Fotoğraflarıyla Birlikte Saarbrücken’de Gezilecek Yerler

Almanya’nın batısında yer alan Saarbrücken, Fransa-Almanya sınırının hemen yanında konumlanıyor… Bu sebeple de turistlerin geçiş noktası olarak biliniyor.

Saarbrücken gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görülmesi gereken gezi rotalarını derledik..

Saarland eyaletinin başkenti olan Saarbrücken’de, gezilecek yerler de bir hayli fazla.. Tarihi dokusu ve müzeleriyle dikkat çeken kentin nüfusu ise 178 bin olarak belirtilmekte.

#1 Saarbrücken Gezilecek Yerler

 Birlikte inceleyelim;

1- Alman – Fransız Bahçesi

Alman - Fransız Bahçesi

Yediden yetmişe herkesin ilgiyle ziyaret ettiği Alman-Fransız Bahçesi, ülkenin en büyük parklarından biri. Ziyaretçilerine dinlenme ve piknik imkanı sunan park içerisinde minyatür golf sahasından tutun da bisiklet ve koşu yolları, bir şeyler yeyip içebileceğiniz sosyal alanlar da mevcut…

Şehrin akciğerleri olarak gösterilen bu bahçeyi ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. 🙂

2- Tarih Müzesi

Tarih Müzesi

Saar Tarih Müzesi, şehrin 500 yıllık tarihine geniş bir perspektiften bakan kentin en önemli gezi noktalarından biridir. 🙂

15. yüzyıl ve 18. yüzyıl arası Almanya’nın ve Saarbrücken’in yaşadığı tüm tarihi olayları ele almaya çalışan müzede, pek çok dönem ait sanat eserlerini bulabileceğiniz gibi fotoğraf ve belge arşivlerini karıştırma şansına da sahipsiniz..

3- Völkingen Demir İşletmesi

1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları listesine alınan Völkingen Demir İşletmesi, şehrin en eski yapılarından biri. 1996 yılında faaliyeti durdurulan işletme günümüze, turistlerin sık sık ziyaret ettiği gezi noktalarından biri olarak ön plana çıkıyor.

4- St. John Bazilikası

St. John Bazilikası

1754 yılında yapıtırldığı bilinen Aziz Johann Bazilikası, Barok mimarisinin etkilerini gözlemleyebileceğiniz ihtişamlı mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakan dini bir yapı. Ernst Alt tarafından tasarlanan kilisenin Saarbrücken’in simgelerinden biri haline geldiğini de belirtelim..

5- Saarbrücken Hayvanat Bahçesi

Saarbrücken Hayvanat Bahçesi
A young couple looking at birds in a zoo

Şehrin keyifli saatler geçireceğiniz gezi noktalarından bir diğeri de Saarbrücken Hayvanat Bahçesi.. 150 farklı türdeki 1000’den fazla hayvana ev sahipliği yapan bahçede en dikkat çeken hayvan türü ise elbette ki penguenler ve fok balıkları..

Pek çok ağaç türüyle de karşılaşacağınız hayvanat bahçesi, ailecek gezmek isteyenler için de akla gelen ilk adres.

6- Bürger Parkı

Bürger Parkı

Almanya’nın en etkileyici parklarından biri olan Bürgerpark,  şehrin dinlence ve piknik noktalarından biri aynı zamanda. Geniş bir alan üzerine kurulu parkta, küçük bir amfi tiyatro, minyatür demir yolu, kaykay noktaları ve daha pek çok etkinlik alanı yer alıyor.

Şehrin en huzurlu noktası olarak tarif edebileceğimiz park, şehre gelen turistlerin de mutlaka uğradığı gezi noktalarından biri.

7- Saarland Müzesi

Saarland Müzesi

Üç önemli koleksiyonu içerisinde barındıran Saarland Müzesi, şehrin en popüler gezi noktalarından biri.

Modern Galeri, Eski Koleksiyon ve Saray Kilisesi Müzesi’ne ev sahipliği yapan komplekste, birbirinden önemli tablolardan tutun da sikke koleksiyonları, heykeller ve mobilyalara kadar pek çok eseri bir arada bulabilmeniz mümkün..

8- Saarbrücken Kalesi

Saarbrücken Kalesi

Eski dönemde bir Orta Çağ ve Rönesans kalesinin yer aldığı Saarbrücken Kalesi olarak anılan alan şimdilerde, Barok mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan şehrin belediye binası olarak anılmaktadır.

Son olarak çelik ve camdan oluşan bir bloğun eklendiği bina, ünlü mimar Gottfried Böhm tarafından titizlikle tasarlanmış.. İdari işlerin yanı sıra kültürel etkinlikler ve konferansların düzenlendiği binayı ziyaret edebilirsiniz.

*Almanya’nın Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin