Pula’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

Kendine özgü bir mutfak kültürüne sahip Hırvatistan’ın en güzel kentlerinden birine Pula’ya doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘ ’Pula’da Ne Yenir , Ne İçilir?’’  başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kentte asla aç kalmayacağınız bilgisini verelim… Pula et çeşitleri, deniz ürünleri ve sebze yemekleri ile sizlere zengin bir menü sunuyor.

Listenin ilk sırasında;

1- Fuzi Mantarlı Noodle

Fuzi Mantarlı Noodle

Kentin geleneksel lezzetleri arasında Fuzi mantarı ile yapılan yemekler ilk sırada geliyor. Görseldeki yemeğin adı da fuzi mantarlı noodle..

İçerisinde makarna, et suyu ve fuzi mantarı yer alan bu yemek, Pula’da ne yenir sorusuna yanıt veren lezzetlerden biri. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Kurutulmuş Et

Kurutulmuş Et

Hırvatların meşhur mu meşhur kurutulmuş etini denemeden dönmek olmaz.

*Hırvatistan’a Ne Yenir, Ne İçilir?

Deniz tuzu, baharat ile çeşnilendirilen etlerin soğuk rüzgarda dumansız bir ortamda kurutulmasından oluşan bu lezzet, Hırvat birasının yanında en çok tüketilen yiyeceklerden biri.

3- Maneštra

Maneštra

Bir tür sebze güveci olarak tarif edebileceğimiz bu çorbanın adı Manestra…  Pula’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu yemeğin içerisinde pirinç benzeri makarna, pek çok sebze ve isteğe bağlı olarak da et olabilen bu çorbanın Hırvatlara özgü geleneksel bir yemek olduğunu da belirtelim.

4- Peceno

Peceno

 

Balkanlarda tavuk eti de çok sevilen et çeşitlerinden biri.. Ülkede yüzyıllardır tavuk etinden pek çok geleneksel yemek pişiriliyor. Peceno da bunlardan biri.. Bütün tavuğun salçalı sos ile pişirilmesinden sonra patates püresi veya pilav ile servis edilmesinden oluşan bu yemek, Pula’da mutlaka denemeniz gereken yemeklerden bir diğeri.

5- Istrian Çorbası

İstrian Çorbası

Pula’da ne yenir diye düşünenler için kentte deneyebileceğiniz geleneksel başlangıç yemeklerinden biri de Istrian çorbası..  İçerisinde havuçtan tutunda, barbunyaya, patates ve kırmızı bibere kadar hemen her sebzeyi bulabileceğiniz bu çorbanın doyuruculuğu ve besin değerleri de oldukça yüksek.. Mutlaka deneyin!

6- Ražnjići

Ražnjići

Canınız kırmızı et çekiyor ve Pula’da muhteşem bir akşam yemeği yemek istiyorsanız Raznjici, tam da size göre bir yemek. Şiş tavuk olarak tarif edebileceğimiz bu yemeği kuzu şiş olarak da sipariş etmeniz mümkün..  Pula’da ne yenir endişesini tamamı ile ortadan kaldıran bu lezzetin yanına  bir de şişe kırmızı şarap açtırmanızı tavsiye ederiz.

7- Zganci

Zganci

Buğday unu, mısır ve yumurta gibi malzemeler ile yapılan bu yemeğin ismi Zganci..  İçerisine isteğe bağlı olarak domuz yağı ve yoğurt da eklenen bu lezzetli yemeği bölgeye gelen turistler çok seviyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

8- Squids

Squids

Hırvatistan’a kadar gelip de deniz ürünlerinin tadına bakmadan dönmek olmaz. Pula gezinizin bir gününde kendinize muhteşem bir akşam yemeği hediye etmenizi tavsiye ederiz. Kentte hemen her restoranda sipariş edebileceğiniz lezzetlerden biri de Squids kalamar. Kızarmış kalamar şehirde sıklıkla tüketilen halkın da çok sevdiği lezzetlerden biri. Denemenizi tavsiye ederiz.

9- Palecinke

Palecinke

Kent geziniz sırasında canınız tatlı çekiyor ve Pula’da ne yenir diye düşünüyorsanız; küçük bir mola verin ve kentte yer alan kafelerden birine oturup hemen bir Palacinke sipariş verin.. Kan şekerinizi yükseltecek bu tatlı, Pula’da yiyebileceğiniz en lezzetli tatlılardan biri. Yumurta, un ve sütten yapılan krep hamurunun içerisine bal, çikolata sosu ve isteğe bağlı olarak muz ve çilek gibi meyvelerin eklenmesiyle ortaya çıkan bu lezzetli tatlıyı kahveyle birlikte denemenizi tavsiye ederiz.

*Pula Gezilecek Yerler için..

Pula’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin