Phoenix Gezilecek Yerler Listesi | 8 Turistik Yer

ABD’nin en büyük beşinci şehri olan Phoenix, Arizona eyaletinin gezilecek yerleriyle dikkat çeken kentleri arasında yer alıyor.

Phoenix gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka gezip görmeniz gereken yerleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Şehir ilan edildiği 1881 yılından bu yana kültürel ve tarihi ögeleriyle gün geçtikçe daha da zenginleşen kentte; birçok park, bahçe, tarihi yer ve müze yer alıyor.

#1 Phoenix Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Tovrea Kalesi

tovrea kalesi

1931 yılında inşası tamamlanan Tovrea Kalesi, kentin en önemli tarihi yapıları arasında yer alır. İnşa edilme amaçlarından biri özel bir rezidans olarak kullanılması olsa da sonradan şehrin turistik merkezlerinden biri haline gelmiştir.

‘’Phoenix Points of Pride’’ listesinde yer alan kale, şehrin tarihi öneme sahip noktalarından biri olduğu için bu listeye alınmış.

2- Pueblo Grande Müzesi ve Arkeoloji Parkı

pueblo grande museum

Pueblo Grande Müzesi ve Arkeoloji Parkı, 1929 yılından beri şehrin en büyük ve iyi korunmuş arkeolojik alanında yer alıyor. Haftanın 7 günü de açık olan müzede tarih öncesi dönemlere ait olduğu düşünülen arkeoloji kazılarında çıkartılmış eserler ve çocuklar için özel olarak oluşturulan sergiler yer alıyor.

Müzenin kendine ait küçük bir alışveriş dükkanı da var. Buradan sevdiklerinize hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

3- Ro Ho En Japon Dostluk Bahçesi

ro ho en

Dünyaca ünlü Japon bahçeleri, birbirinden güzel bitki türleri, sakinliği ve huzuru ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Phoenix’te yer alan Ro Ho En Japon Bahçesi’de tamda bu cinsten bir bahçe…

Daha adımınızı atar atmaz içinizi kaplayacak huzuru, şirin mi şirin ördekleri, asırlık ağaçlarıyla şehirde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında Japon bahçesi.

4- St. Mary Bazilikası

saint mary's basilica

Aziz Mary Bazilikası, 1881 yılında inşa edilen Katolik Kilisesi’ne bağlı dini bir yapı. Tarihi bir öneme de sahip olan bazilikanın yapımı ancak 35 yıl sonra tamamlanabilmiş ve şehrin en eski ibadethanesi olarak kayıtlara geçmiş.

Katolik anlamda ilk dini merkez olan Aziz Mary Bazilikası, ihtişamlı mimarisiyle de görenleri kendine hayran bırakıyor.

5- Phoenix Sanat Müzesi

Phoenix Sanat Müzesi

285 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan Phoenix Sanat Müzesi, barındırdığı çağdaş sanat koleksiyonları ile turistlerin ilgisini toplayan önemli merkezlerden biri. 18 binden fazla modern sanat eserinin sergilendiği müzede; Asya, Avrupa ve Latin Amerika’ya ait pek çok eseri bulabilmeniz mümkün…

1959 yılından günümüze pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan müzede, birde muazzam işçiliklerin sergilendiği heykel bahçesi yer alıyor. Müzenin yer aldığı komplekste çocuklar için oyun alan, restoran, kafe ve alışveriş dükkanları bulabilmeniz de mümkün.

6- Çöl Botanik Bahçesi

desert botanical garden

1937 yılında Arizona Kaktüs ve Yerli Bitki Derneği tarafından kurulan Çöl Botanik Bahçesi, 20 binden fazla bitki türüne ev sahipliği yapan göz kamaştırıcı bir bahçe. Papago Parkı içerisinde yer alan botanik bahçede, zengin kaktüs koleksiyonları ve opuntia ailesi gibi önemli bitki türleri titizlikle korunuyor. ‘’Phoenix Point of Pride’’ listesinde yer alan bahçe, şehrin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında.

7- Heard Müzesi

heard museum

Phoenix’te birinci sınıf sergilerin yer aldığı nadide müzelerden biri de Heard Müzesi.. Eşsiz koleksiyonlara, eğlenceli festivallere ve birbirinden değerli eğitim programlarına ev sahipliği yapan müze, 1929 yılından beri faaliyet gösteriyor.

Yaşamını Amerkan-Hint sanatının ilerlemesine adayan sanatçı Heard’a adanan müze, geleneksel sanat anlayışıyla modernizmin muhteşem ahengini gözler önüne seren çalışmalara yer veriyor.

8- Arizona Bilim Müzesi

arizona bilim müzesi

1984 yılından bu yana hizmet vermeyi sürdüren Arizona Bilim Merkezi, yılda 400 bin ziyaretçi ağırlayan ilgi çekici bir müze. 5 katlı müze binasında bilim etkinlikleri, özel eğitim programları ve çok sayıda icat sergileniyor.

350’nin üzerinde sergiye ev sahipliği yapmış olan merkezde, daimi ve geçici sergiler olmak üzere iki ayrı bölüm yer alıyor. Daimi sergiler bölümünde ‘’Doğa Kuvvetleri’’, ‘’Solarville’’, ‘’Dijital Dünya’’, ‘’Wonder Center’’ gibi koleksiyonları inceleyebilirsiniz.

*Alacakaranlık serisini bilenler bilir.. İzlenme rekorları kıran serinin anlatıldığı kitap ve filmlerin konu aldığı o soğuk şehir Phoenix hakkında yeterince bilgi edindiğini düşünüyorsan, bir de yakından bakmaya ne dersin? Şehre gitmeden önce Phoenix uçuşlar sayfasına göz gezdirmeyi unutma! Belki de şehre giden en ucuz uçak bileti senin olur. Ne dersin?

*ABD’nin Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili  fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlere iletebilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin