lüks ve ucuz konaklama seçeneğini istiyorsanız istasyon tarafında bir otel bakmanız daha uygun olacaktır. Yeni kültürler tanımak ve kalabalık bir ortamda konaklamak isterseniz otelden çok daha uygun fiyatlı olan hostel seçeneğinide değerlendirebilirsiniz.

Salzburg Şehrinde Yeme İçme

Salzburg ziyaretinizde özelliler Altstadt bölgesinde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz birçok mekan bulmanız mümkün. Tafelspitz, knödel, vanillekipferl, strudel ve bira oldukça fazla tüketilen yiyecek ve içecekler arasında gösterilebilir. Mozart likörü ve çikolatası da mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden. Çikolata dışında şehrin kek tarzı tatlıları da oldukça meşhur. Bunun yanında şnitzel de şehirdeki en beğenilen lezzetler arasında gösteriliyor.

Salzburg’a Ne Zaman Gidilir?

Salzbug’un tadını çıkarabileceğiniz en güzel mevsimin ilkbahar olduğunu düşünüyoruz. Dilerseniz sonbahar mevsimini de tercih edebilirsiniz; ancak kış ve yaz mevsimlerinde sıcaklık uç noktalarda seyrettiği için bu mevsimlerin tercih edilmemesi daha uygun olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin