Riyad’da Gezilecek 8 Yer | Detaylı Anlatım

Suudi Arabistan’ın başkenti ve en büyük kenti olan Riyad, 6 milyonluk nüfusuyla Arap Yarımadası’nın en kalabalık kentlerinden biri..

Riyad gezilecek yerler yazımızda ise sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik.

1517 yılında Osmanlı Devleti’nin fethiyle Türk egemenliği alına alınan şehir, Birinci Dünya Savaşı’nda yeniden Arap hükümetinin eline geçmiş. Günümüzde tarihi dokusuyla ön plana çıkan kentte, Osmanlı esintilerini de görebilmeniz mümkün..

#1 Riyad Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ;

1- Masmak Kalesi

Masmak Kalesi

Şehrin en önemli simgelerinden biri olan Masmak Kalesi, krallığın tarihinde önemli bir rol oynamış.. Hem gözetleme kulesi hem de kalın duvarlarıyla o dönemin savunma merkezlerinden biri olarak kullanılan kale, 1980 yılında bir dizi restore çalışmasından geçerek günümüzdeki halini aldı.

 2- Deera Meydanı

Deera Meydanı

Adalet Meydanı olarak anılan Deera Meydanı, Suudi Arabistan’ın acı yönlerini gözler önüne seren bir meydan. Şöyle ki Adalet Meydanı olarak anılan bölgede Kamu cezasına çarpttırılan halktan kişilerin infazı gerçekleştiriyor.

Suç oranına göre ceza şekillerinin değiştiği Suudi Arabistan kanunlarına aykırı davranışlar sergileyen her suçlu maalesef ki bu meydanda infaz ediliyor..

3- Riyad Tarih ve Arkeoloji Müzesi

Riyad Tarih ve Arkeoloji Müzesi

Riyad’ın birbirinden etkileyici müzelerinden biri de elbette ki Tarih ve Arkeoloji Müzesi olacaktır. Arap krallıklarının farklı ve mistik tarihini yerel bir bakış açısıyla sunan müzede, ülkenin sanat eserlerinden tutun da din ve kültürüne dair de pek çok eser sergileniyor.

Sergi salonları içerisinde Taş Devri’ne kadar uzayan giyim, silah, mücevher ve müzik aletleri görebilmeniz mümkün..

4- Murabba Sarayı

Murabba Sarayı

Riyad’ın tarihi binalarından biri olan Murabba Sarayı, şehrin geleneksel Arap mimarisi ile tasarlanmış en ihtişamlı binalarından biri. 20. yüzyılda kentin en büyük yapısı olarak tarihe geçen saray, bir dizi restoreden geçtikten sonra halkın ziyaretine açık bir müze haline getirildi. İçerisinde tarihi kıyafetlerden tutun da eski dönem zanaatlarının yer aldığı sergi katında, Kral Abdülaziz’i anma salonu ve bir de fotoğraf arşivi yer alıyor.

5- King Abdullah Parkı

King Abdullah Parkı

Riyad’da gündüzlerin hareketli ve yoğun yaşantısı akşamları yerini dingin bir havaya bırakıyor. King Abdullah Parkı da huzurla dolu bir akşam geçirebileceğiniz noktalardan biri. Krallığın en büyük parkı olarak bilinen bu gezi noktasını ailecek ziyaret edebilirsiniz.

Spor alanlarından tutun da çocuk oyun sahası, restoranlar ve daha pek çok durak ile karşılaşacağınız parkın en önemli özelliği de lazer gösterileri ve renkli ışıklarla süslü su havuzu… Saat 18:15’te başlayan gösteriler saatler boyunca devam ediyor ve parkın hemen her yerini renklendiriyor. Diğer yandan su gösterilerini izleyebilmeniz ve piknik yapabilmeniz için de pek çok oturma alanı mevcut… Daha ne olsun?

6- Royal Suudi Hava Kuvvetleri Müzesi

Royal Suudi Hava Kuvvetleri Müzesi

Kraliyet Suudi Hava Kuvvetleri Müzesi, Riyad’da keyifli saatler geçirebileceğiniz harika bir sergi salonu.. Cuma günleri kapalı olan müzeyi, haftanın diğer günleri rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.

1920 yılında sergilenmeye başlanan koleksiyonları açık ve kapalı olmak üzere iki ayrı salonda gözlemleyebiliyorsunuz. Farklı tipteki pek çok uçak başta olmak üzere RSAF tarihine ilişkin eserler, uçak motorları, silahlar, üniformalar ve ülkeye özgü amblemleri göreceğiniz müze, kentte mutlaka uğramanız gereken adreslerden biri.

7- Suudi Arabistan Ulusal Müzesi

Suudi Arabistan Ulusal Müzesi

Suudi Arabistan’ın etkileyici tarihi ve mistik kültürünü gözler önüne seren Ulusal Müze,  Riyad’ın tarihi binalarından birinde sergilenmekte.. Antik dönemden kalma el yazması, ahşap oyması ve daha pek çok belge ve dokümanın yer aldığı müzede ülke tarihine dair merak ettiğiniz her şeyi bulabilmeniz mümkün..

8- Faysaliye Kulesi

Faysaliye Kulesi

Riyad’ın en uzun binalarından biri olan Faysaliye Kulesi, Arabistan’ın en yüksek dördüncü binası olarak kayıtlara geçmiştir. Konut ve ofislerden oluşan binanın uzunluğu tamı tamına 264 metre.. 44 katlı gökdelenin en üst katı ise oldukça turistik bir restorana ev sahipliği yapıyor. Şehrin en güzel manzaralarına tanıklık edeceğiniz bu şık restoranda, harika bir akşam yemeği eşliğinde keyifli saatler geçirebilirsiniz.

*Suudi Arabistan’ın başkenti hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan sıra bu mistik şehre seyahat planları yapmakta.. Uçak bileti araştırmasına başlamadan önce Riyad uçuşlar sayfasına uğramanı tavsiye ederiz.

*Suudi Arabistan’ın Diğer Şehirleri için..

Riyad gezilecek yerler yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin