Rabat Gezilecek Yerler Listesi

Fas’ın başkenti konumunda bulunan Rabat, ülkenin görülmesi gereken önemli şehirlerinin başında geliyor. 

Rabat’ı ziyaret ettiğinizde otantik bir şehir sizi karşılıyor. Yazımızda paylaşmış olduğumuz Rabat gezilecek yerler ile şehirde keyifli bir gezi sizi bekliyor. Dilerseniz zaman kaybetmeden listemizle sizi baş başa bırakalım.

Rabat Gezilecek Yerler

1. V. Muhammed Mozolesi

V. Muhammed Mozolesi

1957 yılına kadar Fas’ın kralı olarak ülkeyi yöneten V. Muhammed’in kabristanı olan mozole, şehrin görülmesi gereken önemli yerleri arasında bulunuyor.

2. Hassan Kulesi

Hassan Kulesi

Bir camii projesi olarak başlayan ancak yarım kalan yapının en dikkat çekici unsurlarından biri olan Hassan Kulesi, bu haliyle bile büyük ilgi görüyor.

3. Arkeoloji Müzesi

Rabat Arkeoloji Müzesi

1932 yılında faaliyete giren Rabat Arkeoloji Müzesi, özellikle Roma ve Helenistik dönemden kalma eserlerle ziyaretçilere keyifli bir müze deneyimi yaşatıyor.

4. Andalusian Bahçeleri

Andalusian Bahçeleri

Fransızlar kentte koloni faaliyetlerini yürüttüğü 20. yüzyılda Fransızlar tarafından yapılan Andalusian Bahçeleri‘ni çok keyifli bir mola noktası olarak değerlendirebilirsiniz. Kentte en çok tüketilen içeceklerden biri olan naneli çay ise söylenene göre en iyi burada yapılıyor.

5. Salé

Salé

Kentin tarihi bölgelerinden biri olan Salé, hediyelik eşya alabileceğiniz, bol bol fotoğraf çekebileceğiniz keyifli bir balıkçı kasabası.

6. Ulusal Mücevher Müzesi

300’den fazla parçanın sergilendiği Ulusal Mücevher Müzesi içinde ziyaretçiler en eski çağlardan günümüze mücevher ve takı dünyasının gelişimine şahitli edebiliyor.

7. Rabat Hayvanat Bahçesi

Rabat Hayvanat Bahçesi

2012 yılında yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Rabat Hayvanat Bahçesi içinde 100’den fazla hayvan türü yaşamaktadır. Hayvanat bahçesinde aynı zamanda esli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Berberi Aslanı koruma ve çoğaltma çalışmaları da yürütülüyor.

8. Salé Büyük Camii

Salé Büyük Camii

5 bin metrekare alanda kurulu bulunan Salé Büyük Camii, Rabat gezilecek yerler listesinde bulunması gereken şehirdeki önemli dini yapıların başında geliyor.

9. Kraliyet Sarayı

Kraliyet Sarayı

1864 yılında inşa edilen Kraliyet Sarayı, Fas hükümdarlarının resmi adresi olarak değerlendiriliyor. Saray günümüzde ziyarete kapalı olduğundan sadece sarayın dışarıdan fotoğrafını çekmenize müsaade ediliyor.

10. Rue Des Consuls

Rue Des Consuls

Otantik bir alışveriş yeri arayanlar şehrin eski bölgelerinden biri olan Rues Des Consuls‘u ziyaret ederek farklı bir alışveriş deneyimi yaşayabilirler.

Ülkemizden aktarmalı bir şekilde gerçekleştirilen seferlerle Rabat’a gitmeniz mümkün olabilmektedir. Satın alacağınız ekonomik yurt dışı uçak bileti seçenekleri ile seyahatinizi daha uygun bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün. Bilet alma esnasında aklınıza gelebilecek sorular için biletbayi.com sıkça sorulan sorular bölümüne göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin