Safranbolu’nun Alışveriş Noktaları

Şehre vardığımız zaman “Safranbolu’nun Alışveriş Noktaları” da sizi bekliyor olacak. Yöreye özgü olarak kalmış birkaç yapı taşını nereden bulmanız gerektiğini yazımızda detaylı olarak yazdık. Haydi okuyalım.

Karabük’ün şirin mi şirin bu kasaba tarzı yöresinde, kendinizi çarşı pazara atmadan okumanızı öngördüğümüz bir yazı derledik. Bakalım paramızı nerelerde harcıyoruz;

Yemeniciler Arastası

Yemeniciler Arastası

Yaklaşık 50 tane ahşap yapının yan yana dizilmesiyle oluşan bu üstü kapalı çarşı, yöreye ait bulmak istediğiniz tüm şeyleri bünyesinde barındırıyor. Şile bezinden yapılan kıyafetlerden tutun da oraya ait olan lokumlara kadar her şey tezgahlarının üzerinde sıralanmış durumda. Güler yüzlü halkı, çarşı tezgahlarında bile misafirperverliğini göstererek alışverişinizi renkli bir hale büründürüyor.

Çarşı tezgahlarında el yapımı sabunların yanı sıra, Osmanlı Yemenileri de dikkat çeken şeylerden biri olmuş. Osmanlı Yemenileri ise ayakkabı şeklindeki çarıkların ismi.

Bunun yanı sıra ahşaptan kalemler, yörenin havasına uygun bakırlar ve Safranbolu manzaralarıyla süslenmiş magnetler de arastada sık sık karşınıza çıkanların arasında.

Bir de bu arastaya gittiğinizde muhakkak uğramanız gereken yer Arasta Kahvesi. Çarşıyı gezdikten sonra dinlenip bir kahve içmeli ve etrafı bir de oradan izlemelisiniz.

Adres : Çeşme Mahallesi, 78600 Safranbolu/Karabük

Meşhur Safranbolu Lokumcusu

Safranbolu Lokumu

Türkiye’de lokum denilince akla gelen yerlerin en başını Safranbolu çekiyor. Çeşit olarak güllü, fıstıklı, cevizli, fındıklı ve daha aklımıza gelmeyecek birçok malzemeyle çeşitlenen lokumlar, Türkiye’nin hemen hemen her yerine de lokum gönderimi yapmaktadır.

Bu leziz lokumlardan seyahatinizden dönerken yanınızda götürmek isterseniz sizi İmren Lokumları’na yönlendiriyoruz.

Safranbolu’da Gezilecek Yerler yazımızı okuyarak Safranbolu’daki günlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin