Perm Gezilecek Yerler Listesi | 7 Turistik Nokta

Rusya’nın Avrupa kıtasındaki kentlerinden biri olan Perm, Ural Dağları’na çok yakın mesafede konumlanan gezilecek yerleriyle ünlü turistik şehirlerden biridir.

Perm gezilecek yerler yazımızda sizler için şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik.

1 milyonu aşkın nüfusuyla Rusya’nın en kalabalık kentleri arasında yer alan şehrin, kültürel ve tarihi değerlere verdiği önemde dikkat çekici. Gezilecek yerleriyle de oldukça popüler olan şehri daha yakından incelemeye ne dersiniz?

#1 Perm Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Perm Antika Müzesi

Perm Antika Müzesi

Birbirinden ilginç eserlerin sergilendiği Perm Antika Müzesi’nde yer alan tüm koleksiyon, fosil hayvanlardan oluşmakta ve oldukça dikkat çekmektedir. Dinozorlardan tutun da mamut iskeletine kadar soyu tükenmiş pek çok hayvan fosilinin sergilendiği müzede tarihi bir yolculuğa çıkacağınızdan emin olabilirsiniz.

Hayvanlar aleminin evrimine yakından tanıklık etmek isterseniz buyrun Perm Antika Müzesi’ne…

2- Opera ve Bale Tiyatrosu

opera and ballet theater

Perm’in en önemli merkezlerinden biri olan Perm Opera ve Bale Tiyatrosu, ülkenin en eski sanat evlerinden biridir. Rusya’nın en popüler bale tiyatrosu olarak gösterilen sanat merkezinde birbiri ardına bale yarışmaları düzenlenmiş, opera ve müzikal gösterileriyle de ülke gündemine oturmuştur.

Seyahat sürenize denk gelecek etkinliklerden birine mutlaka katılmanızı tavsiye ederiz.

3- Perm Hayvanat Bahçesi

perm zoo

Şehirde keyifli bir gezi alternatifi arayanlar için Perm Hayvanat Bahçesi, akla gelen ilk adreslerden biri.  1927 yılından beri hizmet veren bahçe ‘’Avrupa Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumları  Birliğine katılarak ilk Rus hayvanat bahçelerinden biri olmuştur.

Perm ’in sosyal yaşantısında büyük öneme sahip tatil noktası, her yıl 300 bin kişinin ziyaretine uğramaktadır. 2 bin 800’den fazla hayvan türüne ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinde, su kuşlarından büyük kanatlı hayvanlara kadar hemen her cinsten hayvana rastlamanız mümkün..

4- Perm Camii

perm hamidiye camii

1902 yılında inşa edilen Perm Camii, şehirde yaşayan Tatar tüccarlar tarafından yaptırılmış, Müslümanların ibadetlerini en kolay şekilde gerçekleştirebilmeleri adına inşa edilmiştir. Yeşil ve beyaz renklerde yaptırılan camiinin tasarımı dönemin ünlü mimarlarından Alexander Ozhegov’a yaptırılmış…

Birkaç dönem boyunca dünyanın en kuzeydeki camisi olarak bilinen Perm Camii, Rus devrimi sırasında kapatıldı. Günümüzde tekrardan ibadete açılan camiinin şehrin en ihtişamlı yapılarından biri olduğunu da belirtmekte fayda var.

5- Perm Devlet Sanat Galerisi

perm state art gallery

Perm Devlet Sanat Galerisi, Permiyen ahşap heykel sergisi ile ünlenmiş tarihi bir müzedir. 1902 yılından beri hizmet veren müze, şehrin sanat merkezlerinden biri olarak kabul görüyor.

Tam tamına 43 bin parçalık koleksiyona sahip müzede, Rusya ve Avrupa’nın sanatsal resim sergilerinden tutunda, heykel çalışmaları ve halk sanatlarına kadar pek çok alanda koleksiyonu bir arada bulabileceğiniz bir sanat evi.

6- Peter ve Paul Azizler Katedrali

Peter ve Paul Azizler Katedrali, 17. yüzyıldan günümüze kadar gelen tarihi bir dini yapı.  2. Dünya Savaşı sıralarında yoğun darbelere maruz kalan kilisenin Sovyetler Birliği Dönemi’nde titizlikle restore edildiği ve orijinal halinin korunmaya çalışıldığı da alınan bilgiler arasında. 1997 yılında katedral statüsüne yükseltilen kilise, Perm’in en eski ibadethanelerinden biri.

7- Sirk Sanatları Müzesi

Sirk Sanatları Müzesi

Rusların en ilgi duyduğu gösterilerden biri olan sirk gösterilerine ait resim tablolarının sergilendiği Sirk Sanatları Müzesi’nde, tarih boyunca düzenlenen sirk gösterilerinin tarihsel değişimi tablolara yansıtılarak ziyaretçilere sunuluyor.

Renkli saatler geçireceğiniz müze, Perm’de mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında..

*Perm hakkında yeterince bilgi sahibi olduğunu düşünüyorsan sıra seyahat için hazırlıklara başlamakta.. Şehre giden hava yolu firmalarını araştırmana gerek yok. Senin için oluşturduğumuz Perm seferler sayfasında, en ucuz uçak biletini bulma şansı yakalayabilirsin. Gerisi iki tık uzağında.

*Rusya’nın Diğer Şehirleri için..

Perm gezilecek yerler listesine ek tavsiye gezi noktalarını aşağıda  yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin