Phuket’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Phuket mutfağında Çin, Malay ve Tayland’ın yemek kültürüne ait pek çok geleneksel lezzet ile tanışabilmeniz mümkün..

Öncelikle adada yüksek sıcaklıklar yaşandığı için çok ağır yemeklerden kaçınılıyor. Genellikle deniz ürünleri ve pirinç kullanılarak yapılan yemekler meşhur..

‘’Phuket’de Ne Yenir, Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere adada mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Listenin ilk sırasında;

Ah Pong

Ah Pong

Phuket’e özgü atıştırmalıklardan biri olarak gösterebileceğimiz Ah-pog; un, yumurta sarısı, Hindistan cevizi sütü, şeker, su ve mayadan yapılan harika bir lezzet. Hafif tatlı bu atıştırmalıklar bizdeki krep ile benzerlik gösteriyor.

Oh Tao

Oh Tao

Phuket’in ana yemek özelliği taşıyan sıcak yemeklerinden biri de Oh Tao… Yumurta, un, soya filizi, taro kökü, kızartılmış istiridye ve pek çok deniz ürünün yer aldığı bu yemek turistlerin favorileri arasında.

Diğer yandan tercihe bağlı olarak fasulye ve domuz eti de eklenebiliyor. Diğer bir özelliği ise bölgenin en eski yemeklerinden biri olması..

Kaeng Som Blah

Kaeng Som Blah

Phuket’te köri soslu balığın tadı bir başka güzel.. Burada köri ezmesi ile çeşnilendirilerek yapılan bu balığa Kaeng som blah adı veriliyor.

Adaya tatil için gelen turistlerin müdavimi olduğu bu lezzet, Phuket geziniz sırasında mutlaka denemeniz gerekenlerden biri.

Khanom Jin

Khanom Jin

Phuket’te birçok çeşitte noodle bulabilmeniz mümkün.. Pirinç ve balıktan yapılan bu noodle yemeğinin adı ise Khanom Jin…

İçerisinde tai-pai sosu, namya sosu ve phrik sosu başta olmak üzere pek çok ünlü sosun yer aldığı bu lezzeti, günün her öğününde rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Oh Aew

Oh Aew

Haşlanmış kırmızı fasulye, buz, tatlı şurup, jöleli muz ve un ile yapılan bu tatlı atıştırmalığın adı Oh-Aew.. Phuket’te sıcak havalarının vazgeçilmez serinletici yiyeceklerinden biri. İçerisine ekstra olarak meyve ve reçel de eklenince tadından yenmiyor.

Pad Thai

Pad Thai

Tavada kızartılmış şehriyelerle yapılan Pad Thai, Puket’te yiyebileceğiniz en lezzetli yemeklerden biri. İçerisinde karides ezmesi, köri ve biber yer alan bu yemeğin tadına hayran kalacaksınız.

Lo Bah

Lo Bah

Phuket’te deniz ürünleri dışında domuz eti de sık sık tüketilen et çeşitlerinden biri.

Geleneksel yemekler kategorisinde yer alan pek çok yemeğin temel maddesi de domuz eti.. Kızartılmış domuz etinin birden farklı sosla çeşnilendirilerek hazırlanmasından oluşan bu yemeğin adı ise Lo bah..

Mee Hoon Pa Chang

Mee Hoon Pa Chang

Phuket halkının sık sık pişirdiği ve çok sevdiği yemeklerden biri olan Mee Hoon Pa Chang, oldukça lezzetli bir akşam yemeği.

İçerisinde soya sosu ile kızartılmış erişte, karamelize edilmiş soğan yer alan bu yemek, dilediğiniz bir et çeşidiyle de çeşitlendirilebiliyor.

Phuket Gezilecek Yerler için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin