Piazza della Repubblica Hakkında Herşey!

Hemen her şehrin bir Cumhuriyet Meydanı vardır. Floransa’da bulunan Piazza della Rupubblica da şehrin en önemli ulaşım, konaklama, alışveriş ve eğlence yapılabilecek şehir meydanlarından biridir.

Piazza della Repubblica, 15. yüzyıldan 1880 yılına kadar Mercato Vecchio yani “Eski Pazar” olarak hizmet vermiştir. Floransa’nın İtalya’nın en önemli şehirlerinden biri olmasının ardından 19. yüzyılın sonlarında ise meydandaki yapılar yıkılarak geniş ve dörtgen formda bugün şehrin en önemli meydanlarından biri inşa edilmiştir.

Piazza della Repubblica

Piazza della Rupubblica, alışveriş duraklarına yakınlığı ile şehirde alışveriş yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Burada pek çok butik dükkan ve ünlü markaların mağazaları bulunmaktadır. Yalnız eğer buraya alışveriş için uğramayı düşünüyorsanız akşam 19:00’dan sonra birçok dükkanın ve mağazanın kapandığını bilmenizde fayda var.

Piazza della Rupubblica aynı zamanda kaliteli restoranları ile Floransa’nın yeme içme konusunda da önemli noktalarındandır. Meydanda Hard Rock Cafe, Caffe Gilli, sanatçılar tarafından çok fazla ziyaret edilen Guibbe Rosse gibi çok popüler önemli cafeler hizmet vermektedir. Rinascente isimli büyük alışveriş merkezi de hem alışveriş yapmak için hem de tepesindeki etkileyici manzaraya sahip cafe ile ziyaret edilebilecek yerlerden biridir.

Eğer fotoğraf çekmekten hoşlanıyorsanız Piazza della Rupubblica ‘da muazzam fotoğraflar çekme fırsatını yakalayabilirsiniz. Meydan çevresindeki sokak sanatçıları ise meydanın büyülü bir atmosfere sahip olmasına katkıda bulunmaktadır. Meydan özellikle yaz aylarında gerçekleştirilen şenlikler ve festivaller sayesinde şehre gelenler için çok daha cazip bir yer haline gelmektedir.

Piazza della Repubblica

Floransa gezilecek yerler listesinde önemli bir yere sahip olan Piazza della Rupubblica ‘nın batı tarafında bulunan 1895 yılında inşa edilmiş olan zafer takı Arcona meydanın en önemli noktalarındandır. Meydandaki en eski kalıntıların başında ise bolluk sütunu gelmektedir. Meydanda pazar kurulduğu zamanlarda sütunun tepesinde bir çanın bulunduğu söylenmektedir.

Piazza della Repubblica Ulaşım Bilgileri

Meydan şehir merkezine yakın bir konumda bulunmaktadır. Bunun yanı sıra otobüs ve tren istasyonları da meydana çok yakındır. Bu da meydanı ulaşım konusunda çok avantajlı bir hale getirmektedir. Floransa Katedrali’nin hemen yanında bulunan Piazza della Repubblica, Duomo Meydanı ile komşu konumda bulunmaktadır. Bu nedenle meydanı nasıl bulacağınız konusunda aklınızda herhangi bir soru işareti oluşmasına gerek kalmıyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin