Phnom Penh’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Enfes Tat

Kendine özgü bir yemek kültürüne sahip olan Kamboçya’nın, Phnom Penh kentine doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’ Phnom Penh’de Ne Yenir, Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Birbirinden lezzetli yerel spesiyallerin yanı sıra Fransız, Vietnam, Tayland ve Endonezya mutfaklarından da pek çok yöresel lezzetin tadına bakabileceğiniz kentte, aç kalmayacağınızdan eminiz. Ülkede baharat ve soslar ise yemeklerin olmazsa olmazlarından..

#1 Phnom Penh’de Ne Yenir?

Listenin ilk sırasında;

1- Ang Dtray Meuk

ang dtray meuk

Kent gezinizi bir akşam yemeğiyle taçlandırmak isterseniz şehirde yer alan restoranlardan birine oturun ve Ang Dtray Meuk sipariş edin..

Izgara kalamar olarak tarif edebileceğimiz bu lezzet, Kamboçya’nın müdavimi olacağınız yemeklerinden biri.

2- Kuyteav

kuyteyav

Kentin lezzetli başlangıçlarından biri de Kuy teav… Şehriye çorbası olarak tarif edebileceğimiz bu lezzetin, Phnom Penh’de yeri bir başka.

Halk tarafından sıklıkla tüketilen yemek sabah, öğle ve akşam yemeklerinin de vazgeçilmezi. Denemenizi tavsiye ederiz…

3- Bai Sach Chrouk

bai sach chrouk

Chilli soslu tavuk ve haşlanmış pirincin muhteşem uyumunu göreceğiniz Bai Sach Chrouk, mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor.

Chilli sosu ve muhteşem baharatlarla harmanlanmış tavuğun tadına bayılacağınızdan eminiz. Mutlaka deneyin!

4- Kwah Ko

kwah ko

Kentte farklı damak tatlarına uysa da bize biraz garip gelen bu yemekten de bahsedelim. Domuz etinden yapılan küçük sosislerin, lahana salatası ile birlikte servis edilmesinden ortaya çıkan bu lezzetin adı Kwah Ko..

Kente gelen turistlerin bayıldığı yemeklerden biri.. Yapım aşaması biraz meşakkatli olsa da, hemen her restoranda sipariş verebileceğiniz türden bir yemek.

5- Samlar Machu

Phnom Penh’de mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri de Samlar machu…. Bu ekşili çorba farklı aroması ile oldukça seviliyor. En popüler olanı ise tavuklu ekşili çorba. Diğer yandan aynı çorba balık ve domuz eti kullanılarak da hazırlanabiliyor.

Bu çorbanın lezzeti dünyanın dört bir yanına yayılmış ve Knorr tarafından paket üretimine başlanmış..

6- Num Pang

num pang

Kamboçya’nın, Fransız mutfağının etkisi altında kaldığını daha önce belirtmiştik… Kentte hazırlanan sandviçlerde bu duruma örnek gösterilebilecek nitelikte..

*Kamboçya’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Fransız baget ekmeklerinden yapılan Num Pang sandviçler şehrin en sevilenlerinden.  Arasında bir de isteğe bağlı olarak balık ya tavuk eklenince tadından yenmiyor.

7- Nom Banh Chok

Bir nevi vejeteryan yemeği olarak tarif edebileceğimiz Nom Banh Chok, besin değeri yüksek ve öğün tüketilebilecek yemeklerden biri. İçerisine pek çok sebze ve erişte eklenen bu vegan noodle denemenizi tavsiye ederiz.

Phnom Penh Gezilecek Yerler için..

Phnom Penh’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin