Rostock’da Gezilecek 13 Yer | Detaylı Anlatım

Almanya’nın Baltık Denizi’ne kıyısı olan şehirlerinden biri olan Rostock, küçük ama sevimli bir kent.

Rostock gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik.

Türklerin çoğunlukla yaşadığı kent olan Rostock, Berlin’e göre daha makul kiraları, iki katlı Alman evleri ve 200 bin kişilik nüfusuyla sessiz sakin huzurlu bir şehir. Gezilecek yerleri ise  oldukça fazla..

#1 Rostock Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Kröpeliner Tor

Kröpeliner Tor

yüzyıldan kalma tarihi yapılardan biri olan Kröpeliner Tor, şehrin batısında Wismar ve Lübeck’e giden önemli ticaret yolunun üzerinde yer alıyor. 13 – 14. Yüzyıldan kalma sur kalıntısının yer aldığı bölgedeki kulenin yüksekliği ise tamı tamına 54 metre.. 🙂

Şehrin en yüksek yapılarından biri olarak gösterilen Kröpeliner Tor’u gezi listenize eklemenizi tavsiye ederiz.

2- Doberaner Manastırı

Doberaner Manastırı

Avrupa’nın Gotik mimarisinin dini miraslarından biri olarak gösterilen Doberan Manastırı, 1171 yılından beri varlığını koruyan şehrin tarihi yapılarından biridir. Bölgenin önemli insanlarının mezarlarının da manastır bahçesinde yer alması, yapıyı hem dini hem siyasi hem de tarihi bakımdan önemli kılmış..

Bu sebeple manastırı ziyaret edenlerin sayısı da oldukça fazla.. İhtişamlı dış görünümünün yanı sıra iç mimarisiyle de dikkat çeken manastır, Rostock’ta mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

3- Kültür Müzesi

museum of culturel history

Kutsal Haç Manastırı kompleksinde yer alan Rostock Kültür Tarihi Müzesi, şehrin tarihinden tutun da sanata bakış açısına kadar pek çok kültürel değer hakkında bilgi edinebileceğiniz oldukça zengin bir müze.

Burjuva kültür tarihi içinde kaynak değerindeki müzenin, 1859 yılında kurulduğu biliniyor. Resim, grafik, el sanatları, mobilya, arkeolojik buluntular ve madeni para koleksiyonlarıyla karşılaşacağınız müze, mutlaka uğramanız gereken yerler arasında..

4- İstasyon Köprüsü

1903 yılında yaptırılan İstasyon Köprüsü, şehrin en güzel manzaralarını seyredebileceğiniz ve harika fotoğraflar çekebileceğiniz gezi duraklarından biri. 80 ton ağırlığında çelikten yapılan köprü, şehirde düzenlenen etkinlik ve festivaller de buluşma noktası, turistler için ise cazibe merkezlerinden biri olarak ziyaret ediliyor.

5- Rostock Hayvanat Bahçesi

Rostok Hayvanat Bahçesi

1899 yılından beri hizmet veren Rostock Hayvanat Bahçesi, şehrin en keyifli noktalarından biri. 320 farklı türde toplamda 4 bin 500 hayvana ev sahipliği yapan bahçe, Almanya’nın doğu bölgesinin en büyük hayvanat bahçesi olarak gösteriliyor.

6- Rostock Sanat Galerisi

Rostock Art Gallery

Rostock Sanat Galerisi, 1969 yılından beri ziyaretçilerini ağırlayan şehrin köklü müzelerinden biridir. Schwaneteich Gölü yakınında yer alan müze, modern sanatlara pek çok perspektiften bakan koleksiyonlara sahip.

Fotoğraflardan tutun da sanatsal tablolar, belgeler ve heykel çalışmalarıyla karşılaşacağınız sanat galerisi, şehrin popüler gezi noktalarından biri.

7- Kutsal Haç Manastırı

Kutsal Hac Manastırı

13. yüzyıldan günümüze kadar gelen Kutsal Haç Manastırı, Rostock’un en eski dini yapılarından biri. Günümüze kadar olan süreçte titizlikle korunan manastırın yer aldığı komplekste, Kültürel Tarih Müzesi de yer alıyor.

8- Astronomik Saat

Astronomik Saat

1400’lü yıllardan kalma şehrin Astronomik Saati, Alman binaları arasında bir mücevher gibi parlayan Rostock’un simgelerinden biri. Saati diğer astronomik saatlerden ayıran bir özellik ise Orta Çağ’dan günümüze orijinalliği hiç bozulmadan gelmesi ve hala çalışıyor olması. 15. Yüzyıl bilim ve teknolojisinin yüksek uzmanlığını gözler önüne seren saatin, tasarımı da dikkat çekiyor.

9- Gemi İnşa Denizcilik Müzesi

Denizcilik Müzesi

Rostock’un keyifli gezi duraklarından biri de Gemi İnşaatı ve Denizcilik Müzesi..  Alman denizcilik firmasına ait gemi müzede, gemi inşaatı ve gemi yapım konularına dair pek çok bilgi edinecek ve sahip olduğu fotoğraf arşivi sayesinde tarihsel bir yolculuğa çıkacaksınız.

10- Warnemünde Kilisesi

Warnemünde Müzesi

1866 yılında inşasına başlanan Warnemünde Kilisesi, kent merkezinde yer alan dini yapılardan biri. Dış mimarisi ve ihtişamıyla bölgeye gelen turistlerin uğrak noktası kilise, 1871 yılında kutsanarak Rostock’un merkez kiliselerinden biri haline geldi. Özellikle toplu dua ritüellerinin gerçekleştiği kilise, şehirde bir dinlenme noktası olarak da biliniyor.

11- Aziz Peter Kilisesi

Aziz Peter Kilisesi

Şehrin simgesi haline gelmiş  yapılardan bir diğeri de Aziz Peter Kilisesi, bir dizi restoreden geçen tarihi bina günümüzde halkında ibadet için sık sık ziyaret ettiği noktalardan biri. Kentin tepelerinden birinde yer alan kilise bahçesi, sizlere muhteşem bir Rostock manzarası da sunuyor.

İkinci Dünya Savaşı’na büyük zarar görse de günümüzde ulaştığı etkileyici görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

12- Lagebuschtum

Şehir Surları

Şehrin tarihi dokusunu oluşturan en önemli yapılardan biri de Rostock Şehir Surları.. 13. Yüzyıldan günümüze kadar gelen sur kalıntıları, Rostock’un en popüler gezi noktalarından biri. Otuz Yıl Savaşları’ndan tutun da İkinci Dünya Savaşı gibi pek çok savaş ve ayaklanmaya maruz kalan surlar, sapasağlam görüntüsüyle mutlaka uğramanız gereken yer arasında.

*Rostock hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan sıra şehre seyahat planları yapmakta. Uçak bileti fiyatları gözünü korkutmasın. Senin için önceden hazırladığımız Rostock uçuşları sayfasında en ucuz uçak biletini bulma şansı yakalayabilirsin! Gerisi iki tık uzağında..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin