Perth Gezilecek Yerler Listesi | 9 Muhteşem Yer

Batı Avustralya eyaletinin başkenti Perth, ülkenin dördüncü büyük kenti ve metropol bölgesidir.

Perth gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik.. Doğal kaynak rezervlerine yakınlığı sebebiyle dünyaca ünlü pek çok madencilik ve mühendislik şirketini içerisinde barındıran şehir, önemli imalat merkezleri arasında yer alır.

Diğer yandan Perth’in tarihi ve kültürel değerleriyle de ön plana çıkan şehirlerden biri olduğunu belirtelim. Şehrin birbirinden keyifli gezi noktaları, turizmin yıl boyunca canlı kalmasına sebebiyet veriyor.

#1 Perth Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Batı Avustralya Müzesi

Batı Avustralya Müzesi

Batı Avustralya Müzesi, 120 yılı aşkın süredir hizmet veren ülkenin tarihi değerlerini korumada ve tüm tarihi araştırmaları yapmada oldukça başarılı bir kurum. Perth hakkında bilmediğiniz pek çok bilgiyi edineceğiniz müze içerisinde, şehrin ve ülkenin en değerli sanatsal koleksiyonlarını gözlemleme şansı da elde edebilirsiniz.

2- Stirling Bahçeleri

Stirling Bahçeleri

Perth Belediye Binası’nın kuzeyinde şehir merkezinde yer alan Stirling Bahçeleri, küçük sessiz sakin huzur dolu bir belediye parkı… Eşi benzeri olmayan sanatsal heykellere ev sahipliği yapan parkta, Avustralya’nın simgesi kanguru heykellerinden bol bol göreceksiniz.

Turistlerin mutlaka fotoğraf çektirdiği bu kanguru heykelleri, parkında sembolik nesnelerinden biri haline gelmiş. Yeşillikler içerisinde keyifli bir yürüyüş ve küçük bir piknik için uygun bir adres olan Stirling Bahçeleri, ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz gezi rotalarından biri.

3- Fremantle Hapishanesi

fremantle prison

UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan Fermantle Hapishanesi, 1851 yılında kurulmuş tarihi bir yapıdır. Yıllar boyunca yönetim bakımından çok sayıda değişime uğrayan hapishane, 1991 yılından itibaren kültürel miras olarak çeşitli restore çalışmalarından geçmiştir.

Günümüzde hapishanenin bazı binaları ise cazibe merkezleri olarak turistlerin ziyaretlerine açık olarak hizmet veriyor. Uğramanızı tavsiye ederiz.

4- Kings Park

perth kings park

Eliza Dağı’nda yer alan Batı Avustralya Kings Parkı, 4 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu bol çimenli, yemyeşil bir dinlenme noktası. Botanik bahçeleri ve doğal çalılıklarla dolu parkta, Swan Nehri manzarasına sahip muazzam bir otel de yer alıyor.

300’den fazla bitki türü ve 80’den fazla kuş türüyle Perth’te huzur arayanlara gösterilecek ilk adres olan Kings Park’ı mutlaka görmeniz gereken yerler arasında ilk sırada.Seyahat sürenizle denk düşerse parkta düzenlenen sergiler ve festivallerden birine katılabilirsiniz.

5- Batı Avustralya Sanat Galerisi

art gallery of western australia
Unsound: The facade of the WA Art Gallery.

Perth’de sanatın nabzını tutan yerlerden biri de Sanat Galerisi, dünyaya nam salan Avustralyalı sanatçıların muhteşem eserlerini görebileceğiniz müze, uluslararası alandaki pek çok sanatsal koleksiyona da ev sahipliği yapıyor.

Daimi ve geçici sergi salonu olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan galerinin, 1895 yılından beri Devlet Sanat Koleksiyonu’na da ev sahipliği yaptığını belirtelim.

6- Perth Mint

perth mint

Avustralya’nın en kıymetli maden işletmesi olan Perth Mint, dünya genelindeki pazarlara birinci sınıf altın ve gümüş ürünler sunan bir kurum. Ziyaretlere açık altın binasında, Batı Avustralya altınının büyüleyici öyküsünü öğrenebilir ve şehrin tarihi altın-gümüş koleksiyonuna göz atabilirsiniz.

Göz kamaştırıcı güzellikteki müze içerisinde yer alan alışveriş dükkanından, burada üretilen altın ve gümüş takılardan satın alma imkanınız da bulunuyor.

7- Motor Müzesi

Motor Müzesi

Batı Avustralya Otomobil Kulüpleri Konseyi tarafından işletilen Motor Müzesi, at arabalarından günümüz teknolojisiyle üretilen motorlu araçlara kadar enfes otomobillerin yer aldığı muhteşem bir müze.

Araba meraklılarının mutlaka ziyaret ettiği müzede, 130’dan fazla araç sergileniyor. Müzenin hemen yanında yer alan hediyelik eşya dükkanında ise sergilenen arabaların anahtarlıkları, kitapları, rozetleri ve oyuncak versiyonlarını satın alabilirsiniz.

8- Bibbulmun Track

bibbulmun track

Perth’de doğaya verilen önem ise bir başka.. Bölge halkı sağlığına ve sporuna oldukça dikkat eden insanlardan oluşuyor. Bibbulmun Track, şehrin en yeşil, en temiz ve en huzurlu noktalarından biri.

Bu bölgede pek çok doğa sporunu bir arada yapma şansı yakalayabilirsiniz. Devasa ağaçların gölgesinde sakin bir yürüyüş ve güzel bir piknik için biçilmiş kaftan olan bu park, şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği yerler arasında.

9- Perth Hayvanat Bahçesi

Perth Hayvanat Bahçesi

1898 yılından beri  hizmet veren Perth Hayvanat Bahçesi, şehirde keyifli saatler geçirebileceğiniz gezi noktalarından biri. 41 dönümlük bir arazi üzerine kurulan bahçede,  korunmakta olan pek çok türe titizlikle bakılırken 300’den fazla hayvan türüne de ev sahipliği yapıldığı bilgisini verelim.

Şehrin en çok ziyaret alan noktalarından biri olan Perm Hayvanat Bahçesi, çocuklu ailelerin de mutlaka ziyaret ettiği gezi noktası.

*Avustralya’nın güzeller güzeli şehri Perth hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan; sıra bu sevimli şehre ziyaret için ulaşım alternatiflerini kararlaştırmakta.. Pek çok hava yolu firması arasında hem dilediğin firmayı seçmek hem de en uygun bileti satın almak istiyorsan, senin için hazırladığımız Perth uçuşlar sayfasına bir göz at! İşine yarayacağından eminiz.

*Avustralya’nın Diğer Şehirleri için..

Perth gezilecek yerler yazımıza ek tavsiye gezi noktalarını aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin